Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

Do ostatniej, mam nadzieję, fazy rozważań załapały się dwa motocykle - Honda CB1000R oraz Yamaha MT09.

Co Wy na to?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba sprawdzone i niezawodne sprzęty.

A który to już indywidualna sprawa.

Yamaha jest lekka i wąska. Ma genialny silnik. Stosunkowo miękkie zawieszenie i idealnie pasuje do miasta. Nie pamiętam żeby pierwszy raz wsiąść na nowy motocykl i czuć się na nim jak w domu. Po kilku km waliłem kilkukilometrowe gumy jak na swoim zx10r. Funybike pełną gębą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

przeglądając różne działy znalazłem i ten temat, co mnie ucieszyło i dorzucam tu moją cegiełkę:

Maja Yamaha TDM 900 na Tour de Pologne 2015:

moto_01.JPG

A tu żeby było zegarkowo, to taki mały przerywnik. W sumie nawet się zastanawiam nad zakupem zegarka tej firmy w wersji Tour de France (choć po lekturze forum mam wrażenie, że marka słaba) - bo na motocyklu w tym wyścigu to pewnie nie pojeżdżę :(

moto_02.JPG

moto_03.JPG

moto_04.JPG

W tym roku mała przygoda z Kawasaki Versys 650 - fajnie było potestować, ale motocykl nie dla mnie, a fabryczne opony fatalne - szczególnie na mokrym.

moto_05.JPG

Tego gościa za motocyklem to nie  znam, nie wiem, kto to :ph34r:

Teraz czekam na trochę lepszą pogodę bo jeżdżę do oporu i szybko zaczynam, ale ostatnio pogoda wybitnie kapryśna - wilgoć i przymrozki :(

Pozdrawiam

Edytowane przez Sebaa_75

"Życie jest pasmem straconych okazji"

"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również jeżdżę TDM-ką i lubię zegareczki. Festina - jeśli lubisz kolarstwo to moim zdaniem warto w kolekcji taki posiadać (może nawet wypada?). Nie są to złe zegarki ale lepszych marek trochę jest. 

Ps. nick jakiś znajomy :)

No i również pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

heh, mały ten świat, a internet jeszcze mniejszy. Mój stały nick, jakiego używam na "Zonie" był tutaj zajęty. Może specjalnym kibicem kolarstwa nie jestem, ale możliwość pojeżdżenia w obstawie takiej imprezy jak TdP i zobaczenia, jak to wygląda od środka to zupełnie co innego. Naprawdę fajne przeżycie.  A Festina z serii Tour de France wygląda całkiem ciekawie i mogła by być nie najgorsza.

Pozdrawiam

"Życie jest pasmem straconych okazji"

"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię temat. 

Widzieli szanowni nowego supersporta od Hondy?

2375_honda-cbr-1000rr-2017.jpg

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem to nowe sporty od Hondy wyglądają  jak zabawki.. ;) Ostatnia CBRka która jeszcze jakoś wyglądała to była F4.

Edytowane przez nieśmiałek

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem to nowe sporty od Hondy wyglądają zabawki.. ;) Ostatnia CBRka która jeszcze jakoś wyglądała to była F4.

A mi się podoba całkiem. Tak samo jak nowa Yamaha R1.

F4 oczywiście bardzo fajna i prędzej taka zagości u mnie (jeśli będę chciał jeszcze sporta) niż ta nowa - ze względów finansowych oczywiście.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ale ja tylko golasa ! Nie ma lepszego motocykla do codziennej jazdy na krótkich odcinkach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ale ja tylko golasa ! Nie ma lepszego motocykla do codziennej jazdy na krótkich odcinkach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po coś jest te kilka typów motocykli. ;)

Taka CeBRa to raczej na miasto czy na trasę raczej nie. Ale na torze to bym się tym chętnie przejechał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym chciał mieć takie coś

6f1990461bb184bamed.jpg

Ponoć na 2017 rok. Zephyr 900rs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym swojego Zephyra 750 wymienić na tą 900

IMG_0330_zpsff3jspuf.jpg

Edytowane przez john.doe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas bylo juz kilka bardzo ladnych dni wiec Motocykle pojawily sie na drogach, pierwszy smiertelny wypadek drogowy w Vancouver w 2017 zdazyl sie wczoraj, chlopakowi na motorze ktoś zajechal droge skrecajac w lewo.

Kurna jak co roku, zniwa sie rozpoczely :(

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpocząłem sezon.

Oto jest moja hulajnoga

x_142123.jpg

Edytowane przez jakubos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za mało trochę?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie rzadko mi potrzeba większego zapasu mocy a za to utrzymanie jest śmiesznie tanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi