mikolaj78 747 #77826 Napisano 12 Stycznia 2015 chrono-craze,gratulowałem w innym temacie, ale i tu nie omieszkam tego zrobić. Gratulacje 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1322 #77827 Napisano 12 Stycznia 2015 Nowy zestaw z rekina do głębokiego desk divingu testuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #77828 Napisano 12 Stycznia 2015 @chrono-crazy wielkie graty i poczucie zazdrosci z mojej strony Dla mnie różnica między Submarinerem -> SDDS -> Seadweller to tylko mało istotne szczegóły i wymiary, ale różnice są nadal mniejsze niż gdybym miał różne kolory tarczy np. Serio masz skrzywienie na punkcie Roleksów skoro odczuwasz potrzebę posiadania wszystkich trzech i postrzegasz je jako inne zegarki . Nie zgadzam się, każdy z nich to zupełnie inny zegarek, z inną legendą i jednak wygladem. Jakbym miał mozliwości finansowe to każdy z nich jest obowiazkowy w pudełku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #77829 Napisano 12 Stycznia 2015 Chrono-crazy naprawdę jesteś crazy jeśli chodzi o Rolexy gratuluję nowego dzidziusia w kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #77830 Napisano 12 Stycznia 2015 Dzieki Mikoilaj78, pablo122 i Pawel2499Dokladnie to co pablo122 napisal, kazdy z nich jest inny (i w kazdym widze cos czego inny nie ma); a to ze mam "skrzywienie" (nicon), no coz, nobody is perfect 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #77831 Napisano 12 Stycznia 2015 Cytuje: "@chrono-craze: Skrzywienie miałem na myśli oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu "be hooked on sth"." Tak tez (a nie inaczej) to odebralem, na pelnym luziku, takze nie ma (bo nie byllo) sprawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #77832 Napisano 12 Stycznia 2015 Dla mnie różnica między Submarinerem -> SDDS -> Seadweller to tylko mało istotne szczegóły i wymiary, ale różnice są nadal mniejsze niż gdybym miał różne kolory tarczy np. Serio masz skrzywienie na punkcie Roleksów skoro odczuwasz potrzebę posiadania wszystkich trzech i postrzegasz je jako inne zegarki .SDDS ma tytanowy dekiel, ring lock, zawór helowy, jest większy i ma bardzo grube szkło, które nie oddstaje. Seadweller ma matową tarczę, zawór helowy, wystające szkiełko i jest zdecydowanie mniejszy od SDDS. Submariner nie ma datownika, nie ma zaworu, jest najprostszy i chrono-craze nosi go na NATO. Jeżeli może sobie pozwolić na tak bogatą(a mniej zróżnicowaną) kolekcję, a nie robi tego kosztem innych zegarków(np. garniturowca od Patka/Lange/VC/AP/JLC czy chrono, gdyby takowych pragnął) ani innych hobby czy marzeń rodziny, to moim zdaniem, jest to po prostu wierność marce, tradycji i stylowi jaki reprezentują Rolex'y. Wielu kolekcjonuje, jeszcze mniej kontrastujące ze sobą Panerai, a niektórzy wyłącznie chronografy. Henry Graves Jr. kolekcjonował repetiery - minutowe, głównie unikatowe od Patka Ja uwielbiam ultrathiny, mimo że nie są za bardzo użytkowe prócz specjalnych okazji, imprez etc Pasja to pasja. Ważne by być wiernym ideałom 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 15169 #77833 Napisano 12 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #77834 Napisano 12 Stycznia 2015 Jakub,dobrze to podsumowałeś 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #77835 Napisano 12 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #77836 Napisano 12 Stycznia 2015 Ciężki dzień. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #77837 Napisano 12 Stycznia 2015 SDDS ma tytanowy dekiel, ring lock, zawór helowy, jest większy i ma bardzo grube szkło, które nie oddstaje. Seadweller ma matową tarczę, zawór helowy, wystające szkiełko i jest zdecydowanie mniejszy od SDDS. Submariner nie ma datownika, nie ma zaworu, jest najprostszy i chrono-craze nosi go na NATO. Jeżeli może sobie pozwolić na tak bogatą(a mniej zróżnicowaną) kolekcję, a nie robi tego kosztem innych zegarków(np. garniturowca od Patka/Lange/VC/AP/JLC czy chrono, gdyby takowych pragnął) ani innych hobby czy marzeń rodziny, to moim zdaniem, jest to po prostu wierność marce, tradycji i stylowi jaki reprezentują Rolex'y. Wielu kolekcjonuje, jeszcze mniej kontrastujące ze sobą Panerai, a niektórzy wyłącznie chronografy. Henry Graves Jr. kolekcjonował repetiery - minutowe, głównie unikatowe od Patka Ja uwielbiam ultrathiny, mimo że nie są za bardzo użytkowe prócz specjalnych okazji, imprez etc Pasja to pasja. Ważne by być wiernym ideałom Zgadzam się z tym na 100 % 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryson 5 #77838 Napisano 12 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23075 #77839 Napisano 12 Stycznia 2015 W pracy było tak:A teraz jest tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atrax 62 #77840 Napisano 12 Stycznia 2015 Wieczorowo Omega, natomiast w pracy: ---------- chrono-craze - gratulacje! Świetny nabytek. Ja ostatnio też się trochę polubiłem z Rolkiem, ale raczej nie jest to zakup na 2015 . Taki DJ byłby idealny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1071 #77841 Napisano 12 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość anabuki #77842 Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Ja biegałem dzisiaj z tym, bo pogoda błotnista. ;-) Edytowane 12 Stycznia 2015 przez anabuki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #77843 Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Również przyłanczam się do gratulacji. Piękny jest. Chodzi za mną . Po raz drugi ją mierzyłem w niedziele SCC. Aaa jeszcze jedno piękna zdjęcia. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez ptakug 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wulfgar 509 #77844 Napisano 13 Stycznia 2015 Również przyłanczam się do gratulacji. Piękna jest. Chodzi za mną . Po raz drugi ją mierzyłem w niedziele SCC. Aaa jeszcze jedno piękna zdjęcia.piekny zegarek ,ale czy rolex to ona? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atrax 62 #77845 Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Jak się zerknie na koronkę to widać wyraźnie, że suczka! Edytowane 13 Stycznia 2015 przez atrax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #77846 Napisano 13 Stycznia 2015 piekny zegarek ,ale czy rolex to ona? Ładnie to tak łapać za słówka Jak się zerknie na koronkę to widać wyraźnie, że suczka!Oooo i to mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #77847 Napisano 13 Stycznia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #77848 Napisano 13 Stycznia 2015 Fajna kostka 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41388 #77849 Napisano 13 Stycznia 2015 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
el_mazurro 56 #77850 Napisano 13 Stycznia 2015 To nie są łatwe decyzje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach