Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, mroova napisał(-a):

W Bergamo zakwestionowali mi taki scyzoryk a w Cancun małą rolkę duct tape 3M - zaciekawiony security officer najpierw dokładnie ją obejrzał ...

17377297109054334451601167889749.thumb.jpg.8630c199e64e7694165d9e884d9568d1.jpg

Szkoda Vicka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do owoców był "jak znalazł", podobnie jak jego następca Leatherman Rebar - szczęśliwie to jedyne ich zastosowanie (plus jakieś dokręcenie kontaktu w hotelu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

W Bergamo zakwestionowali mi taki scyzoryk a w Cancun małą rolkę duct tape 3M - zaciekawiony security officer najpierw dokładnie ją obejrzał ...

kiedyś we Frankfurcie przepakowywałem na szybko nóż z kieszeni i fixeda z plecaka do bagażu rejestrowanego przed samą odprawą - załatwiłem sobie „puszczenie w skarpetkach” i „. ESKI” na karcie pokładowej, a tym samym trzepanie po wylądowaniu na miejscu 😄

Także nerwowych ruchów, i pokazywanie sprzętu bezpośrednio przed - nie polecam 😉 

A w temacie - Victorinox Spartan 🤗

IMG_6224.thumb.jpeg.81a1b106175628e7c54d63c3a37493a4.jpeg

IMG_6225.thumb.jpeg.38f7f2e439c8ffb60cc1e46d6cecc393.jpeg

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, mroova napisał(-a):

Do owoców był "jak znalazł", podobnie jak jego następca Leatherman Rebar - szczęśliwie to jedyne ich zastosowanie (plus jakieś dokręcenie kontaktu w hotelu).

U mnie Vicki zawsze mają jakąś robotę 🤗🤗🤗

Ja wędkuje tak że, w każdym pudle są  😁😁😁

Victorinox Huntsman i Spirit 😁😁😁

IMG_20250124_171335.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dzień w kieszeni spędził ze mną weteran, do którego mam ogromny sentyment. Gerber Fatty.

20250124_174715.JPG

20250124_174735.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, loco50 napisał(-a):

Dziś dzień w kieszeni spędził ze mną weteran, do którego mam ogromny sentyment. Gerber Fatty.

20250124_174715.JPG

20250124_174735.JPG

Mały ale byk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, loco50 napisał(-a):

20250124_174715.JPG

20250124_174735.JPG

Fajny ten Berger .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, loco50 napisał(-a):

20250124_174715.JPG

20250124_174735.JPG

Lubię takie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio była tu  dyskusja o tym jaki nóż w kieszeni. Koledzy mocno chwalili szczura. Ja noszę dziurawca, ale postanowiłam potestować RAT 1. Zdecodowanie głosuję za dziurawcem.

scyzoryki.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, goral_ napisał(-a):

Ostatnio była tu  dyskusja o tym jaki nóż w kieszeni. Koledzy mocno chwalili szczura. Ja noszę dziurawca, ale postanowiłam potestować RAT 1. Zdecodowanie głosuję za dziurawcem.

scyzoryki.jpg

Boo 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś niekosztowny i niezawodny Tenek

20250125_151038.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Boo 🤔🤔🤔

Jakość, solidność wykonania i ergonomia. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dzięki 👍 👍 👍 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie żaden z tych powodów się nie sprawdza. Kupiłem jednego rata i jedno spyderco. Rat igła, zero niedoróbek. Spyderco było 5 razy droższe, miało krzywą klinge i otwieranie z dziury dla mnie osobiście jest mało ergonomiczne.
Więc dla mnie cena, jakość i ergonomia za Ratem, a solidności nie zdążyłem sprawdzić bo odesłałem tego krzywulca:) Rat został i trwa od kilku lat

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie otwieranie z dziury jest ok. Kształt ostrza bardziej mi odpowiada. Do jakości mojego dziurawca nie mam zastrzeżeń, choć kolega z forum mówi, że jest on fejkiem. Oba są fajne, ale wolę nosić PM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój jest ori. 

20210701_193813-01.jpeg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem fotki mojego. Raczej był ori bo kupiony w Shargu. To był resilience w s35.

Co do militarek to kształt głowni mi nie odpowiada bo są zbyt szpiczaste do smarowania kanapek:)
eafae8b41ed4a1103521729d3b439448.jpgf1e0c5e79cf98dd6b25464db19253802.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Mikas napisał(-a):

Znalazłem fotki mojego. Raczej był ori bo kupiony w Shargu. To był resilience w s35.

Co do militarek to kształt głowni mi nie odpowiada bo są zbyt szpiczaste do smarowania kanapek:)

Ło matko 😱😱😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Mikas napisał(-a):

Ja mam całą pajęczarnię,pewnie ponad 20. Od najtańszych do drogowatych ( Resilience też) i nigdy nie było wtopy. Dziura jak dziura- kwestia przyzwyczajenia.

A PM2 to u mnie chyba nr 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam całą pajęczarnię,pewnie ponad 20. Od najtańszych do drogowatych ( Resilience też) i nigdy nie było wtopy. Dziura jak dziura- kwestia przyzwyczajenia.
A PM2 to u mnie chyba nr 1.
Tak też wtedy pomyślałem, że ta wtopa to raczej przypadek ale jednak zniechęciło mnie to skutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mikas napisał(-a):

To że trafiła do Ciebie taka sztuka, to bardziej wina sklepu niż producenta, biorąc pod uwagę że wszyscy dziś „tłuką” w Chinach (chyba bez wyjątku) - wszystkim pewnie takie „chochliki” się zdarzają 😉

Co do samego Pająka, też nigdy fanem nie byłem, dziś próbujemy się zakumplować z Shamanem który gości w mojej kieszeni od jakiegoś czasu, i w porównaniu z Sebenzą którą przez ok. 15 lat nosiłem w portkach, to przepaść - duży, ciężki byk … ale co ciekawe i bardzo mi się spodobało, to właśnie ta „dziurka” robi robotę. Jestem w stanie szybko go otworzyć praktycznie w każdej pozycji, intuicyjnie czy to kciukiem czy palcem serdecznym bez jakiś wcześniejszych „treningów”, i prostota tego ostrza - osobiście nie lubię udziwnień w postaci zębów, piłek czy fałszywek. Sebenzą czas się już zająć, bo nigdy jakoś specjalnie o nią nie dbałem, i trochę się upaprała a i nie otwiera się już tak ochoczo jak kiedyś, tak więc po SPA zdecyduje kto w kieszeni pozostanie 😄
Gdybym miał zdecydować pomiędzy dwiema nowymi sztukami, nawet bym się nie zastanawiał - Sebcia zawsze robiła robotę, choć za składakami specjalnie nie przepadam 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając wybór miedzy Sebką a Shamanem do codziennego noszenia nawet bym się nie zastanawiał, mimo sympatii do Spyderco, ergonomii i wygodniejszego otwierania.

U mnie rolę Sebki pełni SlyszBowie😉

Edytowane przez przemekspce

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, przemekspce napisał(-a):

Mając wybór miedzy Sebką a Shamanem do codziennego noszenia nawet bym się nie zastanawiał, mimo sympatii do Spyderco, ergonomii i wygodniejszego otwierania.

Sebenza jest do bólu prosta, jak ja sam - szaraczek zwykły 😉

może dlatego tak mi przypadła do gustu.

Nigdy nie potrafiłem zrozumieć fascynacji jakimś przedmiotem użytkowym, do tego składanym „scyzorykiem” - ale Sebenza kupiła mnie totalnie, bardzo fajnie pomyślany folderek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi