Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Piękne te Twoje atlantiki. Pozytywnie zazdroszczę😁

😁

IMG_20241111_154946.jpg

Dzięki 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

Dziękuję, L5.757.4.73.8 = 27.70 x 43.80 mm

IMG_20241110_215925.jpg

No i masz. Przez Ciebie muszę sobie teraz kupić jakąś kostkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

20241111_122321.jpg

20241111_145329.jpg

20241111_145103.jpg

Ile Ty masz tych fajnych klasyków Atlantica? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ile Ty masz tych fajnych klasyków Atlantica? :) 

To akurat "nowy" kolega w rodzinie 😉

Paweł, Ciebie i tak nie przebiję😉

Edytowane przez SLAWEK 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

To akurat "nowy" kolega w rodzinie 😉

Paweł, Ciebie i tak nie przebiję😉

Ilościowo poszedłem dosyć mocno, ale czas chyba wchodzić powoli na nieco wyższy pułap, z drobnicy nieco zrezygnować i trochę wyprzedać. ;) Ale jak ostatnio przejrzałem swoją listę zegarkową, to ze sporą częścią ciężko byłoby mi się rozstać. Nie chciałbym kiedyś mówić tego co na naszym Forum wielu Kolegów powtarza, że sprzedali coś czego teraz mocno żałują. Sprzedałem już na pewno więcej niż 20-30 zegarków i może poza jednym, nie żałuję. A ten jeden Orient Bambino kiedyś sobie dokupię, ale bez pośpiechu. Nic mnie mocno nie gryzie. ;) 

Nadal jednak nie napisałeś, ile masz tych klasyków. Wszystkie mi się podobają. Ja nadal nie mam żadnego Atlantica, ale boję się wchodzić w klasyki, na których się kompletnie nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Ilościowo poszedłem dosyć mocno, ale czas chyba wchodzić powoli na nieco wyższy pułap, z drobnicy nieco zrezygnować i trochę wyprzedać. ;) Ale jak ostatnio przejrzałem swoją listę zegarkową, to ze sporą częścią ciężko byłoby mi się rozstać. Nie chciałbym kiedyś mówić tego co na naszym Forum wielu Kolegów powtarza, że sprzedali coś czego teraz mocno żałują. Sprzedałem już na pewno więcej niż 20-30 zegarków i może poza jednym, nie żałuję. A ten jeden Orient Bambino kiedyś sobie dokupię, ale bez pośpiechu. Nic mnie mocno nie gryzie. ;) 

Nadal jednak nie napisałeś, ile masz tych klasyków. Wszystkie mi się podobają. Ja nadal nie mam żadnego Atlantica, ale boję się wchodzić w klasyki, na których się kompletnie nie znam.

Powiem tak, zdarzyło mi się sprzedać dwa może trzy zegarki i żałuję więc rozumiem Twoje rozterki. 

Co do Atlanticów mam ich ok 40szt, większość w fajnym stanie, gdyż jestem bardzo wyczulony na 100% oryginalność i stan poszczególnych egzemplarzy, nie mam dubli, wszystkie są niepowtarzalne i w zasadzie mają dożywocie. 

Jeśli masz jakiekolwiek obawy, a coś Ci się podoba, to oczywiście zapraszam na priv i na tyle na ile pozwala mi wiedza, to chętnie pomogę. Niestety mamy teraz wykwit kombinatorstwa, składaków w dodatku na chińskich, współczesnych podzespołach lub mocno zużytych zegarkach po nieprofesjonalej renowacji, więc łatwo można dać się nabrać jeśli w tym nie czujesz się pewnie.

W każdym razie jestem do dyspozycji w razie czego 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

Powiem tak, zdarzyło mi się sprzedać dwa może trzy zegarki i żałuję więc rozumiem Twoje rozterki. 

Co do Atlanticów mam ich ok 40szt, większość w fajnym stanie, gdyż jestem bardzo wyczulony na 100% oryginalność i stan poszczególnych egzemplarzy, nie mam dubli, wszystkie są niepowtarzalne i w zasadzie mają dożywocie. 

Jeśli masz jakiekolwiek obawy, a coś Ci się podoba, to oczywiście zapraszam na priv i na tyle na ile pozwala mi wiedza, to chętnie pomogę. Niestety mamy teraz wykwit kombinatorstwa, składaków w dodatku na chińskich, współczesnych podzespołach lub mocno zużytych zegarkach po nieprofesjonalej renowacji, więc łatwo można dać się nabrać jeśli w tym nie czujesz się pewnie.

W każdym razie jestem do dyspozycji w razie czego 😉

Dziękuję za zadeklarowaną pomoc, z chęcią skorzystam. Może w przyszłości trafi Ci się jakiś dubel z klasyków Atlantica i wtedy ja skorzystam? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi