Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Zadaj pytanie odnośnie danego modelu w dziale sprzedaży - Poszukuję: https://zegarkiclub.pl/forum/forum/118-poszukuję/

Nikt Ci nie da 100% gwarancji na zegarek używany z drugiej ręki lub zegarek, który miał 4 - 5 właścicieli.
Są sprzedawcy profesjonalni, u których bezpieczeństwo zakupu jest zdecydowanie wyższe, aniżeli z ręki prywatnej. Nie piszę o naszym bazarku, to ogólne stwierdzenie.

Zastanów się czy nie lepiej dozbierać i nie wziąć automatu na cal. 8800. To chronometr więc dokładność wysoka. Moja na cal. 8900 gubi ok. 2 sek/24h czyli tak jak cal. 3235 na papierze Rolexa. Nieźle! 
U sprzedawców profesjonalnych kupisz nowy, lekko używany, używany w korzystniejszej cenie poza pewnymi wyjątkami. Częściej z dokumentami. 
Z ręki prywatnej na terenie Kraju warto umówić się na wizytę u odpowiedniego zegarmistrza.

Namawiam również do głębszej analizy własnych potrzeb i oczekiwań i zastanowienia się nad tym, czy kwarcowa Omega nie będzie półśrodkiem...

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-38-mm-22010382002001

Bardzo dziękuję za rzeczowe i przydatne uwagi.
Odnośnie zmiany preferencji - z kwarca na automat... Oj, namieszałeś mi trochę w głowie. Przemyślę to jeszcze, podwyższenie kwoty, przeznaczonej na zakup nie jest problemem. Póki co, napiszę tylko, że w przeszłości miałem zegarki z naciągiem automatycznym oraz te ręcznie nakręcane raz na dobę i, oczywiście, niezwykle sobie cenię i szanuję, choćby przez wzgląd na wspaniałą historię sztuki zegarmistrzowskiej, te rodzaje napędu zegarka. Jednak, podejrzewam, serwis tych zegarków jest znacząco bardziej kłopotliwy i droższy niż kwarców, o precyzji odmierzania czasu nawet nie wspominajmy. Piszesz o wysokiej precyzji swojej Omegi i, rzeczywiście, jest imponująca. Ale. Od trzech lat noszę na nadgarstku, dzień w dzień, kupiony przeze mnie w sklepie jako nowy kwarcowy Longines Conquest V.H.P., którego odchylenie w dokładności wynosi +/- 5 sek. na rok. Wygodny, zawsze niezawodny, dokładny. Półka niżej niż Omega? Tak. I tak, wiem również, że są dokładniejsze zegarki, ale one zazwyczaj raz na dobę korygują swoje wskazania za pomocą łączenia się ze wzorcem, a ten Longines V.H.P. jest dokładny niejako "sam z siebie", co jest godne uwagi i uznania. Serwis i koszty kwarca? Wymiana baterii raz na 3 lata nie jest żadnym problemem. 
Oczywiście, nie chciałbym po zakupie dojść do wniosku, że kwarcowa Omega jest półśrodkiem. Jak wspomniałem wcześniej, pod wpływem Twoich słów pomyślę jeszcze, mam czas, nie spieszy mi szczególnie. 

Pozdrawiam

PS. To, co piszę na forum, ukazuje się zawsze z opóźnieniem, ponieważ wymaga wcześniejszego zatwierdzenia przez Moderatora. Tak jest i tym razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Na bazarku są również sprzedawcy profesjonalni emoji6.png

Tak, widziałem. Trochę czasu jeszcze mi zajmie dokładniejsze zapoznanie się z zasobami i budową Forum 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pdk5891

20250329_120157.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wreszcie mam trochę czasu, żeby się nacieszyć default_smile.png
21c94341065a646b8dfc2251d29c44f3.jpg&key=9ebe1c0829c33211738f65362cd60f5f4a38c5dbb223de721a2cae00b0bef65d

Gratuluję również we właściwym wątku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pomożecie - gdzie najlepiej obecnie zamówić szkło do PO big size 2500? Nie mogę już patrzeć na stare i chciałbym wymienić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Czasowni w Warszawie, Maciej ma dobre ceny i pełna autoryzacje Omegi

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu po paru latach sie zebrałem żeby ściągnąć branse. Na pierwszy rzut poszło skórzane zulu, ale chyba nie zostanie na długo3cbd238d4845be8700e8723718f72a81.jpg&key=e234fcc5ff7730750e3e3e301254adb5b92e8e93a600aafc0fa23c9fd9e25c71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minutes ago, traczu said:

NATO zdecydowanie wygodniejsze2982909f59bbc51dc33f621d620e581c.jpg

I lepiej wygląda 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, traczu said:

NATO zdecydowanie wygodniejsze2982909f59bbc51dc33f621d620e581c.jpg

Spróbuj flag linka od US lub Forstner’a. U mnie idealnie zdaje egzamin z AT.

Na tym NATO wyglada super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi