ricardo216 104 #71201 Napisano 17 Września 2014 Fantastyczny Choć jednak wolę hesalit mimo mniejszej praktyczności Dziękuję. Ostatnio porównywałem sobie swojego Spidiego z Kolegi z hesalitem- ciut lepiej faktycznie wygląda hesalit, ale tylko póki nie jest porysowany Za to dupka z nawiązką mi to rekompensuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #71202 Napisano 17 Września 2014 A u mnie taka nowość Super! Graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #71203 Napisano 17 Września 2014 Dziękuję. Ostatnio porównywałem sobie swojego Spidiego z Kolegi z hesalitem- ciut lepiej faktycznie wygląda hesalit, ale tylko póki nie jest porysowany Za to dupka z nawiązką mi to rekompensuje Swego czasu była partia Hesalit + Szafir na zadzie, to zacne zestawienie Szkoda tylko, że szklany tyłek oznacza już tylko 3ATM zamiast 5 dla Speediego. Niby niewielka różnica, ale jednak zawsze jakoś tak bezpieczniej przy edc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #71204 Napisano 17 Września 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #71205 Napisano 17 Września 2014 Swego czasu była partia Hesalit + Szafir na zadzie, to zacne zestawienie Nie kojarzę takiej wersji, ale sporo było/jest różnych wersji specjalnych/limitowanych, więc nie wszystkie muszę znać Szkoda tylko, że szklany tyłek oznacza już tylko 3ATM zamiast 5 dla Speediego.I tu Cię ucieszę- mylisz się, bo przy szafirze też jest 5ATM, także bezstresowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #71206 Napisano 17 Września 2014 Nie kojarzę takiej wersji, ale sporo było/jest różnych wersji specjalnych/limitowanych, więc nie wszystkie muszę znać Niestety bardzo krótko ją produkowali na przełomie wieków, Omega Speedmaster "Hesalite Sandwich" 3572.50I tu Cię ucieszę- mylisz się, bo przy szafirze też jest 5ATM, także bezstresowo O, faktycznie, a pamiętam że jeszcze niedawno sprawdzałem i było właśnie 3atm mniej (zresztą jak mój ze pełnym deklem był na przeglądzie to sprawdzili go tylko do 3ATM...) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #71207 Napisano 17 Września 2014 dzisiaj taki młyn i praca na tempo, że zapomniałem nawet daty nastawić... a że zdarza mi się to dość często, gorący ze mnie zwolennik zegarków bez daty jest 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2025 #71208 Napisano 17 Września 2014 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #71209 Napisano 17 Września 2014 Popołudniowa sesyjka w ogrodzie i na mokro, bo aż się prosiło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #71210 Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Edytowane 17 Września 2014 przez Kosma 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #71211 Napisano 17 Września 2014 Jak rozmawiałem z AD Omegi, to większość klientów podobno żałuje po czasie wyboru wersji z hesalitem.Coś w tym może być- przy używanych zegarkach jest trochę inaczej- ma trochę rys tu i tam, swoje przeszedł, to tak nie boli, a wręcz niektórzy mówią, że dodaje to charakteru.Natomiast jak ktoś kupuje nowy zegarek za, jakby nie patrzeć, trochę kasy, to chciałby jak najdłużej cieszyć się zegarkiem, który faktycznie wygląda jak nowy.A hesalit niby aż tak bardzo łatwo rys nie łapie, ale bądźmy szczerzy- kto miał, ten wie- jedne ryski się pojawiają, drugie znikają-chce mieć się ładne szkło , to trzeba bardzo uważać... lub kupić z szafirem Ale każda wersja ma swój urok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #71212 Napisano 17 Września 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #71213 Napisano 17 Września 2014 Ładna gadzina 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #71214 Napisano 17 Września 2014 Jak rozmawiałem z AD Omegi, to większość klientów podobno żałuje po czasie wyboru wersji z hesalitem.To pewnie kwestia mentalności - dla mnie okresowa polerka szkiełka to taka sama radość jak codzienne nakręcanie mechanizmu. Takie magiczne drobiazgi współtworzące magię mechanicznego klasyka.A do tego ten szary ring wokół tarczy by mnie dobijał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #71215 Napisano 17 Września 2014 Mateusz, zrozumiałe, ze uważasz swoją wersje za najlepsza z najlepszych, ale udowadnianiem na sile ze inne wersje są gorsze jest trochę nie na miejscu i odbiera kolegom radość z posiadania innej wersji Speeda niż Twoja ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maver 0 #71216 Napisano 17 Września 2014 po pracy mały zabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enzo 1 #71217 Napisano 17 Września 2014 Każdy Spidi jest fajny, ale najbardziej koszerne są te z hesalitem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #71218 Napisano 17 Września 2014 Casio G-Shock MTG GC-2000-1A (ale długa nazwa...) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1645 #71219 Napisano 17 Września 2014 kiedyś na bazarku był niebieski Speedmaster z haselitem - do dzisiaj żałuję, że go nie kupiłem 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #71220 Napisano 17 Września 2014 A u mnie taka nowość Gratuluję jest super niech się nosi A u mnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #71221 Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Mateusz, zrozumiałe, ze uważasz swoją wersje za najlepsza z najlepszych, ale udowadnianiem na sile ze inne wersje są gorsze jest trochę nie na miejscu i odbiera kolegom radość z posiadania innej wersji Speeda niż Twoja ;-) Może nie aż tak - jeżeli ktoś chce zegarek wyglądający zawsze jak nowy to szafir zdecydowanie lepszy, 1863 też miło oglądać zresztą - ale mnie po prostu kręci to "życie" zegarka i jego vintage'owość Podobnie żałuję, że nie ma Seamastera 300 nowego w wersji z hesalitem i pełnym deklem (a już szczególnie to drugie). Edytowane 17 Września 2014 przez MateuszDabrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6896 #71222 Napisano 17 Września 2014 Citek 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12115 #71223 Napisano 17 Września 2014 Trochę OT, ale chyba warto obejrzeć Fajna reklama TH: http://www.youtube.com/watch?v=gX2gV2bdLfM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #71224 Napisano 17 Września 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #71225 Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Wiem zdjęcie kupa ale za zegarkiem podarek od braciszka który wrócił z Albanii Edytowane 17 Września 2014 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach