Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Rethel napisał(-a):

@memento morinie do końca z tym się zgodzę. Jestem z tej grupy co podobno ma gdzieś.

Zgodzę sie z Tobą. Wyedytowałem i dodałem "zazwyczaj". Za to jeśli już mają, to są to miłośnicy. Ta grupa niczego nie musi udawać czy mieć "na pokaz" 😉

Oczywiście te wszystkie dywagacje to tak na luźno. Ja nadal twierdzę, że Sub czy Moon jest w Polsce tak samo oklepany jak Maserati na drogach 🙂 

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@memento mori Jeśli chodzi o stanowiska techniczne to tak, każdy ma wywalone na zegarki, oczywiście są wyjątki jak wszędzie. Mój kolego, którego wspomniałem to programista.  Nikt nie ocenia niczyjej wiarygodności biznesowej po tym. ;) Bardziej myślałem o menagierach. Jakiś czas temu pracowałem z CTO z Niemiec, zawsze na ręku miał jakiś tani zegarek, rzędu 300EUR. Kiedyś jak na konfe online się logował, to widziałem że zdjął coś stalowego z ręki, może żeby nie kuć w oczy. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Raczej za bardzo się nie zmieniły. "Core IT" jak architekci i programiści mają zazwyczaj gdzieś zegarki mechaniczne. Jeśli już się pojawiają to u osób pracujących jako Technical Product Manager, Product Owner, Team Leader, Chief Technology Officer. Np. "Delivery Director" z Hulkiem z serialu Dolina Krzemowa (polecam!) 😄

Czyli darmozjady które się muszą pokazać, a 3/4 z nich lepiej gdyby w ogóle nie było ;). Brakuje jeszcze „Oskara”, Scrum mastera po socjologii xD.

A Erlicha Bachmana proszę nie szkalować, bo to żaden delivery director, tylko innowator i twórca Aviato przede wszystkim xD.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - czy na Śląsku (lub ew. w Bielsku-Białej) możecie obecnie polecić jakiegoś zegarmistrza do pierwszego przeglądu 10-letniej 300's - Bonda na 2500 - czy raczej trzeba będzie jechać do Wwy

Edytowane przez rafgam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, nicon napisał(-a):

Czyli darmozjady które się muszą pokazać, a 3/4 z nich lepiej gdyby w ogóle nie było ;). Brakuje jeszcze „Oskara”, Scrum mastera po socjologii xD.

A Erlicha Bachmana proszę nie szkalować, bo to żaden delivery director, tylko innowator i twórca Aviato przede wszystkim xD.

Darmozjady czy nie ktoś musi pod krawatem do klientów biegać, żeby Ci w koszulkach mogli w spokoju tworzyć 🤪

Ten innowator i twórca zdaje się skończył w Tybecie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie - czy na Śląsku (lub ew. w Bielsku-Białej) możecie obecnie polecić jakiegoś zegarmistrza do pierwszego przeglądu 10-letniej 300's - Bonda na 2500 - czy raczej trzeba będzie jechać do Wwy
Mój cal. 2500 byl serwisowany w Tempusie w Łodzi (troche blizej ze śląska niż do Wawy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, rafgam napisał(-a):

Leszek Szumlas, Kwestia Czasu w Krakowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, rafgam napisał(-a):

W Chorzowie jest Chronos - autoryzowany serwis omegi

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie
18 godzin temu, nicon napisał(-a):

To jest patelnia szczególnie w białej wersji.

To nie jest zwykła patelnia, to jest pie pan. I wygląda doskonale.🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, norbie napisał(-a):

To nie jest zwykła patelnia, to jest pie pan. I wygląda doskonale.🙂

Chyba wiem skąd nazwa  pie pan 😉 …i karbowany bezel i uszy…

CD79AC86-3F4E-4FA7-96F1-FB69585236AE.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Robert, doceniam żart, ale na forum są także osoby niezorientowane🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.11.2021 o 12:37, I_love_britney napisał(-a):

Czyż ta Omega nie jest piękna? Czemu ten model jest tak mało tutaj eksponowany?

Piękna tarcza, super ergonomia, idealna konkurencja dla zegarków w stylu sportowa elegancja.

Najbardziej mnie urzekł profil boczny i to jak zegarek się „klei do nadgarstka”.

52BBCE51-998A-4D8F-9CD0-B28AD89EBEDB.jpeg

9DDC64F7-B2EE-4A1A-AFEB-325717EC3E71.jpeg

Miałem go kupionego ale na szczęście mogłem zwrócić. Mi coś nie leżało w tym modelu. Mimo ,iż od zawsze mi się podobał na zdjęciach czy w gablocie. Miałem dokładnie ta tarczę i zegarek kupiony w dobrej cenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nixon111 napisał(-a):

Miałem go kupionego ale na szczęście mogłem zwrócić. Mi coś nie leżało w tym modelu. Mimo ,iż od zawsze mi się podobał na zdjęciach czy w gablocie. Miałem dokładnie ta tarczę i zegarek kupiony w dobrej cenie 

A możesz napisać dokładniej co Ci nie leżało? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, szuwi napisał(-a):

A możesz napisać dokładniej co Ci nie leżało? 

Miałem go rok temu i już ciężko mi opisać odczucia związane z tym zegarkiem . Wydaje mi się, że czułem, że jest dla mnie zbyt duży. Nie do końca sama tarcza i jej kształt do mnie trafiał.  Może z niebieska tarczą byłoby trochę lepiej chociaż akurat wtedy chciałem coś jasnego. Nie wiem czemu mi coś nie grało z tym modelem. Chyba bardziej trafia do mnie AT lub 300m które niestety dla mnie jest też  zbyt duże.Tutaj nie było chemii. Kupiłem go w dobrej cenie i pod tym względem warto było zostawić. Mimo wszystko skorzystałem z prawa do zwrotu.

IMG_20201204_101215.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model ma zaburzone proporcje. Krótkie i zwężająca się ostro w stosunku do reszty koperty uszy razem ze śladowym bezelem powiększają optycznie tarczę. Z kolei z elementem delikatnej elegancji słabo współgra spore okno daty przynajmniej pod niektórymi kątami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 1 grudnia podwyżka o 5% dajwerów, 29 referencji, głównie standard i ze złotem (tytanowy bond bez zmian)..

Robi się grubo :(

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Butik said:

Od 1 grudnia podwyżka o 5% dajwerów, 29 referencji, głównie standard i ze złotem (tytanowy bond bez zmian)..

Robi się grubo :(

Przecież dopiero co podnosili w sierpniu... :( słaby black friday :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, sanik napisał(-a):

Lekko w klimacie vintage 😜

IMG_20211110_073708.jpg

Nie lubię połączenia skory z diverem, ale zdjęcie świetnie ci wyszło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, tbn napisał(-a):

Nie lubię połączenia skory z diverem, ale zdjęcie świetnie ci wyszło. 

To na chwilę odpoczynek od kajdana, zmiana stylizacji bondowi się należy 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, nixon111 napisał(-a):

Miałem go rok temu i już ciężko mi opisać odczucia związane z tym zegarkiem . Wydaje mi się, że czułem, że jest dla mnie zbyt duży. Nie do końca sama tarcza i jej kształt do mnie trafiał.  Może z niebieska tarczą byłoby trochę lepiej chociaż akurat wtedy chciałem coś jasnego. Nie wiem czemu mi coś nie grało z tym modelem. Chyba bardziej trafia do mnie AT lub 300m które niestety dla mnie jest też  zbyt duże.Tutaj nie było chemii. Kupiłem go w dobrej cenie i pod tym względem warto było zostawić. Mimo wszystko skorzystałem z prawa do zwrotu.

IMG_20201204_101215.jpg

Dziękuję. 

12 godzin temu, desmo napisał(-a):

Ten model ma zaburzone proporcje. Krótkie i zwężająca się ostro w stosunku do reszty koperty uszy razem ze śladowym bezelem powiększają optycznie tarczę. Z kolei z elementem delikatnej elegancji słabo współgra spore okno daty przynajmniej pod niektórymi kątami.

Masz rację z tymi uchami. Musiałbym przymierzyć. Data mi nie przeszkadza, bo IMO to edc a nie elegant 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojtam proporcje, sroporcje, zaburzenia i za duże daty…

Ładny jest i tyle.

I mójci on :)

FE59C711-80C5-4ABB-9C87-DCCD3365A6C9.jpeg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi