jlw 3284 #15626 Napisano 25 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #15627 Napisano 25 Maja 2010 Nie zlazli czort 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasjonat 0 #15628 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Oczywiście zawsze jak widzimy dwa podobne zegarki, pierwsza myśl jaka nam przychodzi do głowy, to że firma mniej prestiżowa (czytaj tańsza) odtworzyła firmę bardziej prestiżową. I to jest naturalne myślenie.Pamiętajmy jednak że ten styl "breugetowski" jest stylem bardzo klasycznym, spotykanym na wieżach zegarowych już w średniowieczu... pierwszy lepszy przykład jaki mi przychodzi do głowy to zegar w Machynlleth. Pamiętam też że widziałem kiedyś zegar "breugetowski" w Pradze, i pamiętam dokładnie datę powstania tego zegara 1410 rok (łatwo zapamiętać). Oni nie mogli 'odtworzyć' Bregueta na 400 lat przed powstaniem firmy Breguet. Często też popularny Tissot LeLocle (rzymski) jest oskarżany o kopiowanie z Bregueta. Tymczasem jest to również odtworzenie jakiegoś średniowiecznego zegara kościelnego z Le Locle, w dodatku już nie istniejącego, tylko z jakichś rycin...Czyli generalnie nie ma co się tak bardzo bulwersować. Wzorców gotyckich, czy neogotyckich, pojedyncza firma nie może sobie zastrzec. Masz racje ze to klasyczny design. Jednak Marina ma dłuższy staz na rynku a z tego co wiem to ten model FC jest stosunkowo nowy. Tak czy siak ładny :-) Edytowane 25 Maja 2010 przez pasjonat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #15629 Napisano 25 Maja 2010 Taki Uploaded with ImageShack.us Prpsze zamknac te forum 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Igor 33 #15630 Napisano 25 Maja 2010 Bardzo mi się podoba ten Blancpain! Ostatnio kolega chciał kupić takiego samego na Timezone - wtedy i mnie zainspirował tym zegarkiem... Gratuluję! 0 I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dommir 3 #15631 Napisano 25 Maja 2010 Zainspirował nie tylko Ciebie Igorze, bo to naprawdę bardzo zacny zegarek. Nic tylko Irku pogratulować i pozazdrościć. Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #15632 Napisano 25 Maja 2010 Taki Uploaded with ImageShack.us Prpsze zamknac te forum No wiesz co..to już jest szczyt :)..my tu sobie gadu-gadu o FF,a ty myk do salonu, o jest..oj zazdroszczę (koniecznie duża galeria zdjęć i wrażenia). Oczywiście GRATULACJE...wielkie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #15633 Napisano 25 Maja 2010 BBRABUSS - ta Glicyna nie jest 24 godzinna ? _____________ Irek gratuluję; jednak nie przekonuje mnie bezel w tej wersji - taki trochę swatch'owaty. Niemniej sikor bardzo zacny, jeszcze raz gratulacje. 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasjonat 0 #15634 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Tak własnie czekałem kiedy sie pojawi (zgodnie z obietnicami:-)Ustawiam sie w kolejce jak bedzie na sprzedaz :-):-) chyba ze wczesniej kupie sam :-)Super zegar. Podtrzymuje jednak zdanie ze wersja "klasyczna" ma ładniejszy bezel ale Ty za to pooglądasz sobie mechanizm :-):-)Zazdroszczę, bardzo zazdroszczę :-)(ale zdrowo:-) i obiecuje dołączyć do grona właścicieliZałożymy fanklub :-):-) Edytowane 25 Maja 2010 przez pasjonat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #15635 Napisano 25 Maja 2010 Taki Uploaded with ImageShack.us Prpsze zamknac te forum fiiu fiiu, cudo.Indeksy w kształcie diamentu powalają. Jak średnica?bez koronki Bardzo się cieszę ,że jesteś szczęśliwym posiadaczem.Oby takich więcej.Poproszę o wiecej zdjęć i jak to już któryś z forumowiczów napisał -'tyłeczek" 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imack 0 #15636 Napisano 25 Maja 2010 fiiu fiiu, cudo.Indeksy w kształcie diamentu powalają. Phew, mój nowy Edifice ma praktycznie identyczne indeksy Heh, jest oczywiście piękny i to w dodatku Blancpain. Świetny, świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #15637 Napisano 25 Maja 2010 TakiPrpsze zamknac te forum Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 431 #15638 Napisano 25 Maja 2010 no dziękuję , bo pisząc ojciec miałem na myśli siebie EDIT BBRABUSSnie przepadam za glycynami, ale ta jest przezajebistaa całe czarne też so? BBRABUSS - ta Glicyna nie jest 24 godzinna ? Nie jest, te 24h są tylko do innych stref czasowych, czarny pierścień jest obrotowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrkrakow 238 #15639 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) BBRABUSS - ta Glicyna nie jest 24 godzinna ? Nie jest, te 24h są tylko do innych stref czasowych, czarny pierścień jest obrotowy.No jest jeszcze D24 czarny Pozazdrość Irkowi Edytowane 25 Maja 2010 przez piotrkrakow 0 Pozdrawiam Piotrek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #15640 Napisano 25 Maja 2010 Sa Blancpainy i inne Glyciny, są i ufockie Poljoty 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tasiemiec 0 #15641 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) zejdźmy na ziemię od 6 miesięcy taki skarb walczy ze mną Edytowane 26 Maja 2010 przez tasiemiec 0 Certina: DS Automatic; DS Spel (Q); DS Pilot; Adriatica Automatic (8102); Casio MDV-100; TIMEX Data-Link Ironman Triathlon INTEL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #15642 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Edytowane 26 Maja 2010 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 316 #15643 Napisano 26 Maja 2010 Fajny pomysł z tą czarną muszlą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasjonat 0 #15644 Napisano 26 Maja 2010 Fajny pomysł z tą czarną muszlą... To jest amonit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15645 Napisano 26 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3945 #15646 Napisano 26 Maja 2010 Właśnie odebrałem przed sekundą. Malutki, ale przepiękny.... Tylko ten plastikowy ( bo guma toto nie jest) pasek wywal bo do niczego się nie nadaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15647 Napisano 26 Maja 2010 Tylko ten plastikowy ( bo guma toto nie jest) pasek wywal bo do niczego się nie nadaje Myślałem, że będzie taki jak w Monsterze ale jest inny, gorszy. Mam już zamówionego mesha na którego jeszcze czekam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hewitt 0 #15648 Napisano 26 Maja 2010 Niesamowity jest ten Blancpain... Dzisiaj TAG, guten tag 0 Hmmm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #15649 Napisano 26 Maja 2010 Zaczynam się przyzwyczajać do branzolety. 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #15650 Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) Jeszcze dlugo bedzie tak monotonnie,zakochalem sie w tym zegarku Po zobaczeniu tego rotora w Blancpainie dalej zbieram szczene z podlogi Edytowane 26 Maja 2010 przez Janek Sarnowski 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach