irekm 1050 #50951 Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Widzę ze nikt nie nosi Rolexa z tego powodu co ja, a tzn ze chce być inny,inny niż ci z którymi Rolex się kojarzy czyli złodziejem, bandyta, mafioso, alfonsem, pedalem, nieuczciwych biznesmenem, cyganem aha prezydentem i czymś tam jeszcze to firmę po prostu polubilem i dużo ich zegarków mi się podoba Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #50952 Napisano 28 Sierpnia 2013 "obiektywny ekspercie"Zostańmy przy obiektywnym, bo ekspertem nie jestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #50953 Napisano 28 Sierpnia 2013 .Bond piękny,dobrze wykonany,ale Rolex lepiej wykończony.Aksim, możesz to rozwinąć? I piszę na poważnie, nie szukając zaczepki.Po prostu nie wiem w czym wykonanie czy wykończenie jednej czy drugiej marki jest lepsze. Jak oglądam zegarki obu marek to raczej nie spotykam elementów do których jakości mógłbym się przyczepić. I dlatego pytam o twoje spostrzeżenia, może nie na wszystko zwracam uwagę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 355 #50954 Napisano 28 Sierpnia 2013 Aksim, możesz to rozwinąć? I piszę na poważnie, nie szukając zaczepki. Po prostu nie wiem w czym wykonanie czy wykończenie jednej czy drugiej marki jest lepsze. Jak oglądam zegarki obu marek to raczej nie spotykam elementów do których jakości mógłbym się przyczepić. I dlatego pytam o twoje spostrzeżenia, może nie na wszystko zwracam uwagę. Porównywałem Rolka GMT,Taga Aquaracera,Nowego bonda 300M.Spasowanie bransolety najlepsze w rolexie,zapięcie również.Jeżeli chodzi o wykończenie to bazuję na powierzchniach polerowanych.W tagu wręcz widać ślady po polerce(delikatne zniekształcenia,falowanie) zarówno na bransolecie jak i bokach koperty.Kanty koperty miękkie,bransoleta łączona pinami z tulejami co niezbyt lubię.Zegarek nowy,sam zdejmowałem z niego folie.W Bondzie lepiej jeżeli chodzi o wykonanie,duży skok do przodu jeżeli chodzi o poprzedni model,tu czepiam się również polerki.Przy uszach łączenie powierzchni polerowanej z satyną miękkie,brak tego sznytu,który widzimy np. w Seiko GS.W rolku wszystko wykonane jest perfekcyjnie podobnie jak w Seiko,ale jeżeli chodzi o bransoletę tu też wygrywa firma z koroną w godle.Co do polerki u rolka to dosłownie szkło,zero falowania,można się przejrzeć,a kanty ostre podobnie jak w Seiko,które także darzę dużym szacynkiem za wykonanie i wykończenie.To tak pokrótce,omcia jest śliczna to fakt i z pewnością nie jest 50% gorzej wykonana mimo,że kosztuje połowę jego ceny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27101 #50955 Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Taki mały przerywnik Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muchacho_ 2375 #50956 Napisano 28 Sierpnia 2013 To ja sie wtrace w ta dyskuje i wkleje zdjecie IMAG0258_1_1 by muchacho86, on Flickr 0 Instagram - Lug2Lug Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #50957 Napisano 28 Sierpnia 2013 nie samymi omegami ,niestety, i rolexami człowiek żyje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #50958 Napisano 28 Sierpnia 2013 Pozytywnie odbieram wyważone opinie wygłaszane przez człowieka , który "przeleciał" kilkaset zegarków , są dla mnie miarodajne.Trudno natomiast odnosić się do uwag typu : zainwestowałem w swój wizerunek , kupiłem najbardziej rozpoznawalny (czytaj najlepszy ) zegarek , a każdy kto ma inne zdanie jest biedakiem i kretynem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #50959 Napisano 28 Sierpnia 2013 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47544 #50960 Napisano 28 Sierpnia 2013 4-latek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6355 #50961 Napisano 28 Sierpnia 2013 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #50962 Napisano 28 Sierpnia 2013 Testonie, ten Fortis to jedna z ikon tool-watcha. Świetny! 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27101 #50963 Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Trudno natomiast odnosić się do uwag typu : zainwestowałem w swój wizerunek , kupiłem najbardziej rozpoznawalny (czytaj najlepszy ) zegarek , a każdy kto ma inne zdanie jest biedakiem i kretynem . Nie zauważyłem na forum tego typu uwag Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrek_38 19 #50964 Napisano 28 Sierpnia 2013 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #50965 Napisano 28 Sierpnia 2013 Pozytywnie odbieram wyważone opinie wygłaszane przez człowieka , który "przeleciał" kilkaset zegarków , są dla mnie miarodajne.Trudno natomiast odnosić się do uwag typu : zainwestowałem w swój wizerunek , kupiłem najbardziej rozpoznawalny (czytaj najlepszy ) zegarek , a każdy kto ma inne zdanie jest biedakiem i kretynem .A gdzie w tej dyskusji wyczytałeś informacje prowadzące do takich wniosków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #50966 Napisano 28 Sierpnia 2013 A u mnie dzisiaj takowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #50967 Napisano 28 Sierpnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #50968 Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeden z najpiękniejszych zegarków, gratuluje posiadaczowi Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez zeRo_Six 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #50969 Napisano 28 Sierpnia 2013 Piękny ten Zenith (nawet na gumie ), Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #50970 Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki chłopaki, trochę mi się już znudził, ale wciąż mi się bardzo podoba Mam też do niego oryginalną bransolete, na dniach sobie założe to pewnie znów zacznę go częściej nosić Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #50971 Napisano 28 Sierpnia 2013 U mnie dziś formalno - klasycznie. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #50972 Napisano 28 Sierpnia 2013 a u mnie też klasycznie...z polskim akcentem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
star 4 #50973 Napisano 28 Sierpnia 2013 Jeden z najpiękniejszych zegarków, gratuluje posiadaczowi To prawda Zenith piękny! 0 Artur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
star 4 #50974 Napisano 28 Sierpnia 2013 Dziś pływamy czas na nurka 0 Artur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #50975 Napisano 28 Sierpnia 2013 A gdzie w tej dyskusji wyczytałeś informacje prowadzące do takich wniosków?to sie nazywa" kij w mrowisko" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach