Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Masz porównanie do LLD? Jak z L2L tutaj?

LLD przymierzałem na meshu i prezentował się lepiej od Alpiny. Przynajmniej takie jest moje odczucie.

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za LLD.

Wysłane z mojego HTC

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na fali UN z bazarku przymierzylem jednego:

0129bf710221dd2938579f1e822c5501.jpg

d2335b314d1dca1ef67c133f6bdc1feb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja akurat byłem bardzo niepozytywnie zaskoczony wykonaniem UN. Podobał mi się zawsze ich, odrobinę niesztampowy, wygląd. Ale czar prysł gdy zetknąłem się z nimi na żywo. Dokładność wykonania tarczy moim zdaniem jest dość średnia. Również koperta jakoś mnie nie powaliła. Jak za takie pieniądze oczywiście.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio dużo czytałem o tym zegarku ale nie byłem pewien czy czar nie pryśnie przy przymiarkach.

Dzisiaj mierzony i chyba będzie następnym w kolekcji

8644936e29e785b2f95ae5e617c27500.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez krisp1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie na plus to rozmiar tej wersji anniversary w porównaniu do 300 MC. Na początku myślałem, że to ta sama koperta, ale po przymiarkach pozytywnie się zaskoczyłem. Przeszła mi przez myśla ta Omega, ale cena ostudziła zapędy. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mi dzis zawrócił w głowie, jakosc, styl ... rewelacja przy cenie około 2000 zł. Wiadomo, ze kupując za granica mozna sporo taniej.

Seiko jak to Seiko - na zdjeciach katalogowych bez wyrazu, a wręcz fatalnie. Na żywo mozna sie zakochać.

Nie widac na zdjeciu, ale ma świetny profil z mocno wypukłym szafirem. Jeden z tych zegarkow co na żywo mocno zyskuje, w przeciwieństwie do większości.

post-12004-0-23649300-1534603381_thumb.png

Edytowane przez Michal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mi dzis zawrócił w głowie, jakosc, styl ... rewelacja przy cenie około 2000 zł. Wiadomo, ze kupując za granica mozna sporo taniej.

Seiko jak to Seiko - na zdjeciach katalogowych bez wyrazu, a wręcz fatalnie. Na żywo mozna sie zakochać.

Nie widac na zdjeciu, ale ma świetny profil z mocno wypukłym szafirem. Jeden z tych zegarkow co na żywo mocno zyskuje, w przeciwieństwie do większości.

Potwierdzam, na żywo wywiera pozytywne wrażenia. Widziałem w TT.

Niestety chyba nie szafir....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty byłem pewien, że tu szafir siedzi  <_< A ile kosztuje wymiana takiego szkła, żeby było identyczne wypukłe oryginalne ?

Edytowane przez Michal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty byłem pewien, że tu szafir siedzi  <_< A ile kosztuje wymiana takiego szkła, zęby było identyczne wypukłe oryginalne ?

wg longislandwatch 

Crystal: Hardlex

wg. Seiko trochę bardziej wyrafinowana def. 

Box shaped glass

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki piękne, sam myślałem żeby sprzedać swojego eleganta i kupić jednego z Presage, ale jak zobaczyłem je w sklepie to żaden z trzech modeli nie miał indeksu z godziny 12 centralnie między górnymi uszami koperty. Szczerze powiem to było tak bijące po oczach, że dało mi do myślenia, czy ta legendarny stosunek cena-jakoś w Seiko nie przeminął szkoda bo na prawdę bardzo ładne są te Seiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie wypatrywałem tego szczegółu, ale rowniez nic złego nie rzuciło mi sie w oczy. Jak na swoją cene bardziej rzucała mi sie świetna jakosc wykończenia tarczy i indeksów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza jest piękna, wersja bez rezerwy podoba mi się najbardziej, właśnie przez to że można obserwować tarcze bez zbędnych „odciagaczy” uwagi. Może to był przypadek, że akurat trafiłem na takie modele, ale w jednym to było tak widoczne, że z futryny sklepowej rzucało się już w oczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odwiedziłem butik Rolexa i salon Apartu.Mierzone były DJ Rolexa.Fajnie leżą i mają coś w sobie, poza tym są super wygodne i bardzo uniwersalne.Mierzyłem też dwa Zenithy w tym jednego pilota ( celowałbym jednak finalnie w model bez chrono czyli type 20)oraz El-primero chrono.Zenithy bardzo przyjemne i świetnie wykonane.Aquatimer IWC zrobił na mnie najmniejsze wrażenie.Zbyt klockowaty mi się wydał.Jeden klocek w postaci Avengera Breitlinga już wystarczy mi w kolekcji.. ;)

39ce848e31c75347.jpg

9977a1aea4213c5d.jpg

f2d00c6f10b8a1dc.jpg

93a71894f70acf18.jpg

d3d8516c7a20220b.jpg

b9c5abd816af6ebb.jpg
Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś więcej o wrażeniach po przymiarce pilota?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilota mierzyłem ponieważ podoba mi się bardzo Type 20 Extra special, którego w Aparcie nie mieli.Chciałem też wypróbować jak to jest z tego typu koronką... ;)

Chodziło mi o wygodę.Konkluzja jest taka ,że jest dobrze.I finalnie wrażenie ten Zenith na mnie zrobił bardzo pozytywne.Jakość wykonania koperty , tarczy , wskazówek jest na bardzo wysokim poziomie.Jednym słowem ,jakiegoś Zenitha kiedyś sobie kupię. :)

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona twierdzi ,że jak DJ to tylko jubilee + karbon.Ja osobiście mam już ból głowy i muszę to wszystko głębiej przemyśleć.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jubilee moim zdaniem robi bardzo dobrą robotę w tym zegarku.

Wysłane z mojego HTC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci szczerze ,że zarówno jubilee jak i oyster pasują mi osobiście w tym zegarku.Co bardziej nie wiem na tą chwilę... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona twierdzi ,że jak DJ to tylko jubilee + karbon.Ja osobiście mam już ból głowy i muszę to wszystko głębiej przemyśleć.. :)

gratuluje żony, moja nie ma o tym pojęcia :)

ale tak na pierwszy rzut oka nie wpatrując się w szczegóły wersja z czarna tarczą na zdjęciu wygląda o wiele lepiej no i chyba karbon bardziej praktyczniejszy- przynajmniej nie porysuje się od patrzenia :)

jak miałbym wybierać to w kolejności

1-czarna

2 biały z karbonem i na jubille

3 biały gładki bezel

Edytowane przez rafio77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma dobry gust :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi