Burns 4453 #10151 Napisano 25 Czerwca 2022 To ja w takim razie jeszcze trochę Ameryki: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #10152 Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Jakby ktoś chciał to sprzedam.Narobiliście mi smaka na jakiegoś fajnego foldera. Jak sie sprzeda to kupię z olxa fioletowego microtecha ludt.Nie wiem czemu ale ten fiolet mnie jakoś wpadł w oko. Chyba ze zamianka jakaś na coś ciekawego? Edytowane 25 Czerwca 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20289 #10153 Napisano 25 Czerwca 2022 4 godziny temu, Burns napisał(-a): Loco, no i wywołaliśmy wilka z lasu. Wskoczył w USA to i w PL też może będzie. https://www.bladehq.com/item--Benchmade-Infidel-OTF-Automatic--81491 No to trzeba będzie zapolować😁 3 godziny temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł U mnie kolejny Chińczyk - przyszedł migusiem: 22dni Sitivien ST-102: Spojlerując: też fajny Trochę jak Civivi Imperium 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10154 Napisano 25 Czerwca 2022 no to musisz przygotować conajmniej 3mm średnicy drut stalowy i pożądny młotek. Jak przetnie za pierwszym razem bez uszczerbku na ostrzu to dobry nóż ' ' ' ' Bo chyba nie na kartoniku z do pakowania Dziwne zwyczaje macie nóż do cięcia drutu ? Są narzędzia odpowiednie do tego. Ale chętnie zobaczę jak taki test wygląda Dawaj !!!Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #10155 Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Zakładam, że nie byłeś z elektoratu Trump'a, skoro żyjąc w USA masz dostęp praktycznie na wyciągnięcie ręki do najlepszych noży rodzimej produkcji, które my musimy sprowadzac a sięgasz po chińskich przybyszów i się nimi jarasz ? Słowo dziwne w twoim wydaniu nabiera dwojakiego znaczenia. Jest taka aplikacja i stronka dla fanów niskich cen - nazywa się pepper, kto taniej kupi ten jest najlepszy. Koledze chodziło o test chińskiej stali na ile napis zgodny jest z jej rzeczywistym składem. Chińczyk jest w stanie napisać m390 na puszce od piwa 🤣 Kiedy zobaczę twój pierwszy nóż typu folder, który miałeś wyprodukować ? Miała być bułka z masłem a już miesiąc minął! 🔪 50 minut temu, piotrek39 napisał(-a): Dziwne zwyczaje macie nóż do cięcia drutu ? Są narzędzia odpowiednie do tego. Ale chętnie zobaczę jak taki test wygląda Dawaj !!! Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 25 Czerwca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10156 Napisano 25 Czerwca 2022 BurnsZakładam , że jesteś zagorzałym zwolennikiem partii rządzącej i słowo demokracja i wolność wyboru jest Ci obce. Na drzewo małpy straszyć. Ani słowa do mnie Mieszkam w stanach , wiem jak tu życie wyglada. Tak samo wiem , że nóż do 300$ , robiony rzekomo w stanach , to zwykła mrzonka wiem ile kosztuje godzina pracy maszyny , wiem ile trzeba zapłacić za godzinę pracy człowiekowi. Wiem ile kosztuje dobra stal , Tytan na taki folder. Wiem ile kosztuje Carbon i tym podobne materiały. Bo z tych materiałów robię zegarki. Kupuje tutaj nie w Chinach. I jak bym nie próbował to wyliczyć , to musiał bym dopłacać do takiego noża. Tak wiec powstrzymał bym się z wypisywaniem głupot. Bo prawdopodobnie każdy nóż , który kupujesz myśląc , że jest lepszy od chińskiego , jest tej samej jakości. Ale może się mylę i noże gdzieś niewolnicy produkują Możemy zrobić taki test druta mi tam nie żal tego chińczyka , ale czy ty zrobisz taki sam ze swoim amerykańskim ? Wracając do tematu noża , nie jestem niewolnikiem ani tez na tyle wielbicielem , by się poświęcać , by pokazać i udowadniać byle komu Ale jak będę miał ochotę i czas na pewno zrobię Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #10157 Napisano 26 Czerwca 2022 Teraz, piotrek39 napisał(-a): Dziwne zwyczaje macie nóż do cięcia drutu ? Są narzędzia odpowiednie do tego. Ale chętnie zobaczę jak taki test wygląda Dawaj !!! Sent from my iPhone using Tapatalk zamiast młotka sugerowałbym imadło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10158 Napisano 26 Czerwca 2022 @Pamiko - bardzo fajna makora ! @Burns -bardzo dobre zakupy i urozmaicenie kolekcji MT.Orka również super- podoba mi się bardzo !!! Czytając wasze wpisy o blade play w OTF dorzucę kilka zdań od siebie.Ja osobiście wolałbym aby BP w OTF-ach MT było wyeliminowane do zera tak jak automatcha czy folderach.Potrafią to robić w innych brandach OTF custom, ale także dużo tańszych np.chińska Vespa.Opinie typu ,że musi być luz aby to działało niestety się nie potwierdzają co możecie sprawdzić choćby na knivesach bo są tam chłopaki co mają Vespa i jej używają.Notabene Vespa to chiński brand a na aliexspress w sklepie firmowym oferują podróby MT.Także nie stawia to Microtecha w dobrym świetle...No bo skoro chinole potrafią zrobić OTF z zerowym BP to dlaczego taki gigant jak MT nie potrafi...? Poza tym zanieczyszczenia mechanizmów OTF zarówno w tych z BP jak i bez BP będą miały ten sam efekt końcowy w postaci tego ,że nóż się nie otworzy. @Zadra - w Microtechu niezależnie czy to Marfione czy najtańszy UTX-75 BP jest identyczy.Zero różnicy.Także jak ktoś celuje w OTF i zależy mu na BP zerowym to MT polecam odpuścić sobie. W dniu 25.06.2022 o 01:38, piotrek39 napisał(-a): Do mnie dziś taki Chińczyk dotarł przeglądałem coś na ebay i spodobał mi się ze zdjęcia. Wygrałem aukcje, zapłaciłem całe 80$ stal M390 , Tytan , na łożyskach. Nie ma się do czego przyczepić bardzo fajny tani nóż. Sent from my iPhone using Tapatalk Fajny tym bardziej za taką kasę... 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7167 #10159 Napisano 26 Czerwca 2022 Cheburkov Hudson. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #10160 Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) 23 godziny temu, Burns napisał(-a): Edytowane 26 Czerwca 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67175 #10161 Napisano 26 Czerwca 2022 @Pamiko, fajna sztuczka z tym kciukiem. 👍 Cheburkov wygląda lepiej niż dobrze. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #10162 Napisano 26 Czerwca 2022 Wiem po co dziurawiec ma dziurę: 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10163 Napisano 26 Czerwca 2022 Ja nadal chinolem Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
żeglarz 103 #10164 Napisano 26 Czerwca 2022 dzisiaj wygrzebałem takie coś ,wygląda nawet solidnie .zasili gablotkę. Sygnatura H.BOKERS - moje pytanie - czy wart jest tego żeby wisiał w gablocie ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8212 #10165 Napisano 26 Czerwca 2022 W weekend było tak. 8 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #10166 Napisano 26 Czerwca 2022 Zgaduj zgaduka😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10167 Napisano 26 Czerwca 2022 (edytowane) PS.Kershaw Lucha + Schrade T-Handle Fixed Blade+ MT Socom Bravo drop point : Edytowane 26 Czerwca 2022 przez Genovese_ 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7167 #10168 Napisano 26 Czerwca 2022 4 godziny temu, mario1971 napisał(-a): @Pamiko, fajna sztuczka z tym kciukiem. 👍 Cheburkov wygląda lepiej niż dobrze. O co chodzi ze sztuczka bo nie zalapalem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67175 #10169 Napisano 26 Czerwca 2022 Teraz, Pamiko napisał(-a): O co chodzi ze sztuczka bo nie zalapalem? Że tak koniec palca możesz mocno odgiąć do tyłu. Ja tak nie potrafię. 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7167 #10170 Napisano 27 Czerwca 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10171 Napisano 27 Czerwca 2022 Fajna parka.Używasz któregoś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7167 #10172 Napisano 27 Czerwca 2022 5 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Fajna parka.Używasz któregoś ? Nie, to noże na półkę. Chociaż wczoraj byli blisko. Rwał się do roboty. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10173 Napisano 27 Czerwca 2022 Nie dziwię się Tobie.Mnie też byłoby szkoda.😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #10174 Napisano 27 Czerwca 2022 Nowy projekt Kizera. Fidget knife. Nóż który otwiera się na wszystkie możliwe sposoby. Topowe wykończenie i materiały.S20FE 5G 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #10175 Napisano 27 Czerwca 2022 Ładna gromadka tytanowców... 😍 PS.btw.coś wiesz dlaczego knives.pl padło ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach