zadra 1826 #16926 Napisano 18 Września 2024 W dniu 17.09.2024 o 11:16, Genovese_ napisał(-a): Taki zestaw od 3 dni noszę.Hoback Summit + Protech TR-3 : swego czasu chorowałem na takiego protecha do ciorania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26488 #16927 Napisano 19 Września 2024 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21087 #16928 Napisano 19 Września 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26488 #16929 Napisano 20 Września 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26488 #16930 Napisano 20 Września 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 399 #16931 Napisano 20 Września 2024 Kocham klasykę 👍 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26488 #16932 Napisano 20 Września 2024 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21087 #16933 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) Trafiła do mnie tanioszka, ale fajna i poręczna. CRKT Dextro. Cyferki: Długość całkowita 198 mm, ostrze 81 mm, waga 136 g. Jak widać na zdjęciach - czarnuch. Zarówno na klindze - D2, pokrytej TiNi jak i na rękojeści - amelinium. Otwieranie flipperem (łatwo) lub obustronnym kołkiem (trudniej). Na pivocie IKBS więc lata to sympatycznie. Na grzbiecie jimping gładki ale wklęsły co dobrze podpiera kciuk. Finger choil tym razem nie na ostrzu a w przedniej części rękojeści pogłębiony dodatkowo flipperem robiącym za jelec. Na okładkach ciekawy wzór,bliski mojemu sercu😁, bo przypomina nacięcia na zamku pistoletu ułatwiające przeładowanie nawet spoconą ręką. Dodatkowe smaczki to zielona obwodka wokół flippera i zielony backspacer. Klips jednak nie pozwala schować noża głęboko. Dziurka na frędzel też jest. Podsumowując: Bardzo fajny Edek,dobre proporcje, stal przyzwoita ( lubię), bardzo dobra mechanika. No i cena zachęcająca bo po upuście na CQB niecałe ćwierć tysiaka 😁 Edytowane 21 Września 2024 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21087 #16934 Napisano 21 Września 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12106 #16935 Napisano 21 Września 2024 Japoński mini kozik a’la rybka. 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21087 #16936 Napisano 21 Września 2024 W internetach jakoś tak nie robił dobrego wrażenia. Oglądałem, cmokałem i nie mogłem się zdecydować. No ale na żywo wymiata. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2279 #16937 Napisano 22 Września 2024 (edytowane) Spokojnej niedzieli. Edytowane 22 Września 2024 przez Morion 3 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #16938 Napisano 22 Września 2024 9 godzin temu, Morion napisał(-a): Spokojnej niedzieli. Fajny. Imię nazwisko tego noża . Bo nie kojarzę po logo😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 317 #16939 Napisano 22 Września 2024 (edytowane) Taka scena z Rotterdamu: Grupa mężczyzn walczy z nożownikiem. Nożownik wcześniej kogoś zabił i krzyczy „A… A…”: https://www.reddit.com/r/ThatsInsane/s/grrjfLU7OY Edytowane 22 Września 2024 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #16940 Napisano 23 Września 2024 Kolega z forum NOŻOWEGO ma nieszczęście mieszkać w zalanej powodzią wiosce. Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc .... https://zrzutka.pl/sw4axe 2 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66033 #16941 Napisano 23 Września 2024 Tak mnie zastanawia czemu każdego bandytę z nożem nazywa się nożownik , to jest krzywdzące dla ludzi wyrabiających noże, jeżeli się nie mylę w cechu rzemiosł różnych nożownik to ten co wyrabia noże 🤔🤔🤔 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 12243 #16942 Napisano 23 Września 2024 15 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Tak mnie zastanawia czemu każdego bandytę z nożem nazywa się nożownik , to jest krzywdzące dla ludzi wyrabiających noże, jeżeli się nie mylę w cechu rzemiosł różnych nożownik to ten co wyrabia noże 🤔🤔🤔 @TomcioMiki, dlatego teraz nazywa się ten fach w Polsce - 🤗 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66033 #16943 Napisano 23 Września 2024 7 minut temu, Osmodeusz napisał(-a): @TomcioMiki, dlatego teraz nazywa się ten fach w Polsce - 🤗 😉 Aaa to ja się nie znam 😉😉😉 8 minut temu, Osmodeusz napisał(-a): @TomcioMiki, dlatego teraz nazywa się ten fach w Polsce - 🤗 😉 Aaa to ja się nie znam 😉😉😉 8 minut temu, Osmodeusz napisał(-a): @TomcioMiki, dlatego teraz nazywa się ten fach w Polsce - 🤗 😉 Aaa to ja się nie znam 😉😉😉 11 minut temu, Osmodeusz napisał(-a): @TomcioMiki, dlatego teraz nazywa się ten fach w Polsce - 🤗 😉 To jak na obczyźnie nazywa się bandytę z nożem 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2279 #16944 Napisano 23 Września 2024 11 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Fajny. Imię nazwisko tego noża . Bo nie kojarzę po logo😀 TJ Schwarz Overland Sport. 😃 1 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
void 178 #16945 Napisano 23 Września 2024 (edytowane) Cytat Fajny. Imię nazwisko tego noża . Bo nie kojarzę po logo😀 Możesz kształt kojarzyć z masowo produkowanego CRKT Overland https://www.crkt.com/knife/overland-folding-knife-with-frame-lock Edytowane 23 Września 2024 przez void 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #16946 Napisano 23 Września 2024 Godzinę temu, Osmodeusz napisał(-a): dlatego teraz nazywa się ten fach w Polsce A co zawinili FRYZJERZY, że ich fach nazywa się teraz BARBERAMI ⁉️ 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 12243 #16947 Napisano 23 Września 2024 39 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): co zawinili FRYZJERZY, że ich fach nazywa się teraz BARBERAMI ⁉️ świadomie kastrujemy język polski, taki znak czasu widocznie i tzw. popkultura ? Brak ortografii, diakrytów, „najmenkingujemy” co się da, plus „pokłosie” dyslektyków, dysortografów itp. Finalnie dysfunkcyjne społeczeństwo 🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66033 #16948 Napisano 23 Września 2024 2 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a): świadomie kastrujemy język polski, taki znak czasu widocznie i tzw. popkultura ? Brak ortografii, diakrytów, „najmenkingujemy” co się da, plus „pokłosie” dyslektyków, dysortografów itp. Finalnie dysfunkcyjne społeczeństwo 🤗 Smutne to 🥺🥺🥺 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68507 #16949 Napisano 23 Września 2024 9 godzin temu, Osmodeusz napisał(-a): świadomie kastrujemy język polski, taki znak czasu widocznie i tzw. popkultura ? Brak ortografii, diakrytów, „najmenkingujemy” co się da, plus „pokłosie” dyslektyków, dysortografów itp. Finalnie dysfunkcyjne społeczeństwo 🤗 Nie ma ludzi idealnych. Ty także rozpocząłeś swoją wypowiedź od znaczącego babola. 🙄 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4410 #16950 Napisano 23 Września 2024 10 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a): A co zawinili FRYZJERZY, że ich fach nazywa się teraz BARBERAMI ⁉️ Zakres pracy fryzjera a barbera to dwa przeciwległe bieguny więc trochę nietrafione porównaie 9 godzin temu, Osmodeusz napisał(-a): świadomie kastrujemy język polski, taki znak czasu widocznie i tzw. popkultura ? Brak ortografii, diakrytów, „najmenkingujemy” co się da, plus „pokłosie” dyslektyków, dysortografów itp. Finalnie dysfunkcyjne społeczeństwo 🤗 Dysfunkcyjne społeczeństwo przez kastrację języka oraz ortograficzne problemy? Mocne 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach