akism 1075 #42876 Napisano 24 Lutego 2013 GS to prestiż,ale wśród wąskiej grupy zorientowanych.Nie czerpiesz przyjemności użytkując zegarek świetnie wykonany,na dobrym werku?Zegarek jest dla Ciebie a nie dla otoczenia.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #42877 Napisano 24 Lutego 2013 GS to prestiż,ale wśród wąskiej grupy zorientowanych.Nie czerpiesz przyjemności użytkując zegarek świetnie wykonany,na dobrym werku?Zegarek jest dla Ciebie a nie dla otoczenia.. Bardzo przypadło mi do gustu to stwierdzenie, ale nie wszyscy tak uważają 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #42878 Napisano 24 Lutego 2013 Uwielbiam seiko z linii GS,uważam, że są perfekcyjne w każdym calu.Gorzej z zakupem,bo tylko od japońskich sprzedawców.Przy takich kwotach za GS,żal płacić tak wielkie cło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #42879 Napisano 24 Lutego 2013 GS to prestiż,ale wśród wąskiej grupy zorientowanych. Prestiż ma swoje obiektywne podstawy. O postrzeganiu marki w dużym stopniu decyduje historia oraz historyczne i aktualne osiągnięcia. Na postrzeganie marki duży wpływ ma też rynek aukcyjny. Jednym ze wskaźników określających producenta jest również entry-level. Nie jest bowiem żadną tajemnicą, że niektóre firmy kończą się tam, gdzie inne się zaczynają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1075 #42880 Napisano 24 Lutego 2013 Co ciekawe ciężko kupić GS-a w drugim obiegu,na chrono 24 są,ale tylko stare modele i b.mało.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #42881 Napisano 25 Lutego 2013 Bo większość ludzi kupuje zegarki dla otoczenia a nie że mi się podoba. Ktoś kto się nie zna powie seiko za porę złotych i jedni się dołują. I kupują potem swissy żeby było że Mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43028 #42882 Napisano 25 Lutego 2013 To są tak zwani pozerzy. Delikatnie mówiąc Dzisiaj obrzydliwa pogoda, wiec na rękę wskoczył taki "wesoły Romek". 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #42883 Napisano 25 Lutego 2013 GS to bardzo ładny zegarek, tym bardziej w pokazanym układzie kolorystycznym dla mnie najciekawszy, ale daleki byłbym od tak drastycznych porównań z szwajcarami, nie wrzucajmy wszystkich marek do jednego wora, a porównania winny być oparte na określonych kryteriach. Kolega porównał jakość wykonania GSa do wybranych szwajcarów co jest jak najbardziej ok. Bo albo coś jest porzadnie wykonane albo nie. I nie ma tu znaczenie czy swiss made czy madei in japan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #42884 Napisano 25 Lutego 2013 a jak wygląda GS w piramidzie prestiżu?Dobre, no dobre 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MUrsus 4 #42885 Napisano 25 Lutego 2013 Ciekawy byłem jak się nosi ... I już Go lubię 0 Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrek_38 19 #42886 Napisano 25 Lutego 2013 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #42887 Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Użytkownik dago dnia 24 luty 2013 - 18:41 napisał"Cenowo na pewno Jakościowo nie wiem, nie miałem w ręku AP czy VC....Ktoś napisał, że powinno się brać pod uwagę podobną półkę cenową, choćby A tu wydaje mi się, że GS ma mocną pozycję....przy masówce innych marek ". I tu jest właśnie pies pogrzebany , ze często wiesza sie psy na zegarkach , ktore znamy tylko z netuDlatego pisząc tylez ironicznie co niesprawiedliwie o , ze zacytuję " kłalitach" pasowałoby owe najpierw zobaczyć i dokładnie poglądacJa sie o Seiko GS zacząłem wypowiadać jak pomacalem Edytowane 25 Lutego 2013 przez dariusz chlastawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #42888 Napisano 25 Lutego 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #42889 Napisano 25 Lutego 2013 Normalnie nie umisz bez niego się obyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 31384 #42890 Napisano 25 Lutego 2013 Dziś kłalita 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 397 #42891 Napisano 25 Lutego 2013 Andrzej, daj więcej fotek RO. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #42892 Napisano 25 Lutego 2013 Dziś zegarek, na który wielu(w tym ja), nie może już patrzyć- ale wczoraj po bardzo długiej przerwie wskoczył na łapkę i do dziś pozostał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #42893 Napisano 25 Lutego 2013 Małe seiko też są fajne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #42894 Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Andrzej, gratuluję znakomitego wyboru zegarka . I tu jest właśnie pies pogrzebany , ze często wiesza sie psy na zegarkach , ktore znamy tylko z netuDlatego pisząc tylez ironicznie co niesprawiedliwie o , ze zacytuję " kłalitach" pasowałoby owe najpierw zobaczyć i dokładnie poglądacJa sie o Seiko GS zacząłem wypowiadać jak pomacalem Darek, a czy nie wydaje Ci się, że wiele zależy od skali odniesienia ?. To znaczy od tego z jakimi zegarkami porównujemy GS. No bo jeżeli na forum ktoś wyskakuje z Seiko za ponad 30000 $ i stanowczo stwierdza, że czasomierz lepszy od Patka nie popierając tego żadnymi argumentami, to taka dyskusja przypomina przekomarzania dzieci w piaskownicy. Nie mówiąc już o tym, że na takim poziomie cenowym konkurencja jest mocna i ma znacznie więcej do zaoferowania. Przeglądałem ofertę GS i ja nie dostrzegam w tych zegarkach niczego wyjątkowego poza kilkoma ciekawymi rozwiązaniami odnoszącymi się do konstrukcji mechanizmów. Tyle, że coś podobnego można też znaleźć w zwykłej kolekcji Seiko i kupić taki zegarek za znacznie mniejsze pieniądze. Od jakiegoś czasu na forum KMZiZ niektórzy próbują nobilitować GS ponad miarę. Nie twierdzę, że to są złej jakości zegarki. Twierdzę tylko, że w opiniach o tych zegarkach niektórzy za bardzo odlecieli. Edytowane 25 Lutego 2013 przez McIntosh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4585 #42895 Napisano 25 Lutego 2013 to jest bardzo fajna piątka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #42896 Napisano 25 Lutego 2013 DokładnieFajny i bardzo dobrze zrobiony zegarek , dobry własny mechanizm Ale do finezji wykończeniowej PP czy Lange to ....delikatnie rzecz ujmując daleko Ale np taka piątka GoTomka powyżej - baaaardzo fajna i za rozsądne pieniądze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #42897 Napisano 25 Lutego 2013 Jak Seiko to Seiko: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
are444 0 #42898 Napisano 25 Lutego 2013 0 Omega PO, Seiko FFF, Atlantic Worldmaster, Casio GW-M5600-1ER, Casio GW-9200-1ER, Casio TS-100, Glycine Airman SST 06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #42899 Napisano 25 Lutego 2013 Czy jest na sali moderator? 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #42900 Napisano 25 Lutego 2013 Jak piątka to piątka Przed polowaniem... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach