Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie kiedy był kufer założony i wysoka szyba skuter o wadze 220 kg finał. Tyle ze z lenistwa zostawiłem na bocznej stopce i wiało w drugą stronę.  Oczywiście był z pokrowcem. Ale żagiel to wtedy był duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, nav napisał(-a):

Miałem sprzedawać,

Po co? Szkoda czasu - zaraz coś będziesz szukał...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.04.2026 o 14:02, nav napisał(-a):

Miałem sprzedawać, chciałem dziś sprawdzić, czy odpali po zimie i trochę go umyć, a skończyło się na 250 kilometrowej trasie. Motocykle są wspaniałe.

IMG_20260412_140129.jpg

Też bym się mocno zastanowił nad tą decyzją.

Ja w zimie myślałem nad sprzedażą Afryki i kupnem czegoś lżejszego ale jak wiosną się przejechałem to zdecydowanie mi przeszło.

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze sprzedażą jest dziwnie.

Jakiś martwy sezon - od kilku osób słyszałem podobne zdania.

Sam wystawiłem swojego jak się ciepełko ruszyło w cenie bardzo sympatycznej dla kupujących i był tylko jeden telefon z którego nic nie wynikało.

Obserwuję również kilka ogłoszeń i od dłuższego czasu żadnego ruchu. Kończy się termin, dzień później ogłoszenie pojawia się kolejny raz albo systematyczne obniżki o 200zł.. 

Chyba przejeżdżę kolejny rok Nc'kiem. Tylko muszę ten rok jakoś zacząć, bo jeszcze zimuje, ale tym razem już przy chodniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, zadra napisał(-a):

Ze sprzedażą jest dziwnie.

Jakiś martwy sezon - od kilku osób słyszałem podobne zdania.

Sam wystawiłem swojego jak się ciepełko ruszyło w cenie bardzo sympatycznej dla kupujących i był tylko jeden telefon z którego nic nie wynikało.

Obserwuję również kilka ogłoszeń i od dłuższego czasu żadnego ruchu. Kończy się termin, dzień później ogłoszenie pojawia się kolejny raz albo systematyczne obniżki o 200zł.. 

Chyba przejeżdżę kolejny rok Nc'kiem. Tylko muszę ten rok jakoś zacząć, bo jeszcze zimuje, ale tym razem już przy chodniku.

Chyba zbyt dużo tego. Naściągane z Holandii, Belgii, Francji. Często gruz, szczególnie wizualny bo taki tam klimat ale TANIO. Dlatego w normalnej cenie ciężko sprzedać. Ja raczej dłużej zostanę przy swoich hondach

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, mkoch napisał(-a):

Ja raczej dłużej zostanę przy swoich hondach

ja z chęcią uwsteczniłbym się do XBR500(podmiejsko), ale nie wiem czy mogę sobie pozwolić na 2 motocykle.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, zadra napisał(-a):

ale nie wiem czy mogę sobie pozwolić na 2 motocykle..

Zapytaj kogoś ;) 

Ja chciałem sprzedać DL'a ale - nie bardzo widzę co mógłbym kupić w zamian, emocji szybkości może DL nie daje ale to solidna i niezawodna konstrukcja - dojedzie wszędzie i zawsze, nigdy się nie zepsuł, zawsze odpala - nawet po zimie w garażu - odgruzowałem go po poprzednich właścicielach i wiem co mam... sprzedam i jeśli nie kupię w zamian nowego, a nowości mnie nie pociągają zbytnio, tylko używkę to znowu mnie czeka wszystko od nowa tyle że za większą kasę - więc po co? Teraz wiem co mam, a jak chcę szybciej to mam VFR... Też emerytka ale potrafi zawstydzić nie jednego młodego, oczywiście w miarę rozsądku, bo jak rozsądku brak to w mieście na światłach można w 3s stracić prawo jazdy na trzy miesiące... a w moim wieku to już tak nie wypada... :rolleyes:

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, zadra napisał(-a):

ja z chęcią uwsteczniłbym się do XBR500(podmiejsko), ale nie wiem czy mogę sobie pozwolić na 2 motocykle.. 

Jeszcze jesienią miałem dwa, teraz mam trzy 😁😁😁

Ubezpieczenie goldasa 190 zł, a mniejsze mają pojemności 650 więc budżetu mi nie zrujnują. Garaż mam, grzebię i serwisuję sam.

Gorzej finansowo jak dochodzą grubsze tematy typu wymiana opon, napędu (chociaz moje wszystkie mają wał), łańcuszek rozrządu itd. bo to już spora kasa. Ale to raz na kilka dobrych lat.

Da się spokojnie ogarnąć więcej moto. To tak jak z dziećmi - już mało ważne czy masz trójke czy piątkę 😂😂😂 Chociaż ekspertem nie jestem bo nie mam żadnego

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi