Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Dżiemti ;-)

Bardzo fajne te dżiemti!

U mnie bez zmian:

e2ebd42fbf426269993aec9c47fbc1a8.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No to niech będzie :-)

post-34987-0-68500300-1583587914_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-75044-1583588530,8305_thumb.jpg

post-75044-1583588916,8956_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że wpadłeś jak ja :D

Daj spokój. Wpadłem po uszy ;) już mam 7 noworuskich i 2 sowiety zmodowane, ten poniżej to Vostok antymagnetyczny zmęczony życiem, ale dostał nową tarczę i wskazówki.

post-60652-0-40968500-1583589517_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze zimowod3826f5c7e4f309848e2e1b054c6a91e.jpg

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalozony by fotki bazarkowe zrobić :)

post-75044-1583595530,6674_thumb.jpg

Edytowane przez jackm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG-3531.jpg

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

xFok3KS.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Mario, jak to się sprawuje z dłuższej perspektywy i odczuć użytkownika zegarka mechanicznego? Ma jakiś dodatkowe funkcje przydatne w życiu (oprócz pomiaru czasu, daty, alarmu)? Jestem trochę młodszy od Ciebie, ale nie chce mi się sprawdzać tych wszystkich bajerów, po prostu powiedz co i jak, skoro już go kupiłeś i użytkujesz. Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bUvIsg4.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario, jak to się sprawuje z dłuższej perspektywy i odczuć użytkownika zegarka mechanicznego? Ma jakiś dodatkowe funkcje przydatne w życiu (oprócz pomiaru czasu, daty, alarmu)? Jestem trochę młodszy od Ciebie, ale nie chce mi się sprawdzać tych wszystkich bajerów, po prostu powiedz co i jak, skoro już go kupiłeś i użytkujesz. Warto?

Tak na szybko w paru zdaniach.

Po pierwsze - rozmiar. Ta kostka pasuje idealnie na mój nadgarstek. Nie za duża, nie za gruba - taka w sam raz. Koperta i bezel z metalu. Pasek z gumy - bardzo dobrze dopasowuje się do ręki, nie łapie kurzu. Wziąłem wyświetlacz w pozytywie. Dekiel zakręcany stalowy - 20 BAR - pływałem na basenie, jest ok. Co do funkcji które posiada, a które ja używam. Czytelny wyświetlacz z solarem - czas odczytuję pod praktycznie każdym kątem. Bateria wytrzyma z 10 lat (ponoć trzyma bez dostępu światła nawet do pół roku). Czas lokalny i ze cztery inne strefy do ustawienia. Funkcją Bluetooth - połączyłem go z telefonem, z którego mogę ustawić większość podstawowych funkcji. To, co jest mi przydatne, to sygnalizacja pełnych godzin (ciche piknięcie), dobra czytelność wskazań o każdej porze (w gorszym i w nocy podświetla się automatycznie - wystarczy odpowiedni ruch zegarkiem - ja ustawiłem sobie podświetlenie na 4s). Budzika nie ustawiam, bo sygnał jest zbyt cichy. Z ciekawszych funkcji ma jeszcze poszukiwanie smartfona. Często gdzieś go zostawiam, a tu wystarczy wcisnąć jeden z przycisków i komórka zaczyna grać :) Jak zegarek leżał tydzień w pudle, to potrafił zgubić w tym czasie z 2~3s. Mogę go dokładnie ustawić parując z apką lub poprzez kalibrację automatyczną (pozostawiając zegarek przy oknie, blablabla…). Czas z letniego na zimowy i odwrotnie, zmieni się oczywiście automatycznie. Jest też funkcja lokalizacji (wskazanie odczytujesz w apce). Jest jeszcze stoper, timer i przypomnienia, ale na razie ich używałem/potrzebowałem. Ogólnie kupiłem ten zegarek do totalnego ciorania (pływanie, sprzątanie, na rower i ogród, na "spelunowe" wyjścia na piwo itd.). I jeszcze jedno - jest to jedyny zegarek, z którym na ręce mogę spać, a rano łapsko nie boli.

Ale się rozpisałem  :huh:

I cała ta frajda za jedyne 1,6k  :lol:

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bym zapomniał odpowiedzieć, bo pytałeś - czy warto?

Warto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko w paru zdaniach.

Po pierwsze - rozmiar. Ta kostka pasuje idealnie na mój nadgarstek. Nie za duża, nie za gruba - taka w sam raz. Koperta i bezel z metalu. Pasek z gumy - bardzo dobrze dopasowuje się do ręki, nie łapie kurzu. Wziąłem wyświetlacz w pozytywie. Dekiel zakręcany stalowy - 20 BAR - pływałem na basenie, jest ok. Co do funkcji które posiada, a które ja używam. Czytelny wyświetlacz z solarem - czas odczytuję pod praktycznie każdym kątem. Bateria wytrzyma z 10 lat (ponoć trzyma bez dostępu światła nawet do pół roku). Czas lokalny i ze cztery inne strefy do ustawienia. Funkcją Bluetooth - połączyłem go z telefonem, z którego mogę ustawić większość podstawowych funkcji. To, co jest mi przydatne, to sygnalizacja pełnych godzin (ciche piknięcie), dobra czytelność wskazań o każdej porze (w gorszym i w nocy podświetla się automatycznie - wystarczy odpowiedni ruch zegarkiem - ja ustawiłem sobie podświetlenie na 4s). Budzika nie ustawiam, bo sygnał jest zbyt cichy. Z ciekawszych funkcji ma jeszcze poszukiwanie smartfona. Często gdzieś go zostawiam, a tu wystarczy wcisnąć jeden z przycisków i komórka zaczyna grać :) Jak zegarek leżał tydzień w pudle, to potrafił zgubić w tym czasie z 2~3s. Mogę go dokładnie ustawić parując z apką lub poprzez kalibrację automatyczną (pozostawiając zegarek przy oknie, blablabla…). Czas z letniego na zimowy i odwrotnie, zmieni się oczywiście automatycznie. Jest też funkcja lokalizacji (wskazanie odczytujesz w apce). Jest jeszcze stoper, timer i przypomnienia, ale na razie ich używałem/potrzebowałem. Ogólnie kupiłem ten zegarek do totalnego ciorania (pływanie, sprzątanie, na rower i ogród, na "spelunowe" wyjścia na piwo itd.). I jeszcze jedno - jest to jedyny zegarek, z którym na ręce mogę spać, a rano łapsko nie boli.

Ale się rozpisałem :huh:

I cała ta frajda za jedyne 1,6k :lol:

Jaka to ref? Tam jest szkło mineralne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to ref? Tam jest szkło mineralne?

:lol:  :lol:  :lol: 

270b38671b4966b2ddf167a6eee70c4b.jpg

1. GMW-B5000G-1ER

2. Szkło mineralne

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W garażu na fajeczce :-)

post-31778-0-33324400-1583620136_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aTf64m2.jpg

Chyba pójdzie na bazarek :ph34r:

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

.

post-34987-0-52804200-1583652804_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

1f1687d797e8e09ce68b85c8bd6d1ad8.jpg

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi