Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

29 minut temu, Paweł Bury. napisał(-a):

Noszę od chyba miesiąca i jestem zadowolony.Na okres letni jak znalazł, ogród,  plaża itp...

20220419_100053.jpg

20220419_100107.jpg

20220419_100156.jpg

20220419_100200.jpg

20220419_100222.jpg

20220419_100253.jpg

20220329_074433.jpg

No i super. Fajnie leży. Jaki nadgarstek?

13 minut temu, softshell napisał(-a):

No i super. Fajnie leży. Jaki nadgarstek?

19.5 - 20 cm

Guest norbie

Przymiarka. Obwód nadgarstka 17,5 - 18 cm

IMG-20220418-WA0013~2.jpg

1328639269_IMG-20220418-WA00132.thumb.jpg.bad77a55c6ee622d459cddb1f75f7d1d.jpg
Petarda!
No opisuj wrażenia "na żywo". Jak wykończenie i detale?

Pozdrawiam

Przymiarka może w Warszawie? Chętnie tez bym zamierzył. Btw, dowiedziałem się od jednego sklepu że całkiem przyjemny rabat można dostać, przynajmniej na wersje z czarnym bezelem.

ja mam 16 i spore obawy co do wielkości koperty

Hydroconquesta masz w 3 rozmiarach od 39 do 43mm. Musisz przymierzyć i zdecydować. Każdy ma inny kształt nadgarstka. Moja dobra rada (przerobione na wielu zegarkach): jeśli jest możliwość, mierzyć, oglądać i nie sugerować się tym, że coś koledze pasowało/ nie pasowało.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Godzinę temu, logann napisał(-a):

Przymiarka może w Warszawie? Chętnie tez bym zamierzył. Btw, dowiedziałem się od jednego sklepu że całkiem przyjemny rabat można dostać, przynajmniej na wersje z czarnym bezelem.

Ile?

13 minutes ago, szumi said:

Ile?

około 17-18% w Jubitom. Ja tam mam kartę rabatowa, ale chyba na 10% wiec nie wiem czy w ogóle to brali pod uwagę

8 minut temu, Paweł Bury. napisał(-a):

Nie wiem jaki jest mój - bezel ma równo 41mm i 51 tzw L2L 

chyba muszę raz jeszcze przymierzyć. HC ma chyba jeszcze wersję 39mm i ciekawi mnie jak to wygląda

29 minut temu, logann napisał(-a):

około 17-18% w Jubitom. Ja tam mam kartę rabatowa, ale chyba na 10% wiec nie wiem czy w ogóle to brali pod uwagę

Dzieki

11 godzin temu, softshell napisał(-a):

chyba muszę raz jeszcze przymierzyć. HC ma chyba jeszcze wersję 39mm i ciekawi mnie jak to wygląda

Mając 16, nawet nie podchodź do Hydro albo Conquesta 41 - równie dobrze mógłbyś założyć coś ze stajni Diesel.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

E tam, hydro leży idealnie, miałem hydro w tym rozmiarze i mam taki sam nadgarstek. 

Instagram.com/horlobby.watches

13 minut temu, eye_lip napisał(-a):

E tam, hydro leży idealnie, miałem hydro w tym rozmiarze i mam taki sam nadgarstek. 

Miałeś HC w rozmiarze większym niż 39 i leżał idealnie na nadgarstku 16mm? Rozumiem "zmysł polemiczny", ale bez jaj - już po Wielkanocy.  :D ;)

Chyba ma największe branie. W takim jednym sklepie chyba zeszły wszystkie które zamówili, a w centrali też musi być spory ruch bo znowu zmienili status dostępności z "do 14 dni" na "zapytaj".

Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Miałeś HC w rozmiarze większym niż 39 i leżał idealnie na nadgarstku 16mm? Rozumiem "zmysł polemiczny", ale bez jaj - już po Wielkanocy.  :D ;)

Oczywiście, 41 leżał świetnie, to dobrze wyprofilowany zegarek, zresztą sporo zegarków leży dobrze nawet na mniejszym nadgarstku, np divery Seiko 42mm czy moonwatch 42mm.

Edited by eye_lip

Godzinę temu, adiblue2 napisał(-a):
22 godziny temu, norbie napisał(-a):

Chyba ma największe branie. W takim jednym sklepie chyba zeszły wszystkie które zamówili, a w centrali też musi być spory ruch bo znowu zmienili status dostępności z "do 14 dni" na "zapytaj".

Nic dziwnego. To fajny model i może się podobać :) 

4 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Oczywiście, 41 leżał świetnie, to dobrze wyprofilowany zegarek, zresztą sporo zegarków leży dobrze nawet na mniejszym nadgarstku, np divery Seiko 42mm czy moonwatch 42mm.

Jasne- zdarza się, że na BARDZO szczupłym nadgarstku nawet teoretycznie nie pasujący do niego średnicą zegarek leży dobrze/w miarę dobrze. OK. Co do HC/Conquesta, pozostanę jednak przy swojej opinii. Miałem/mam ten model w kilku wersjach i rozmiarach (39, 41, 43) i przy nadgarstku 19-19,5, naprawdę dobrze prezentowała się starsza 39-ka i nowsza 41-ka. Na przykład 43 był już dla mnie za duży. Z Conquestem wrażenia miałem podobne. Mój znajomy ma nadgarstek 16,5 - ma HC 39-kę. Przymierzał się do 41-ki - wyglądała na jego ręce na za dużą. Może po prostu inaczej to widzę.

U mnie na 17,5-18cm HC 41mm leży idealnie. 43 jest już za duża.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Są zegarki które nie są bardzo duże ale leżą u mnie fatalnie ze względu na długość uch i profil np legend diver, są też takie które mają 41 i są mega masywne. HQ i Conquest 41 są takimi modelami (na moim nadgarstku) że nie ma żadnych wątpliwości że są ok, szczególnie tyczy się to hydro, który jako diver ma mniejszą tarczę niż casuale w tym rozmiarze. 

Tak samo np submariner ceramiczny 40mm którego miałem leżał super a np ex 1 (który jest bez dużego bezela) wolę już 36mm.

Edited by eye_lip