Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

W dniu 11.03.2025 o 17:14, Pamiko napisał(-a):

IMG_9081.jpeg

I tu napiszę. Super fota. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

8 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

I tu napiszę. Super fota. 

Dzięki👍

13 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Przegapiłeś zegarek, który już mam chyba ze sześć lat. ;) 

Dużo lepiej wykonany, ale sporo też droższy. Szafirowe szkiełko, stalowa koperta ładnie pokryta (chyba PVD). Bezel chyba też szafirowy, tego nie jestem pewien. Mechanizm Seiko. 

IMG_20210617_130623.jpg

Widziałem ten zegarek, widziałem. Na zdjęciach wygląda dużo gorzej niż ten cadisen. W ręku nie miałem, więc nie ocenię, czy to kwestia fotogeniczności jedynie.

17 minut temu, oszolom napisał(-a):

Widziałem ten zegarek, widziałem. Na zdjęciach wygląda dużo gorzej niż ten cadisen. W ręku nie miałem, więc nie ocenię, czy to kwestia fotogeniczności jedynie.

Przyznaję. ten Reef Tiger jest wyjątkowo niefotogeniczny. Może kiedyś będzie okazja, by Ci go pokazać na żywo. Wykonanie - pierwsza klasa.

11 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Szczerze mówiąc nie wiem, tak wygląda, szafir chyba nie jest. Za to koperta ze stali. :) 

Cena poniżej 300 zł na plus. Na minus, trochę za lekko chodzący bezel i dosyć ostre wycięcia. Pasek za to dobrze wykonany. Wizualnie ładny, ale wiadomo wtórny model. Mam też innego homara tego modelu (Blancpain) z Chin - Reef Tiger i tamten to już zdecydowanie wyższa półka, ale i cena chyba 3-4 razy wyższa. Coś za coś.

Ty lubisz ciekawostki i ich odkrywanie. Polecam Ci rzucić okiem na FujiTime. Gdyby nie to, że nie pasuje mi do niczego (mimo, że wywarł bardzo pozytywne wrażenie nawet mimo rozmiaru), bralbym ze dwa ;)

I bezel pięknie klika. Z oporem ;)