SPS 54489 #320826 Napisano 9 Sierpnia 31 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37172 #320827 Napisano 9 Sierpnia 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #320828 Napisano 9 Sierpnia 34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 16887 #320829 Napisano 9 Sierpnia 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51064 #320830 Napisano 9 Sierpnia 31 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3060 #320831 Napisano 9 Sierpnia Wcześniej było trochę za dużo światła. 31 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11336 #320832 Napisano 9 Sierpnia 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51064 #320833 Napisano 9 Sierpnia 25 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #320834 Napisano 9 Sierpnia 1 godzinę temu, ireo napisał(-a): Wcześniej było trochę za dużo światła. Fajny jest, podoba mi się. Tylko sporo trzeba za ten bezel dopłacić. Z drugiej strony poniżej dychy (bo na pewno da się go kupić w okolicach 8.5k pln) za automat ze złotem, to i tak spoko. mogliby tylko w tych konfiguracjach ze złotem dorzucać werk z chronometrem… tak czy inaczej powtórzę: fajny zegar. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54489 #320835 Napisano 9 Sierpnia 10 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Wybitnie dobrze jest dopasowany do Twojego nadgarstka 😎 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51064 #320836 Napisano 9 Sierpnia 1 minutę temu, SPS napisał(-a): Wybitnie dobrze jest dopasowany do Twojego nadgarstka 😎 Podziękował. Nie mam doświadczenia w Rolkach, ale mierzyłem chyba 39 (Explorera) i choć wydawał się bardziej płaski - to jednak leżał mniej wygodnie : ) 24 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54489 #320837 Napisano 9 Sierpnia (edytowane) 6 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Podziękował. Nie mam doświadczenia w Rolkach, ale mierzyłem chyba 39 (Explorera) i choć wydawał się bardziej płaski - to jednak leżał mniej wygodnie : ) Zegarek to właśnie trzeba mierzyć. Ten Twój jest naprawdę i pod względem wysokości i L2L bardzo dobrze proporcje łapie na Twoim ręku. Edytowane 9 Sierpnia przez SPS 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17586 #320838 Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Edytowane 9 Sierpnia przez Petru23 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51064 #320839 Napisano 9 Sierpnia 3 minuty temu, SPS napisał(-a): Zegarek to właśnie trzeba mierzyć. Ten Twój jest naprawdę i pod względem wysokości i L2L bardzo dobrze proporcje łapie na Twoim ręku. Najlepiej, jak do tej pory leżały (poza tym Ex) - Tudor Black Bay 54 (na który się wymieniłem, dla mnie to fenomenalny diver - pod kątem proporcji, l2l oraz wysokości) oraz GS (ale to kwarc, to wiadomo że jest cieńszy). *Ewidentnie wolę mniejsze tarcze na swoim nadgarstku, także jeśli chodzi o aspekt wygody 20 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51064 #320840 Napisano 9 Sierpnia Nie mogę też pominąć Longinesa. Najlepiej leżały - Prezence 34.5 mm (ale to był najcieńszy automat jaki w życiu miałem - chyba 7.1 mm) / na doskonałej bransolecie oraz Conquest 35 (miałem w obu wersjach - jasnej & ciemnej), nawet na paskach ten zegarek leżał świetnie... *Spoko był też Conquest 39 (chyba głównie za sprawą wyprofilowanych uszu, ale bransoletę miał już 'ostrą' / wbijała się w rękę - z resztą podobnie jak w HC) 20 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario666 207 #320841 Napisano 9 Sierpnia 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127284 #320842 Napisano 9 Sierpnia 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3060 #320843 Napisano 9 Sierpnia 1 godzinę temu, Dnlaie napisał(-a): Nie mogę też pominąć Longinesa. Najlepiej leżały - Prezence 34.5 mm (ale to był najcieńszy automat jaki w życiu miałem - chyba 7.1 mm) / na doskonałej bransolecie oraz Conquest 35 (miałem w obu wersjach - jasnej & ciemnej), nawet na paskach ten zegarek leżał świetnie... *Spoko był też Conquest 39 (chyba głównie za sprawą wyprofilowanych uszu, ale bransoletę miał już 'ostrą' / wbijała się w rękę - z resztą podobnie jak w HC) A ja tyle razy próbowałem zakładać małe zegarki i nie wychodziło. Na zdjęciach wyglądają nie najgorzej (ta Omega Genève ma 34 mm), ale w praktyce nie daję rady nosić mniejszych niż 36. 21 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51064 #320844 Napisano 10 Sierpnia 3 godziny temu, ireo napisał(-a): A ja tyle razy próbowałem zakładać małe zegarki i nie wychodziło. Na zdjęciach wyglądają nie najgorzej (ta Omega Genève ma 34 mm), ale w praktyce nie daję rady nosić mniejszych niż 36. Te, które wymieniłem ponizej 36 mm - miały właśnie cienkie lunety (ale tu widzę, że jest podobnie) *Może to kwestia wielkości nadgarstka? Natomiast nie będę ukrywał, że z czasem i mi - zaczęły się one wydawać zbyt małe (do tego w uszach 18mm) stąd i ja wolę tarczę od 36 (gdzie 37 jest jakby idealnym rozmiarem - pisze to choćby na przykładzie 54, który nie był zbyt mały wizualnie a układał się świetnie / podczas gdy, nawet diver 58 lub Tuxedo - momentami, wydawały mi się zbyt duże na nadgarstku, także w kontekście tego jak leżą) 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54489 #320845 Napisano 10 Sierpnia 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qbapiasek 27858 #320846 Napisano 10 Sierpnia (edytowane) Dzień dobry nie było mnie parę lat i nie zdawałem sobie sprawy że koleją w Polsce można na tak fajnym poziomie podróżować Edytowane 10 Sierpnia przez qbapiasek 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geniu_75 1111 #320847 Napisano 10 Sierpnia Pozdrawiam niedzielnie - budżetowo, ale z czerwonym SUN 🤩. 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17658 #320848 Napisano 10 Sierpnia 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17586 #320849 Napisano 10 Sierpnia Godzinę temu, SPS napisał(-a): Ford Kuga? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11336 #320850 Napisano 10 Sierpnia 23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach