cheles 294 #2526 Posted October 19, 2025 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Czy były takie 🤔🤔🤔 Nie, tarcza jest od innej wersji w plastikowej kopercie. Jak kolega już zauważył napisy i podziałka jesy zdublowana. Jeżelo kosztuje jakies grosze to warto przytulić dla samej plexy 0 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 76716 #2527 Posted October 19, 2025 35 minut temu, cheles napisał(-a): Nie, tarcza jest od innej wersji w plastikowej kopercie. Jak kolega już zauważył napisy i podziałka jesy zdublowana. Jeżelo kosztuje jakies grosze to warto przytulić dla samej plexy 50 zł Dzięki 🤗 🤗 🤗 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 892 #2528 Posted October 19, 2025 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): 50 zł Dzięki 🤗 🤗 🤗 Bierz 1 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 31388 #2529 Posted October 19, 2025 @TomcioMiki https://allegrolokalnie.pl/oferta/zegarek-slava-heksagonalna-21-kamieni?navCategoryId=26075 a tu masz ładną ze szkłem do wymiany w ludzkiej cenie, dziś wskoczyła na alledrogo. 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 76716 #2530 Posted October 19, 2025 3 minuty temu, oszolom napisał(-a): @TomcioMiki https://allegrolokalnie.pl/oferta/zegarek-slava-heksagonalna-21-kamieni?navCategoryId=26075 a tu masz ładną ze szkłem do wymiany w ludzkiej cenie, dziś wskoczyła na alledrogo. Ta 80 +50 =130 drogo, niedrogo 🤔🤔🤔 0 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 31388 #2531 Posted October 19, 2025 6 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Ta 80 +50 =130 drogo, niedrogo 🤔🤔🤔 zależy, jak bardzo Ci zależy . ja bym nie brał, bo mnie Sławy nie interesują. ale tę drugą zawsze opchniesz za małe parę dych na części, jeśli sprawna 1 Share this post Link to post Share on other sites
JanekTheFizyk 1215 #2532 Posted October 24, 2025 Taka tarcza występowała oryginalnie, czy to jakaś kalkomania? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #2533 Posted October 25, 2025 Eeee. Na tarczy napisy cyrylicą i łaciną? Obstawiam radosną twórczość. Nie mogę doczytać napisu, "atomnaja coś tam", ale niby gdzie miałoby służyć coś takiego, w armii, we flocie, w elektrowni atomowej? Na moje nie było nigdy czegoś takiego. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
grzech73 5 #2534 Posted October 25, 2025 Znalezione w necie http://www.polmax3133.com/gallery9203.html. Tu na forum też było 0 Share this post Link to post Share on other sites
Elob500 670 #2535 Posted October 25, 2025 Robiono wiele w latach 1990-1992 by wyprzedać koperty i mechanizmy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4911 #2536 Posted October 25, 2025 Oryginał, były takie. W dniu 24.10.2025 o 13:52, JanekTheFizyk napisał(-a): Taka tarcza występowała oryginalnie, czy to jakaś kalkomania? 13 godzin temu, Po Bieda napisał(-a): Eeee. Na tarczy napisy cyrylicą i łaciną? Obstawiam radosną twórczość. Nie mogę doczytać napisu, "atomnaja coś tam", ale niby gdzie miałoby służyć coś takiego, w armii, we flocie, w elektrowni atomowej? Na moje nie było nigdy czegoś takiego. Oryginał, były takie. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 452 #2537 Posted October 26, 2025 23 godziny temu, kchrapek napisał(-a): Oryginał, były takie. Oryginał, były takie. tak, 100% oryginał. Tylko dekiel był gładki, a nie szturmańskie. Swego czasu była strona gościa który miał niesamowitą kolekcję oraz arcyzdolności fotograficzne - tam można było się podniecać tą sztuka. Miałem, kupiłem ją niemczech za 12zł tylko to było z 20 lat temu... Właśnie odkryłem że mój blog nadal istnieje 4 Share this post Link to post Share on other sites
rurov 830 #2538 Posted October 27, 2025 Widziałem taka w ostatnia niedzielę na giełdzie w Lublinie. Sprzedający chciał za nia 2 tys. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4546 #2539 Posted November 22, 2025 No i pytanko... czy to jest oryginalna tarcza? 1 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
JanekTheFizyk 1215 #2540 Posted November 22, 2025 Nie jest, widać, ze Rossija drapana ręcznie. Co w środku? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4546 #2541 Posted November 22, 2025 Nie mam zdjęcia mechanizmu niestety ale koperta i wskazówki petrodworeckie więc duża szansa że środek też. 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8790 #2542 Posted November 22, 2025 To może być ЕЧЛ , ale może być też tarcza Rzemieślnicza. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Maryjusz 0 #2543 Posted November 23, 2025 (edited) A co z tym „Kopernikiem”? To w Norwegii, a gościu nie odpisuje, jak zapytałem o inne fotki. Kupię go dla samego napisu „Kopernik”, ale tak czy siak, jestem ciekaw, czy to jakiś dzisiejszy „fejk”.. Edited November 23, 2025 by Maryjusz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4546 #2544 Posted November 23, 2025 Jasne że fejk. 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Maryjusz 0 #2545 Posted November 23, 2025 22 minuty temu, Progfan_87 napisał(-a): Jasne że fejk. No właśnie oglądałem oryginalne „Koperniki” i ten na kilometr śmierdzi podróbą 🤨 ale nie zmienia to faktu, że taka wersja mi się bardziej podoba 👌 Ale o gustach się ponoć nie dyskutuje 👌✌️ 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4911 #2546 Posted November 23, 2025 W dniu 22.11.2025 o 18:19, Progfan_87 napisał(-a): No i pytanko... czy to jest oryginalna tarcza? Zdecydowanie tarcza Rzemieślnicza z epoki. 1 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
nh35 133 #2547 Posted November 25, 2025 A ja mam pytanie, taki oto poliot. Z tego co szukałem to inne wskazówki niż w oryginale, plus nie ma sekundowej. Koperta niby jest pozłacana, werk żyje swoim życiem, amplituda max 100, 70sek na dzień. Czy jest sens wg Was go doprowadzać do używalności? Czy może za cenę renowacji kupię po prostu w lepszym stanie? Z góry dzięki za odpowiedzi 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1937 #2548 Posted November 25, 2025 co chcesz kupić w lepszym stanie? cały zegarek, czy sam mechanizm? Różnie ta "renowacja" wygląda - czasami chcesz tylko uruchomić a czasami ful-wypas. W drugim przypadku cena renowacji przekroczy cenę nowego zegarka. NOWEGO. gdyby udało się taki kupić. Tak czy siak, nawet jak kupisz inny " w cenie renowacji" to na 85% i tak będzie wymagał co najmniej wizyty u zegarmistrza i położysz kolejne pieniążki, żeby pracował przyzwoicie. Mechanizm wystarczy wyczyścić, wymyć i nasmarować - to nie jest czarna magia i całą wiedzę o tym znajdziesz na forum. Możesz to zrobić sam dla siebie.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 892 #2549 Posted November 25, 2025 38 minut temu, zadra napisał(-a): co chcesz kupić w lepszym stanie? cały zegarek, czy sam mechanizm? Różnie ta "renowacja" wygląda - czasami chcesz tylko uruchomić a czasami ful-wypas. W drugim przypadku cena renowacji przekroczy cenę nowego zegarka. NOWEGO. gdyby udało się taki kupić. Tak czy siak, nawet jak kupisz inny " w cenie renowacji" to na 85% i tak będzie wymagał co najmniej wizyty u zegarmistrza i położysz kolejne pieniążki, żeby pracował przyzwoicie. Mechanizm wystarczy wyczyścić, wymyć i nasmarować - to nie jest czarna magia i całą wiedzę o tym znajdziesz na forum. Możesz to zrobić sam dla siebie.. Problemem jest tu ułamana oś sekundowa, o ile nie ma się na podmiankę to pozostanie zostawić jak jest. Reszta jak piszesz - wymyć, nasmarować, przepolerować kopertę i już. W niego (przy tym stanie) włożyć stówkę, to podwoić jego wartość 1 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4546 #2550 Posted November 25, 2025 Ten Poljot jest w tak opłakanym stanie że osobiście dałbym sobie spokój z doprowadzeniem go do jakiegokolwiek ładu... tarczę jeszcze dałoby się poszukać lepszej ale z tą kopertą nic nie zrobisz, ubytki w pozłocie i powyginane uszy no i ułamana oś sekundnika. Możesz zrobić serwis, przepolerować szkiełko i nosić jak jest ale czy warto? Nie będzie to za dobrze wyglądało na nadgarstku. W dobrym stanie ten model można wyhaczyć w granicach 200-300zl. 4 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites