Krystian 2290 #2951 Napisano 21 Października 2015 I jakie wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #2952 Napisano 21 Października 2015 Marek, nie mów, że to Twoje zdjęcie ? 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #2953 Napisano 21 Października 2015 Ja myślę, że Marek chciał pokazać tym zdjęciem, że można ładnie poumieszczać śrubki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #2954 Napisano 21 Października 2015 Biorąc pod uwagę, że się nie obracają to nie jest to jakiś wielki wyczyn. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1163 #2955 Napisano 21 Października 2015 Może śruby dokręcone są z odpowiednim momentem, by utrzymać szczelność, a nie "ładność", stąd ułożenie nacięć łebków jest przypadkowe? Czy myślicie, że jednak ostro tam piją...Myślę, że rzeczywiście pomimo wszystko mogli to lepiej zrobić 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2956 Napisano 21 Października 2015 Ja myślę, że Marek chciał pokazać tym zdjęciem, że można ładnie poumieszczać śrubki...Dokładnie tak. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 354 #2957 Napisano 21 Października 2015 Wyczynem byłoby obrócić łeb "śruby" w tym AP... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #2958 Napisano 21 Października 2015 Żeby odciągnąć myśli w kierunku czegoś ładnego, zdjęcia z dzisiejszych przymiarek Nomosa. Model Ludwig, który chodzi mi od jakiegoś czasu po głowie. W dwóch rozmiarach. Który Waszym zdaniem lepiej się prezentuje? Wydaje mi się, że jednak 38? Jeśli chodzi o sam zegarek to co tu dużo mówić... śliczny. Sam tego nie pojmuję, bo jest przecież delikatny, minimalistyczny i do bólu prosty. Ale to w połączeniu z wykonaniem robi niesamowite wrażenie. Z marszu rozłożył na łopatki garniturowego Zenitha i IWC przymierzane równolegle. Nie wspominając nawet o tym, co tyka w Nomosie w porównaniu do pozostałej dwójki. Gdyby ktoś się zastanawiał, nie ma nad czym. Brać 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #2959 Napisano 21 Października 2015 Obydwa leżą świetnie.W dodatku obydwa mają równie dobre proporcje.Trudny wybór... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2960 Napisano 21 Października 2015 Może śruby dokręcone są z odpowiednim momentem, by utrzymać szczelność, a nie "ładność", stąd ułożenie nacięć łebków jest przypadkowe? Nie o to chyba chodzi, zegarki, drogie zegarki powinny być precyzyjne, w wyglądzie też. Za "X" kwotę można chyba tak "nagwintować" śrubki by tworzyły spójną całość a nie "bałagan artystyczny" Wyczynem byłoby obrócić łeb "śruby" w tym AP... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #2961 Napisano 21 Października 2015 Do garnituru 35 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24982 #2962 Napisano 21 Października 2015 35mm Zenith rozumiem niechlubny z sw w środku? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 354 #2963 Napisano 21 Października 2015 Tylko 35mm. Zazdroszczę ubioru służbowego, jest tyle fajnych garniturowców, a człowiek musi nosić nurka ;-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #2964 Napisano 21 Października 2015 Chyba trzeba będzie jednak rozważyć 35 mm. 35mmZenith rozumiem niechlubny z sw w środku? Czy niechlubny... cóż... może nie tyle niechlubny, co niedostatecznie wyjątkowy Nie tylko zresztą o mechanizm chodziło. Mierzyłem Zenitha i IWC ponieważ szalenie lubię te manufaktury. Jednak, w kwestii wykonania musiały zejść na dalszy plan. Tylko 35mm. Zazdroszczę ubioru służbowego, jest tyle fajnych garniturowców, a człowiek musi nosić nurka ;-) Strój akurat nie do końca służbowy. Tak dziś wyszło, że garniturowiec pasował idealnie. W mojej branży akurat czasem trzeba dostosować się w drugą stronę i, aby kontrahent/partner nie czuł się nieswojo, założyć służbowe jeansy 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1163 #2965 Napisano 22 Października 2015 Zdecydowanie 35 mm 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81932 #2966 Napisano 22 Października 2015 35 lepiej u Ciebie wygląda, choć 38 kompromisowo też daje radę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #2967 Napisano 22 Października 2015 Wg mnie też lepszy prezentuje się mniejszy 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4219 #2968 Napisano 22 Października 2015 Mój głos również na mniejszą kopertę. Sam nie dawno stałem przed wyborem gabarytów zegarka i postawiłem na małą kopertę. Dziś nie żałuję. Nadgarstek 18 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vlepek #2969 Napisano 22 Października 2015 tak z ciekawości,gdzie w Polsce przymierzałes Nomosa i czy w ogole bylo to u nas? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 5038 #2970 Napisano 23 Października 2015 Nomosy są ok, jednakże mają jeden feler, który mi przeszkadza, a mianowicie długie uszy i odsunięte od koperty teleskopy wskutek czego między paskiem a kopertą jest duża szczelina. Nie podoba mi się to strasznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
esteta 14 #2971 Napisano 23 Października 2015 Nomosy są ok, jednakże mają jeden feler, który mi przeszkadza, a mianowicie długie uszy i odsunięte od koperty teleskopy wskutek czego między paskiem a kopertą jest duża szczelina. Nie podoba mi się to strasznie.Tak samo ma Stowa np. Antea.Też średnio wyglądają w niej długie uszy. 0 Tisell Klub Polska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #2972 Napisano 23 Października 2015 tak z ciekawości,gdzie w Polsce przymierzałes Nomosa i czy w ogole bylo to u nas?Nie Polska niestety. Długo chodził mi ten zegarek po głowie i jak tylko okazja się nadarzyła, przymierzyłem. Berlin. Te długie uszy to faktycznie element charakterystyczny i ja bardziej traktuje to jako ich smaczek. Nie muszą robić wielkich patelni, żeby zegarek ładnie się układał. Wcześniej w głowie miałem jednak Tangente z datą, ale Ludwik mnie ujął, owinął wokół palca, zaczarował i obezwładnił. Świnka skarbonka już zbiera monety 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #2973 Napisano 26 Października 2015 Długie przymiarki, za dwoma podejściami w JS Watch. Najbardziej urzekł mnie model Frisland. Coś w nim jest. Jakoś wykonania jest naprawdę na wysokim poziomie. Ta tarcza, te indeksy, słodko. A firmę tworzą tylko cztery osoby. Gdyby ktoś chciał zobaczyć trochę więcej ich modeli, pełną sesję umieściłem w tym wątku: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/118188-wizyta-w-js-watch/ 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1723 #2974 Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Zegarek na żywo jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach jeden minus, pasek był trochę za wąski w uszach, może to tylko kwestia złego ułożenia. Edytowane 30 Października 2015 przez dawid82 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #2975 Napisano 30 Października 2015 Ten trójkącik czerwony pasuje jak jamnik do dyliżansu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach