Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej myśle o trzecim AP w kolekcji. Ceramiczny Diver mi się strasznie podoba, tylko zastanawiam się, czy ma to sens... Dwa divery? A pozbywać się stalowego mi się zabardzo nie uśmiecha. W każdym bądź razie na celowniku mam nowego portugalczyka chrono na własnym werku (classic), GO Counter xl, albo właśnie kolejnego AP.

Ja bym zostawił tak jak jest i poszedł w stronę GO. Masz przynajmniej porządnego, ciężkiego rasowego divera a nie jakąś filigranową popierdułkę której na ręce nie będziesz czuł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, problem GO polega na jego kopercie, że w całości jest polerowana na wysoki połysk. Gdyby była po części szczotkowana, to brałbym bez zastanawiania się. Niemniej jednak prawdą jest, że przeokrutnie mnie kręci ten zegarek, jak go zobaczyłem na żywo to mi szczena mi opadła :)

Na dzień dzisiejszy chyba jednak najbliżej jestem tego zegarka :

post-27475-0-01646500-1378103210.jpg

post-27475-0-29022700-1378103181_thumb.jpg

Aczkolwiek muszę jeszcze tego portugalca zobaczyć na żywo.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, problem GO polega na jego kopercie, że w całości jest polerowana na wysoki połysk. Gdyby była po części szczotkowana, to brałbym bez zastanawiania się. Niemniej jednak prawdą jest, że przeokrutnie mnie kręci ten zegarek, jak go zobaczyłem na żywo to mi szczena mi opadła :)

Na dzień dzisiejszy chyba jednak najbliżej jestem tego zegarka :

attachicon.gifimage.jpg

attachicon.gifimage.jpg

Aczkolwiek muszę jeszcze tego portugalca zobaczyć na żywo.

Ten portugalczyk (a raczej "wariacja" na temat portugalczyka) na żywo b. dużo zyskuje - najpiękniejszy w kontacie bezpośrednim jest ten - biały jest zaraz po tym antracytowym moim zdaniem :):

d9532ff6.jpg

Edytowane przez Norbert G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norbert G - wlasnie ten model IWC, jaki wkleiles z ciemna tarcza, jest moim faworytem :) niedawno bylam w Wiedniu i tam ogladalam i kolekcje IWC i  Jaeger-LeCoultre (ktory ma bardzo podobny model- Master Chronograph ) i zgadzam sie ze na zywo wygladaja suuper ! obowiazkowo czarna tarcza. Nawet dojrzalam na reku sprzedajacych, genialnie leżą (gdyz jeden z nich mial IWC a drugi JLC) zwracają uwagę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis tak - nadal sie nie moge nacieszyc nowym nabytkiem:

0914afa609dfe0d6.jpg

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis tak - nadal sie nie moge nacieszyc nowym nabytkiem:

0914afa609dfe0d6.jpg

Nie dziwię się, piękny zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ix6r.jpg

zegarkiclub.pl Driver Error

There appears to be an error with the database.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten portugalczyk (a raczej "wariacja" na temat portugalczyka) na żywo b. dużo zyskuje - najpiękniejszy w kontacie bezpośrednim jest ten - biały jest zaraz po tym antracytowym moim zdaniem :):

d9532ff6.jpg

Oczywiście wybór koloru tarczy to rzecz gustu, oba piękne ale czarny jest moim faworytem.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biały bardziej uniwersalny,czarny za to elegancki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qevynynu.jpg Po długim czasie leżenia w pudełku wyprowadzilem go na powietrze :)

Edytowane przez igory76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stenek

post-38182-0-35587800-1378119154_thumb.jpg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj garniturowo ;-)

DSC_0109_zpsa3d64fb1.jpg

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 4

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szary być może i jest ładniejszy, ale w tym kolorze mam już jednego IWC (Spitfajera).

Dzisiaj też diverek :

IMG_9826-2_zps471290b5.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej myśle o trzecim AP w kolekcji. Ceramiczny Diver mi się strasznie podoba, tylko zastanawiam się, czy ma to sens... Dwa divery? A pozbywać się stalowego mi się zabardzo nie uśmiecha. W każdym bądź razie na celowniku mam nowego portugalczyka chrono na własnym werku (classic), GO Counter xl, albo właśnie kolejnego AP.

To już kupiłeś Pama? :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielokrotnych przymiarkach stwierdziłem, że nie należy on do najwygodniejszych, co nie znaczy też, że już całkowicie go odpuściłem. Myśle, rozważam, kalkuluje i w końcu coś wybiore :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Portugalczyka 7 dniowego a nie tam ;).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dzień toolwatch. Mam już nawet nowy bezel, ale ten podniszczony wygląda jakoś charakterniej. 

iio4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wybór koloru tarczy to rzecz gustu, oba piękne ale czarny jest moim faworytem.

Niegdy nie lubiłem portugalczyka za "patelniowatą" tarczę ale ten model na rączce wygląda elegancko ( dziś założełem obydwa ) Faktycznie ta szaro/beżowa w zależności od światła tarcza robi lepsze wrażenie ale jest identyczna jak spit chrono którego kolega Carlito już ma . Biały też dobrze leży i pasuje do każdej koszuli ; ) a ja brałbym GO....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi