Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

20250206_065903.jpg

Bardzo elegancki pasek, jak na zegarek z Myszką Miki.

Swoją drogą, to niesprawiedliwe, że jest tyle zegarków z Myszką Miki a żadnego z Gomułką. Wszak Gomułkę było w tamtych czasach widać i słychać wszędzie, a Micky’ego prawie nigdzie. Później, za czasów Gierka, embargo na amerykańskie kreskówki zawieszano w czasie świąt Bożego Narodzenia, kiedy wyjątkowo można było oglądać Myszkę Miki i Kaczora Donalda w czarnobiałym telewizorze. Wtedy to była atrakcja, nie tak jak obecnie, kiedy w telewizorze na okrągło leci jakiś Donald i wszystkim to spowszedniało. A o Gomułce warto pamiętać przede wszystkim dlatego, że pojęcie „dyktatury ciemniaków”, wprowadzone przez Kisiela na określenie rządów ówczesnej komunistycznej ekipy, okazało się nad wyraz trafne i ponadczasowe.

Lud pracujący miast i wsi żąda zegarków z Gomułką!

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, oszolom napisał(-a):

no to szkoda :P

Następnym razem... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ireo napisał(-a):

Bardzo elegancki pasek, jak na zegarek z Myszką Miki.

Swoją drogą, to niesprawiedliwe, że jest tyle zegarków z Myszką Miki a żadnego z Gomułką. Wszak Gomułkę było w tamtych czasach widać i słychać wszędzie, a Micky’ego prawie nigdzie. Później, za czasów Gierka, embargo na amerykańskie kreskówki zawieszano w czasie świąt Bożego Narodzenia, kiedy wyjątkowo można było oglądać Myszkę Miki i Kaczora Donalda w czarnobiałym telewizorze. Wtedy to była atrakcja, nie tak jak obecnie, kiedy w telewizorze na okrągło leci jakiś Donald i wszystkim to spowszedniało. A o Gomułce warto pamiętać przede wszystkim dlatego, że pojęcie „dyktatury ciemniaków”, wprowadzone przez Kisiela na określenie rządów ówczesnej komunistycznej ekipy, okazało się nad wyraz trafne i ponadczasowe.

Lud pracujący miast i wsi żąda zegarków z Gomułką!

Nie wiem, czy o jakości paska pisałeś serio, czy żartobliwie, ale wierz mi lub nie, jestem zaskoczony jego jakością. Zegarek kosztował śmieszne pieniądze, bo koperta ze stopu, ale brakowało mi w zbiorach zegarka z Myszką Miki a koniecznie chciałem mieć wersję z łapkami-wskazówkami i w końcu złapałem ten egzemplarz na Amazonie. W dalszych planach zakup Citizena z Myszką, bo tamte solidniejsze, ale też już w poważniejszych cenach. Na minus wskazówki w nich już tradycyjne. Póki co mam na oku 3 modele i czekam jak Amazon zrobi extra zniżkę. Co do zegarka z Władysławem Gomułką, to kupiłbym. :) Jako przywódca polski nie kojarzy mi się najgorzej, ale to już nie miejsce na tematy polityczno-historyczne, więc jak "czujesz temat" na PW jestem do dyspozycji. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

2b6ccdb85465695aecc26851f42c8703.jpg

Ten zestaw ( razem z koszulą ) musi się podobać, nie dajesz nam szans.

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi