TomcioMiki 62969 #17651 Napisano 24 Stycznia 26 minut temu, mroova napisał(-a): W Bergamo zakwestionowali mi taki scyzoryk a w Cancun małą rolkę duct tape 3M - zaciekawiony security officer najpierw dokładnie ją obejrzał ... Szkoda Vicka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6257 #17652 Napisano 24 Stycznia Do owoców był "jak znalazł", podobnie jak jego następca Leatherman Rebar - szczęśliwie to jedyne ich zastosowanie (plus jakieś dokręcenie kontaktu w hotelu). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11303 #17653 Napisano 24 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, mroova napisał(-a): W Bergamo zakwestionowali mi taki scyzoryk a w Cancun małą rolkę duct tape 3M - zaciekawiony security officer najpierw dokładnie ją obejrzał ... kiedyś we Frankfurcie przepakowywałem na szybko nóż z kieszeni i fixeda z plecaka do bagażu rejestrowanego przed samą odprawą - załatwiłem sobie „puszczenie w skarpetkach” i „. ESKI” na karcie pokładowej, a tym samym trzepanie po wylądowaniu na miejscu 😄 Także nerwowych ruchów, i pokazywanie sprzętu bezpośrednio przed - nie polecam 😉 A w temacie - Victorinox Spartan 🤗 Edytowane 24 Stycznia przez Osmodeusz 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62969 #17654 Napisano 24 Stycznia 44 minuty temu, mroova napisał(-a): Do owoców był "jak znalazł", podobnie jak jego następca Leatherman Rebar - szczęśliwie to jedyne ich zastosowanie (plus jakieś dokręcenie kontaktu w hotelu). U mnie Vicki zawsze mają jakąś robotę 🤗🤗🤗 Ja wędkuje tak że, w każdym pudle są 😁😁😁 Victorinox Huntsman i Spirit 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17655 Napisano 24 Stycznia Dziś dzień w kieszeni spędził ze mną weteran, do którego mam ogromny sentyment. Gerber Fatty. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #17656 Napisano 24 Stycznia Godzinę temu, loco50 napisał(-a): Dziś dzień w kieszeni spędził ze mną weteran, do którego mam ogromny sentyment. Gerber Fatty. Mały ale byk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1807 #17657 Napisano 24 Stycznia 4 godziny temu, loco50 napisał(-a): Dziś dzień w kieszeni spędził ze mną weteran, do którego mam ogromny sentyment. Gerber Fatty. Fajny ten Berger . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #17658 Napisano 24 Stycznia 5 godzin temu, loco50 napisał(-a): Dziś dzień w kieszeni spędził ze mną weteran, do którego mam ogromny sentyment. Gerber Fatty. Lubię takie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7165 #17659 Napisano 25 Stycznia Spokojnej soboty👊 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #17660 Napisano 25 Stycznia Taki jedzie do mnie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #17661 Napisano 25 Stycznia Ostatnio była tu dyskusja o tym jaki nóż w kieszeni. Koledzy mocno chwalili szczura. Ja noszę dziurawca, ale postanowiłam potestować RAT 1. Zdecodowanie głosuję za dziurawcem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62969 #17662 Napisano 25 Stycznia 10 minut temu, goral_ napisał(-a): Ostatnio była tu dyskusja o tym jaki nóż w kieszeni. Koledzy mocno chwalili szczura. Ja noszę dziurawca, ale postanowiłam potestować RAT 1. Zdecodowanie głosuję za dziurawcem. Boo 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17663 Napisano 25 Stycznia Dziś niekosztowny i niezawodny Tenek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67165 #17664 Napisano 25 Stycznia 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Boo 🤔🤔🤔 Jakość, solidność wykonania i ergonomia. 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62969 #17665 Napisano 25 Stycznia 37 minut temu, mario1971 napisał(-a): Jakość, solidność wykonania i ergonomia. Dzięki 👍 👍 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8414 #17666 Napisano 25 Stycznia Jakość, solidność wykonania i ergonomia. Dla mnie żaden z tych powodów się nie sprawdza. Kupiłem jednego rata i jedno spyderco. Rat igła, zero niedoróbek. Spyderco było 5 razy droższe, miało krzywą klinge i otwieranie z dziury dla mnie osobiście jest mało ergonomiczne. Więc dla mnie cena, jakość i ergonomia za Ratem, a solidności nie zdążyłem sprawdzić bo odesłałem tego krzywulca:) Rat został i trwa od kilku latWysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #17667 Napisano 25 Stycznia Dla mnie otwieranie z dziury jest ok. Kształt ostrza bardziej mi odpowiada. Do jakości mojego dziurawca nie mam zastrzeżeń, choć kolega z forum mówi, że jest on fejkiem. Oba są fajne, ale wolę nosić PM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67165 #17668 Napisano 25 Stycznia Mój jest ori. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8414 #17669 Napisano 25 Stycznia Znalazłem fotki mojego. Raczej był ori bo kupiony w Shargu. To był resilience w s35.Co do militarek to kształt głowni mi nie odpowiada bo są zbyt szpiczaste do smarowania kanapek:)Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62969 #17670 Napisano 25 Stycznia 19 minut temu, Mikas napisał(-a): Znalazłem fotki mojego. Raczej był ori bo kupiony w Shargu. To był resilience w s35. Co do militarek to kształt głowni mi nie odpowiada bo są zbyt szpiczaste do smarowania kanapek:) Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Ło matko 😱😱😱 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17671 Napisano 25 Stycznia 42 minuty temu, Mikas napisał(-a): Znalazłem fotki mojego. Raczej był ori bo kupiony w Shargu. To był resilience w s35. Co do militarek to kształt głowni mi nie odpowiada bo są zbyt szpiczaste do smarowania kanapek:) Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Ja mam całą pajęczarnię,pewnie ponad 20. Od najtańszych do drogowatych ( Resilience też) i nigdy nie było wtopy. Dziura jak dziura- kwestia przyzwyczajenia. A PM2 to u mnie chyba nr 1. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8414 #17672 Napisano 25 Stycznia Ja mam całą pajęczarnię,pewnie ponad 20. Od najtańszych do drogowatych ( Resilience też) i nigdy nie było wtopy. Dziura jak dziura- kwestia przyzwyczajenia. A PM2 to u mnie chyba nr 1.Tak też wtedy pomyślałem, że ta wtopa to raczej przypadek ale jednak zniechęciło mnie to skutecznie.Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11303 #17673 Napisano 25 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, Mikas napisał(-a): Znalazłem fotki mojego. Raczej był ori bo kupiony w Shargu. To był resilience w s35. Co do militarek to kształt głowni mi nie odpowiada bo są zbyt szpiczaste do smarowania kanapek:) To że trafiła do Ciebie taka sztuka, to bardziej wina sklepu niż producenta, biorąc pod uwagę że wszyscy dziś „tłuką” w Chinach (chyba bez wyjątku) - wszystkim pewnie takie „chochliki” się zdarzają 😉 Co do samego Pająka, też nigdy fanem nie byłem, dziś próbujemy się zakumplować z Shamanem który gości w mojej kieszeni od jakiegoś czasu, i w porównaniu z Sebenzą którą przez ok. 15 lat nosiłem w portkach, to przepaść - duży, ciężki byk … ale co ciekawe i bardzo mi się spodobało, to właśnie ta „dziurka” robi robotę. Jestem w stanie szybko go otworzyć praktycznie w każdej pozycji, intuicyjnie czy to kciukiem czy palcem serdecznym bez jakiś wcześniejszych „treningów”, i prostota tego ostrza - osobiście nie lubię udziwnień w postaci zębów, piłek czy fałszywek. Sebenzą czas się już zająć, bo nigdy jakoś specjalnie o nią nie dbałem, i trochę się upaprała a i nie otwiera się już tak ochoczo jak kiedyś, tak więc po SPA zdecyduje kto w kieszeni pozostanie 😄 Gdybym miał zdecydować pomiędzy dwiema nowymi sztukami, nawet bym się nie zastanawiał - Sebcia zawsze robiła robotę, choć za składakami specjalnie nie przepadam 😉 Edytowane 25 Stycznia przez Osmodeusz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8210 #17674 Napisano 25 Stycznia (edytowane) Mając wybór miedzy Sebką a Shamanem do codziennego noszenia nawet bym się nie zastanawiał, mimo sympatii do Spyderco, ergonomii i wygodniejszego otwierania. U mnie rolę Sebki pełni SlyszBowie😉 Edytowane 25 Stycznia przez przemekspce 1 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11303 #17675 Napisano 25 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, przemekspce napisał(-a): Mając wybór miedzy Sebką a Shamanem do codziennego noszenia nawet bym się nie zastanawiał, mimo sympatii do Spyderco, ergonomii i wygodniejszego otwierania. Sebenza jest do bólu prosta, jak ja sam - szaraczek zwykły 😉 może dlatego tak mi przypadła do gustu. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć fascynacji jakimś przedmiotem użytkowym, do tego składanym „scyzorykiem” - ale Sebenza kupiła mnie totalnie, bardzo fajnie pomyślany folderek Edytowane 25 Stycznia przez Osmodeusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach