Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, alpaczino napisał(-a):

Mnie się bardzo podoba. emoji1303.png
Widać, że nie jest zrobiony po kosztach i nie zapomnieli o detalach. emoji1305.png
IMHO zdecydowanie bardziej atrakcyjny w stosunku do poprzednika. emoji1320.png
Edyta:
Do mnie "gada" ten niebieski. emoji1305.pngemoji1303.pngemoji1320.png

55 minut temu, Walter_87 napisał(-a):

Świetne! Nareszcie zegarki zaczynają wyglądać i nie przypominają spodków na paskach/bransoletach  ;)

Mi się też ogólnie podoba, tylko wolałbym stare logo, a przede wszystkim - czy nie za dużo jest spadu w stosunku do płaskiego obszaru na tarczy? Indeksy są długie i przez to na zdjęciach pojawia się wrażenie dużego zagęszczenia w kierunku środka tarczy.

3 minuty temu, Premy napisał(-a):

Melduję się w rodzinie 

Super! :) Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Visodate zapowiada się całkiem dobrze. Kompaktowe wymiary, dobra grubość, system szybkiej zmiany bransolety.

Ciekawi mnie tylko jak na żywo będzie się prezentować tarcza i wskazówki.

Można go już kupić za 3300zł (na promocji), więc ogólnie ciekawa propozycja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Mi się też ogólnie podoba, tylko wolałbym stare logo, a przede wszystkim - czy nie za dużo jest spadu w stosunku do płaskiego obszaru na tarczy? Indeksy są długie i przez to na zdjęciach pojawia się wrażenie dużego zagęszczenia w kierunku środka tarczy.

Super! :) Gratulacje.

A to nie jest stare? Mam takie samo w modelu 516 GL z 1968 :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się nowe Visodate podobają. Indeksy są faktycznie dość długie, ale w mojej opinii wygląda to dobrze, no i jest wyróżnikiem. powinien być hit. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Co myślicie o nowym Visodate?

Fajny zegarek, najbardziej podoba mi się wersja srebrna ze złotymi wskazówkami i indeksami. Przetłoczenie tarczy w stylu pie pan i odpowiednie rozmieszczenie indeksów powodują, że data bardzo ładnie komponuje się z całością. Idealny rozmiar 39 mm i w dodatku niezbyt gruby, przy czym część z tej grubości przypada na wystające szkło. 

Minus dałbym za przezroczysty dekiel, zupełnie niepotrzebny przy tak standardowym werku, wolałbym jakiś ładny grawerunek. Bransoleta też mnie nie zachwyca, wzór z pięcioma środkowymi rządkami ogniw beads of rice jest już wszędzie, zwłaszcza w segmencie cenowym poniżej Tissota (Nivada, Yema, itp., wygląda jakby wszystkie te bransolety trzaskali w tej samej fabryce w Shenzhen). Również z tego powodu bardziej podoba mi się wersja na pasku. Ale to są szczegóły, ogólnie bardzo dobry projekt. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.03.2026 o 11:52, Edmund Exley napisał(-a):

Chyba dawno nie było takiej przerwy w postach w tym temacie. Co myślicie o nowym Visodate?

Na pierwszy rzut oka skojarzyło mi się z Longines Conquest Heritage. Wiele lat temu miałem jednego Tissota ale z pewnych przyczyn niemal odrazu musiałem go sprzedać z dużą stratą. Byłem bliski zakupu PRXa ale przymierzałem na żywo i jakoś nie podszedł. Jak zobaczę w sklepie to napewno przymierzę ale boję się że z tyłu głowy będzie jednak Longines.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_5078.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, cordi7 napisał(-a):

IMG_5078.jpeg

O, wreszcie zmniejszyli tego kloca?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To 40 i 21 mm w uszach

IMG_20260401_154123.jpg

Edytowane przez greggy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260405_082135.jpg

20260405_082753.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 4/15/2026 at 6:54 PM, Edmund Exley said:

I jak Ci się nosi? Mi znakomicie, już prawie rok:

aP1050474.thumb.JPG.781d90247fb2c6175b0e5d261c21a592.JPG

Nie no, absolutnie fantastyczny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi Tissot w rodzinie. Prezent dla syna. Świetnie wykonany. Bransoleta petarda. Lepsza dla mnie niż w Omedze i Rolexie. Stosunek ceny do jakości Level Master.

IMG_4579.jpeg

IMG_4580.jpeg

IMG_4581.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gludek napisał(-a):

Drugi Tissot w rodzinie. Prezent dla syna. Świetnie wykonany. Bransoleta petarda. Lepsza dla mnie niż w Omedze i Rolexie. Stosunek ceny do jakości Level Master.

Fajny, ale to Swissmatic...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

I co z tego, że tylko do zdjęć. Miałeś problemy z krążeniem pisząc o zajebistości tej bransolety, która prawie zabrała Ci przytomność, czy jak? 

Człowieku przeczytaj jeszcze raz, skoro do Ciebie nie dociera. „Bransoleta petarda.” Napisałem, że dla mnie wygodna? Nie odpowiadaj mi już, bo szkoda mi spamować Forum. Bez odbioru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał być Casio-killer, ale coś nie pykło.
Wygląda na to, że model dyskontynuowany, a jednak fajna sprawa, bo kompaktowy rozmiar, szafir, ładne wykończenie i bransoleta/koperta ze stali, a nie z plastiku i puszek po Coca-coli 😃

Tissot PRX Digital 35mm.

large.Tissot1-3.jpg.4bc21897477f885d796d

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, MasterMind napisał(-a):

Miał być Casio-killer, ale coś nie pykło.
Wygląda na to, że model dyskontynuowany, a jednak fajna sprawa, bo kompaktowy rozmiar, szafir, ładne wykończenie i bransoleta/koperta ze stali, a nie z plastiku i puszek po Coca-coli 😃

Tissot PRX Digital 35mm.

Rewelacyjne zdjęcie, moim zdaniem chyba nawet najlepsze z nadgarstkowych umieszczonych ostatnio na forum. Gra tu wszystko: ostrość, światło, kąty, kolorystyczne akcenty, dopasowanie stroju do zegarka. Sam zegarek natomiast - cóż, gdybym po raz pierwszy w życiu miał jednak nosić jakiś z elektronicznym wyświetlaczem, to ten byłby pewnie jednym z głównych kandydatów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki!

Co do zegarka, na co dzień często noszę klasycznie retro Casio A168WA  i od samego początku byłem zainteresowany tym PRXem, jako takim trochę solidniej wykonanym zamiennikiem, ale jakoś nie mogłem się zmotywować do zakupu. Parę tygodni temu znowu sprawdziłem co i jak, i okazało się, że już go nie produkują, a w sklepach są przeceny ostatnich egzemplarzy. W cenie poniżej tysiąca PLN zaczął mi się bardziej kalkulować, stąd decyzja o zakupie. Ludzie narzekają, że ma słaby wyświetlacz i ogólnie prymitywny moduł, ale mi to specjalnie nie robi, a i szczerze mówiąc nie znam się na cyfrowych zegarkach na tyle, by zauważać jakieś niedobory na tym polu. Wyjątkowo chroni mnie błoga ignorancja :D 

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi