Master Yoda 2171 #39576 Napisano 24 Grudnia 2012 Sporo racji jest w tym co napisałeś - ale to jest urok każdego forum plus tego (KMZ) w szczególny sposób. Przywykniesz - szkoda nerwów Łukasz masz racje..... Sa tu koledzy[mitomani]co kupuja zegarki-3,4 w roku,o wartosci przekraczajacej ich kilkuletnie dochody......[deklaruja zawod wykonywany].....i maja fanow 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #39577 Napisano 24 Grudnia 2012 Ja np nie wiem co tu jest niezrozumiale , u mnie tez wiekszosc emocji tych pozytywnych wywoluja zegarki na ktore mnie nie stac , wydaje sie ze sa jakies lepsze i bardziej szczegolne - omijamy szerokim lukiem pojecie zazdrosci . Pewnie tylko dlatego ze sa niedostepne .To czesto jest powodem dla ktorego duzo ludzi "zachwyca sie tymi drozszymi " zegarkami , jestem w 100% pewien ze gdyby paneraj , AP i wiele innych kosztowal 30% swojej ceny to i zainteresowanie byloby mniejsze .Ale taka juz chyba nasza natura , pewnie nie wszystkich ale zaryzykuje i powiem ze wiekszosciZostan dluzej na forum a zrozumiesz co mam na mysli , traktuj to jako hobby a nie bedziesz czul sie rozczarowany .Ja do dzisiaj mam Vostoka i jest to zegarek ktory zostal ze mna na najdluzszy okres czasu , Ci co mnie znaja to wiedza ze zbyt duzo czasu zegarki u mnie nie zagrzewalySam sie złapales we wlasne sidla Irku ,pewnie ten Vostok ma inna wartosc........wieksya niy Rolex............ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #39578 Napisano 24 Grudnia 2012 Ja do dzisiaj mam Vostoka i jest to zegarek ktory zostal ze mna na najdluzszy okres czasu , Ci co mnie znaja to wiedza ze zbyt duzo czasu zegarki u mnie nie zagrzewaly Irek, to prawda, Vostok to Twój weteran jak się patrzy! A do Twojej rozpoczynającej się kolekcji vintage mam propozycję: Royal Oak Extra-Thin z ciemnoniebiską tarczą wpisujący się idealnie w modę retro umieszczonym w tym samym miejscu co w modelu z 1972 roku logiem AP i napędzany bardzo płaskim (3,05mm) kalibrem 2121. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39579 Napisano 24 Grudnia 2012 Tomek , 15202 szukam wytrwale juz jakis czas ale poniewaz jestem sknera I nichce zaplacic pelnej cenny salonowej to pewnie zajmie mi to troche dluzej . A zeby pokazac jaki jestem frajer to na poczatku tego roku zadzwonil do mnie znajomy ze Seattle ze sprzedaje swoj za $10k zanim sie zastanowilem to sprzedal komus innemu . FRAJER ze mnie na calego bo znalem zegarek I na dodatek wlasnie wrocil z servisu 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #39580 Napisano 24 Grudnia 2012 Irek, byłem pewien że masz go na celowniku Nic się nie martw nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, jeszcze go kupisz. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #39581 Napisano 24 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39582 Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Sam sie złapales we wlasne sidla Irku ,pewnie ten Vostok ma inna wartosc........wieksya niy Rolex............ Czesc Marek Faktycznie zabrzmialo jakby to byl " najlepszy " czyt. najcenniejszy zegarek jaki mialem , nie to mialem namysli , chodzilo mi bardziej o to ze wystarczy oddzielic "monetary value " ( nie wiem jak inaczej ) od przedmiotu zeby naprawde patrzec na to co robimy jako hobby . Ja traktuje od poczatku czyli jakies 20kilka lat , zegarki jako hobby , ogladam te podforum z zainteresowaniem nie zawsze komentujac pojawiajace sie tam zegarki , gdybym tak robil to pewnie mialbym juz z 20 tys postow . Ogolnie to chyba temat zeby pogadac przy piwie na luzie . Edytowane 24 Grudnia 2012 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #39583 Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Łukasz masz racje..... Sa tu koledzy[mitomani]co kupuja zegarki-3,4 w roku,o wartosci przekraczajacej ich kilkuletnie dochody......[deklaruja zawod wykonywany].....i maja fanow nie wiem jak Wy, ale mi większość z forumowiczów z czymś mi się kojarzy (dokładnie jak w życiu codziennym) Kolega cook kojarzy mi się jednoznacznie z zaczepkami W związku z tym, że okres to świąteczny, poproszę jedynie o odrobinę szacunku i nie zaglądanie innym kolegom do portfela żeby nie było "OT" to u mnie dziś Edytowane 24 Grudnia 2012 przez karol1302 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28325 #39584 Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Zdjęcie robione na szybko, po ciemku, no i dupeczka jeszcze w folijce ... dupeczka w folijce Ładne określenie, prawie jak dziewica. Michał, ja bym ją pozbawił tej folijki, zanim ktoś to zrobi za Ciebie A dupeczka piękna, podobnie jak front. U mnie świąteczny Moris. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 611 #39585 Napisano 24 Grudnia 2012 Ale na dupeczce śrubki już nie są tak ładnie ustawione jak na bezelu 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #39586 Napisano 24 Grudnia 2012 Do gajera Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39587 Napisano 24 Grudnia 2012 Mirku, tylko ja mogę go rozdziewiczyć Narazie mi się nie spieszy ze sciąganiem folijek, na diverze wciąż jeszcze jest, na Datejust również 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #39588 Napisano 24 Grudnia 2012 Ale na dupeczce śrubki już nie są tak ładnie ustawione jak na bezelu bo te akutar są prawdzimi śrubkami i sie kręcą 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1672 #39589 Napisano 24 Grudnia 2012 Mirku, tylko ja mogę go rozdziewiczyć Narazie mi się nie spieszy ze sciąganiem folijek, na diverze wciąż jeszcze jest, na Datejust również Hahaha Ty to jesteś AS Ja ściągam od razu, w Subie to była jakaś masakra, z 15 folijek w różnych miejscach zegara 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39590 Napisano 24 Grudnia 2012 W Rolkach z tymi folijkami to faktycznie jest giechenna, w AP zresztą podobnie, są dosłownie wszędzie. Ja zazwyczaj zostawiam tylko te z tyłu, co są niewidoczne od frontu 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #39591 Napisano 24 Grudnia 2012 Może się śmiać ze mnie ale dupeczka bardziej mi się podoba niż przód. Oczywiście gratuluje zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39592 Napisano 24 Grudnia 2012 Może się śmiać ze mnie ale dupeczka bardziej mi się podoba niż przód. Oczywiście gratuluje zakupu.Nikt się z Ciebie śmiał nie będzie, spokojnie Nie każdemu się podoba design Royal Oak, rzecz gustu. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #39593 Napisano 24 Grudnia 2012 Gratuluję wszystkim nowych -starych nabytków Michał , na + w 15400 dodał bym zmienioną przeciwwagę w sekundniku 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39594 Napisano 24 Grudnia 2012 Michał , na + w 15400 dodał bym zmienioną przeciwwagę w sekundniku Też, aczkolwiek ta w 15300 nie wygląda źle... 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #39595 Napisano 24 Grudnia 2012 Nie że mi się nie podoba jest ładny, ma to coś w sobie. Tylko wahadełko mnie oczarowało w nim. Jak w żadnym innym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #39596 Napisano 24 Grudnia 2012 Nikt się z Ciebie śmiał nie będzie, spokojnie Nie każdemu się podoba design Royal Oak, rzecz gustu.Tyłek ładny, koperta mistrzostwo, ale do tarczy ciężko mi się przekonać. Podejrzewam, że na żywo sporo zyskuje. Wrzuciłbyś jakiś jej detal w dużym powiększeniu w wolnej chwili? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #39597 Napisano 24 Grudnia 2012 Wieczorkiem pewnie będzie coś bardziej eleganckiego czyli pewnie któryś z trójki LLD, Kontiki lub Spidi,a na razie jeszcze nurkujemy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #39598 Napisano 24 Grudnia 2012 To na dzisiejszy wieczor..I solennie obiecuje nie zabierac glosu podczas obrad"Forumowej Mensy"-od dzis tylko patrze i sie ucze...Wesolych Świat i zegarkowych prezentow.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #39599 Napisano 24 Grudnia 2012 chyba przestane sie produkowac na tym forum towarzystwa wzajemnej adoracji, pokazałem kilka zegarków , których pewnie niewielu widziało w naturze, ale przeszły bez echa, natomiast rozwodzicie się kolejny raz nad tym panerajem, no i te zdrobnienia ,pokazujące jak to za pan brat z zegarkami za 15 000 i więcej, życzę wesołych świąt i dobrego samopoczucia Pasja zegarkowa przejawia się na różne sposoby, jednemu frajdę daje kupowanie najnowszych modeli, inny kolekcjonuje wytrwale nieprodukowane od lat i niedostępne modele vintage, jeszcze innym radość daje poznawanie zawiłości technicznych mechanizmów, nowych technologii, zegarków różnych marek a także historii zegarmistrzostwa i pomiaru czasu. Dla każdego coś dobrego. Wspólnym mianownikiem każdego rodzaj tej pasji jest to że to Twoja pasja, którą możesz się podzielić tu na forum a także ją pogłębić korzystając z pozostawionej tu wiedzy klubowiczów. Myślę, że "zachwyty nad panerajem" nie są zachwytami nad samym zegarkiem tylko uczestniczeniem w radości klubowicza który go kupił i dzieleniem się z nim pozytywnymi emocjami. Wiele osób zna i lubi się to długo i nie tylko poprzez wpisy na forum stąd wspólne wymiany postów. Tak jak w życiu tak i tutaj poznanie innych osób polubienie ich wymaga czasu i wielu rozmów wzajemnych. Myślę, że gdybyś umieścił ciekawą recenzję Twojego/ich zegarka/ków połączoną z historią nabycia czy inną ciekawostką z nim związaną (mało jest na forum zegarków z funkcjami żeglarskimi, więc temat wart szerszego omówienia) zyskałbyś zainteresowanie o wiele większe niż wklejenie bez słowa komentarza zdjęć w tym wątku. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #39600 Napisano 24 Grudnia 2012 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach