Walter_87 8881 #320426 Napisano 4 Sierpnia 2025 25 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 82935 #320427 Napisano 4 Sierpnia 2025 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 162262 #320428 Napisano 4 Sierpnia 2025 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5461 #320429 Napisano 4 Sierpnia 2025 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Fajny projekt a błyszczącej koperty bym się nie czepiał, bo np. moje Squale 60 Atmos tak ma i wygląda to bardzo dobrze. Ja się chyba nie umiem nie czepiać, dlatego mam tyle zegarków. Poza tym, co to za recenzja bez odpowiedniej dawki czepialstwa. Znaczy, są takie, ale ja ich nie czytam a tym bardziej nie piszę, znacznie ciekawsze wydaje mi się podejście typu "dzielenie włosa na czworo". Nie tylko Squale, wiele zegarków tak ma, ale np. Squale ma inną koronkę, która znacznie lepiej gra z powierzchnią polerowaną. Nie chodziło mi o to, że tego polerowania jest ogólnie za dużo, tylko że nie za bardzo do niego pasuje wykończenie koronki i pierścienia lunety. Jako całość, zegarek "made by piciu866" i tak jest lepszy od wielu chińskich wyrobów udających "microbrandy", a to wysokie szkło z grubą krawędzią to sztos. 4 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 8808 #320430 Napisano 4 Sierpnia 2025 Odchodząc od tematów związanych z zegarkami chciałbym się podzielić swoimi wrażeniami po przylocie do kraju po kilku latach, przyzwyczajony do widoków w UK (klify, ocean, morze itp.) zderzam się z prawdziwą rzeczywistością z której się wyrwałem, dzięki temu mogę być częścią tego forum i cieszyć się wspaniałymi zegarkami o których nigdy wcześniej nie myślałem a tym bardziej był ich posiadaczem😉 co prawda w UK trzeba pracować dwa razy ciężej i więcej ale warto💪 a tutaj wrzucam jedną fotkę z pięknego miasta Sosnowiec 😀 jutro już powrót do rodziny 🤗 nie chcę tutaj być chcę uciekać i to prędko 😀 tęsknię za rodziną i za zegarkami które leżą na biurku 😀 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumcajs997 6859 #320431 Napisano 4 Sierpnia 2025 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 13152 #320432 Napisano 4 Sierpnia 2025 8 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Odchodząc od tematów związanych z zegarkami chciałbym się podzielić swoimi wrażeniami po przylocie do kraju po kilku latach, przyzwyczajony do widoków w UK (klify, ocean, morze itp.) zderzam się z prawdziwą rzeczywistością z której się wyrwałem, dzięki temu mogę być częścią tego forum i cieszyć się wspaniałymi zegarkami o których nigdy wcześniej nie myślałem a tym bardziej był ich posiadaczem😉 co prawda w UK trzeba pracować dwa razy ciężej i więcej ale warto💪 a tutaj wrzucam jedną fotkę z pięknego miasta Sosnowiec 😀 jutro już powrót do rodziny 🤗 nie chcę tutaj być chcę uciekać i to prędko 😀 tęsknię za rodziną i za zegarkami które leżą na biurku 😀 Takie naturalnie szpetne krajobrazy znajdą się w każdym mieście na świecie. 6 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 162262 #320433 Napisano 4 Sierpnia 2025 18 minut temu, ireo napisał(-a): Ja się chyba nie umiem nie czepiać, dlatego mam tyle zegarków. Poza tym, co to za recenzja bez odpowiedniej dawki czepialstwa. Znaczy, są takie, ale ja ich nie czytam a tym bardziej nie piszę, znacznie ciekawsze wydaje mi się podejście typu "dzielenie włosa na czworo". Nie tylko Squale, wiele zegarków tak ma, ale np. Squale ma inną koronkę, która znacznie lepiej gra z powierzchnią polerowaną. Nie chodziło mi o to, że tego polerowania jest ogólnie za dużo, tylko że nie za bardzo do niego pasuje wykończenie koronki i pierścienia lunety. Jako całość, zegarek "made by piciu866" i tak jest lepszy od wielu chińskich wyrobów udających "microbrandy", a to wysokie szkło z grubą krawędzią to sztos. Jasne, że nie zawsze trzeba chwalić. Myślę, że podobnie karbowany brzeg bezela wpasowałby się idealnie do koronki zegarka zrobionego przez Kolegę. 15 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Odchodząc od tematów związanych z zegarkami chciałbym się podzielić swoimi wrażeniami po przylocie do kraju po kilku latach, przyzwyczajony do widoków w UK (klify, ocean, morze itp.) zderzam się z prawdziwą rzeczywistością z której się wyrwałem, dzięki temu mogę być częścią tego forum i cieszyć się wspaniałymi zegarkami o których nigdy wcześniej nie myślałem a tym bardziej był ich posiadaczem😉 co prawda w UK trzeba pracować dwa razy ciężej i więcej ale warto💪 a tutaj wrzucam jedną fotkę z pięknego miasta Sosnowiec 😀 jutro już powrót do rodziny 🤗 nie chcę tutaj być chcę uciekać i to prędko 😀 tęsknię za rodziną i za zegarkami które leżą na biurku 😀 Myślę, że ten fragment Sosnowca nie jest jednak reprezentatywny dla obrazu dzisiejszej Polski. Bez złośliwości, można podobne zaułki znaleźć i w UK. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 8808 #320434 Napisano 4 Sierpnia 2025 14 minut temu, GostRado napisał(-a): Takie naturalnie szpetne krajobrazy znajdą się w każdym mieście na świecie. To wklej ten krajobraz tutaj 😉 17 minut temu, GostRado napisał(-a): Takie naturalnie szpetne krajobrazy znajdą się w każdym mieście na świecie. 18 lat mieszkałem w takich ruinach, pracując na kopalni za 3 tysiące złotych, powiedziałem sobie że już nigdy w życiu 👎 no niestety nie miałem bogatych rodziców ani też nikt nie zostawił mi żadnego spadku mam w UK domek z dala od takiego właśnie syfu a w koło owce , trawa klify i morze, za domek w takim miejscu to aż mi się chce tyrać w robocie na spłatę kredytu 😉 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5461 #320435 Napisano 4 Sierpnia 2025 4 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a): To wklej ten krajobraz tutaj 😉 No dobra, woda, balustrada, beton, kamienie, jeszcze trochę wody, a gdzie zegarek? 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 47856 #320436 Napisano 4 Sierpnia 2025 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 8808 #320437 Napisano 4 Sierpnia 2025 Teraz, ireo napisał(-a): No dobra, woda, balustrada, beton, kamienie, jeszcze trochę wody, a gdzie zegarek? 2 minuty temu, ireo napisał(-a): No dobra, woda, balustrada, beton, kamienie, jeszcze trochę wody, a gdzie zegarek? I jak dobry zegarek czy kiepski ? 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 33032 #320438 Napisano 4 Sierpnia 2025 (edytowane) woda po kolana, max do pasa, ale za frajer i blisko. takie se wakacje wymyśliłem, że wezmę se urlop i nie ruszam się z domu/okolic. Edytowane 4 Sierpnia 2025 przez hrabia 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93465 #320439 Napisano 4 Sierpnia 2025 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5461 #320440 Napisano 4 Sierpnia 2025 34 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Odchodząc od tematów związanych z zegarkami chciałbym się podzielić swoimi wrażeniami po przylocie do kraju po kilku latach, przyzwyczajony do widoków w UK (klify, ocean, morze itp.) zderzam się z prawdziwą rzeczywistością z której się wyrwałem, dzięki temu mogę być częścią tego forum i cieszyć się wspaniałymi zegarkami o których nigdy wcześniej nie myślałem a tym bardziej był ich posiadaczem😉 co prawda w UK trzeba pracować dwa razy ciężej i więcej ale warto💪 a tutaj wrzucam jedną fotkę z pięknego miasta Sosnowiec 😀 jutro już powrót do rodziny 🤗 nie chcę tutaj być chcę uciekać i to prędko 😀 tęsknię za rodziną i za zegarkami które leżą na biurku 😀 Piękne, jak niektóre pejzaże ze świetnej książki pt. "Paskudnik warszawski" (https://paskudnik.com/strona-glowna/6--ebook-paskudnik-warszawski-9788394679842.html - polecam). W brzydkich miastach rodzą się czasem wspaniali ludzie. Zresztą, niektóre zegarki wyglądają gorzej niż Sosnowiec, a ludzie je kupują za ciężkie pieniądze. Na koniec utwór niby satyryczny ale być może proroczy 13 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): I jak dobry zegarek czy kiepski ? Zegarek doskonały, zresztą już go tu "polubiłem" parę razy. Kiepskiego nie widzę, bo nie oglądam seriali. 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 43133 #320441 Napisano 4 Sierpnia 2025 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 96793 #320442 Napisano 4 Sierpnia 2025 26 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wuj 2527 #320443 Napisano 4 Sierpnia 2025 18 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): I jak dobry zegarek czy kiepski ? Po tym, jak ten zegarek pojawił się w Sosnowcu, wartość dodana miasta wzrosła o 100%:) Fajnie, że udało Ci się zmienić swoje życie i jesteś szczęśliwy, ale tak jak UK to nie tylko klify Dover czy Kornwalia, tak dzisiejsza Polska to nie tylko uliczka w Sosnowcu:) Możesz też zrobić pewien krótki test i przejść się ze swoim JlC gdzieś po Croydon albo Westminster albo na Anfield późnym wieczorem i po Sosnowcu - chyba jednak szansa na to, że zostanie na Twojej łapie jest większa na Zagłębiu. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 8808 #320444 Napisano 4 Sierpnia 2025 4 minuty temu, Wuj napisał(-a): Po tym, jak ten zegarek pojawił się w Sosnowcu, wartość dodana miasta wzrosła o 100%:) Fajnie, że udało Ci się zmienić swoje życie i jesteś szczęśliwy, ale tak jak UK to nie tylko klify Dover czy Kornwalia, tak dzisiejsza Polska to nie tylko uliczka w Sosnowcu:) Możesz też zrobić pewien krótki test i przejść się ze swoim JlC gdzieś po Croydon albo Westminster albo na Anfield późnym wieczorem i po Sosnowcu - chyba jednak szansa na to, że zostanie na Twojej łapie jest większa na Zagłębiu. Wszędzie mamy bogatszą i biedniejszą część miast no ja pochodzę z tej biedniejszej a dla mnie życie w takim miejscu gdzie są klify ocean, morze itd to jak wygranie w lotto, to tak jak dla Mario zakup kolejnego rolexa 😉 dałem najprostszy przykład 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 24298 #320445 Napisano 4 Sierpnia 2025 34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 71759 #320446 Napisano 4 Sierpnia 2025 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 75957 #320447 Napisano 4 Sierpnia 2025 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 10792 #320448 Napisano 4 Sierpnia 2025 Dzisiaj tak 😉 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5461 #320449 Napisano 4 Sierpnia 2025 2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Dzisiaj tak 😉 Fajny układ wskazówek, może zatrzymaj i niech tak zostanie? 😀 1 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 10792 #320450 Napisano 4 Sierpnia 2025 Fajny układ wskazówek, może zatrzymaj i niech tak zostanie? Nie złapałem sekundnika, ale można byłoby ustawienie powtórzyć z wyciągnietą koronką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach