ireo 5050 #6776 Napisano 8 Sierpnia 2024 (edytowane) Mnie zaś wzięła chęć na takiego oto Breitlinga. Może dlatego, że wydał mi się wyjątkowo mało "brajtlingowaty". Dawniej zupełnie nie brałem tej marki pod uwagę, ale odkąd rządy w Breitlingu objął niejaki Georges Kern, oferta zaczęła się zmieniać w interesującą stronę i spojrzałem na te zegarki przychylniej. Prezentowany egzemplarz Bretling Premier AB0118 był do kupienia w Niemczech, w stanie umiarkowanie używanym, stąd nieoryginalny pasek. Oryginalne paski Breitlinga są przeważnie trochę ładniejsze, choć nie wszystkie. Zwłaszcza taki czarny, krokodylowy z żółtym podbiciem, wygląda bardzo efektownie ale równie grubo jak ten, co w połączeniu z dość tłustą kopertą (42×13,6 mm) wydaje mi się już trochę za dużo. Najchętniej wybrałbym pasek nieco cieńszy. Jest jeszcze do rozważenia oryginalna bransoleta, ładna ale trochę za bardzo błyszcząca, albo np. mesh od modelu Transocean, ale to są szczegóły. Tarcza i koperta wyglądają świetnie. Zegarek jest niezwykle dopracowany pod względem graficznym i kolorystycznym, nie razi nadmiarem szczegółów ani "blingiem" z czasów Navitimerów w rozmiarze talerza obiadowego, wręcz przeciwnie. Nadal jest to spory zegar lecz o dyskretnym wyglądzie, jak sportowy samochód dobrej marki w stonowanym kolorze i bez napisów na tylnej klapie. Werk B01 własnej konstrukcji Breitlinga pracuje bardzo przyjemnie z częstotliwością 28800 vph, zapewnia parametry COSC i 70 godzin rezerwy chodu. Nie trafiłem tylko jeszcze na dobry egzemplarz czyli taki, do którego nie mógłbym się za bardzo przyczepić. Ten robił wrażenie jakby ktoś kiedyś próbował odnawiać szczotkowanie na uchach koperty i nie za bardzo mu wyszło. Nie rzucało się to bardzo w oczy, ale jednak. Parametry chodu sprawdzone na szybko też mnie nie zachwyciły, zwłaszcza beat error, wahający się zależnie od położenia. Na razie dałem sobie spokój, ale nie "wyzdrowiałem". Może następnym razem. Edytowane 8 Sierpnia 2024 przez ireo 15 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czuszka 8306 #6777 Napisano 11 Sierpnia 2024 Wczorajsze mężowskie przymiarki: 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43895 #6778 Napisano 12 Sierpnia 2024 W dniu 11.08.2024 o 11:03, czuszka napisał(-a): Jak nie lubię zegarków z zajumaną tarczą tak ten wygląda fajnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #6779 Napisano 13 Sierpnia 2024 (edytowane) Obłędny jest ten projekt 🤯 Wykonanie i mechanizm również 🤩 Edytowane 13 Sierpnia 2024 przez Valygaar 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72492 #6780 Napisano 13 Sierpnia 2024 Na pierwszy rzut oka, zegarki są za duże vs nadgarstek. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #6781 Napisano 13 Sierpnia 2024 (edytowane) @mario1971 Serio? 🙂 trudno się na szybko pstryka fot z realnymi proporcjami, ale zapewniam że nie jest. Przyjrzyj się gdzie jest koperta, bransoleta jest specyficzna i powiększa obrys. Na dodatek jest cienki jak papier, leżał mi cudownie, każda wersja, niestety włącznie ze skeletonem i wersja a’la carbon/ceramika…🥰 Edytowane 13 Sierpnia 2024 przez Valygaar 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72492 #6782 Napisano 13 Sierpnia 2024 Następnym razem cykaj fotki z zegarkiem za kostką, z trochę dalszej perspektywy. Wtedy zobaczymy odpowiednie proporcje zegarka vs ręka. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13755 #6783 Napisano 13 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Na pierwszy rzut oka, zegarki są za duże vs nadgarstek. Moim zdaniem jest jak najbardziej w porządku 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19059 #6784 Napisano 14 Sierpnia 2024 Też miałem wrażenie że na 18cm nadgarstek mogły być nieco mniejsze, dodatkowo wskazówki ze złota w wersji Ti brzydko patynowały - a to raczej w nowym zegarku nie powinno mieć miejsca. Nie mniej sam design octo mi się podoba. 5 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8303 #6785 Napisano 14 Sierpnia 2024 Subiektywna opinia: to jest bardzo ładny zegarek na zdjęciach, nie na ręce. 40 mm przy kwadratowej kopercie i bardzo małej grubości daje efekt placka / patelni. 38 mm byłoby super. Kocham design, jesli mialbym kupować Bulgari to raczej nową Octo Roma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72400 #6786 Napisano 14 Sierpnia 2024 Może i jest spory z tą kwadratową kopertą, ale na nadgarstku leży wyśmienicie. Na takim przeciętnym jak mój, również. Warto przymierzyć, jak jest okazja. 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4459 #6787 Napisano 14 Sierpnia 2024 3 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Subiektywna opinia: to jest bardzo ładny zegarek na zdjęciach, nie na ręce. 40 mm przy kwadratowej kopercie i bardzo małej grubości daje efekt placka / patelni. 38 mm byłoby super. Kocham design, jesli mialbym kupować Bulgari to raczej nową Octo Roma. Zobacz SoloTempo w 38mm Ma dużo lepszą kopertę niż Roma...wg mnie najfajniesze Bvlgari ever 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72492 #6788 Napisano 14 Sierpnia 2024 5 godzin temu, pisar napisał(-a): Zobacz SoloTempo w 38mm Ma dużo lepszą kopertę niż Roma...wg mnie najfajniesze Bvlgari ever Która ref konkretnie? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sajmonm 2919 #6789 Napisano 14 Sierpnia 2024 Miałem kiedyś ten zegarek z czarna tarczą, ale zielona do mnie bardzo przemawia.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8303 #6790 Napisano 15 Sierpnia 2024 19 godzin temu, pisar napisał(-a): Zobacz SoloTempo w 38mm Ma dużo lepszą kopertę niż Roma...wg mnie najfajniesze Bvlgari ever Ja nadal jestem fanem Octo Roma - mniej przekombinowane uszy dajace wrazenie wiekszej lekkosci. Octo Solotempo: Octo Roma: 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7894 #6791 Napisano 15 Sierpnia 2024 Nowe Seiko SPB 455 (oraz starsze 143) Szczegółowe wrażenia opisane w podforum Seiko 10 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15957 #6792 Napisano 15 Sierpnia 2024 A ja miałem okazję pomierzyć i pooglądać trochę Nomosów. Zdjęć niestety nie robiłem, ale wrażenia pozwolę sobie opisać. Nomos Club 38 referencje 724, 725 i 730. Kolorki bardzo fajne, myślałem o nich dla żony (oczywiście tu mniejsze wersje), ale wolała PRXa. 730 mierzyłem pod własnym kątem. Bardzo fajny zegarek i na pewno wart swojej ceny. Kolejny, który od dawna chciałem przymierzyć to Club Sport Polar i Petrol. Świetna jakość, piękny mechanizm, bardzo wygodny zegarek. Ale jakoś proporcje nie do końca mi podeszły. Tarcza wydawała mi się za mała w stosunku do L2L. Niestety, tych nowszych, większych wersji nie mieli.Następny: klasyczna tetra 27. Bardzo mi się spodobał ten zegarek. Dość mały, ale leży bardzo fajnie i tak samo się prezentuje. To jeden z kandydatów do zakupu, więc wrzucam fotkę ukradzioną z IGNa koniec zegar, który zrobił na mnie największe wrażenie. Chętnie wyszedłbym z nim ze sklepu. Przez kilka dni mocno nad nim myślałem, choć ostatecznie zdrowy rozsądek wygrał. Ale ten zegar zdecydowanie trafił na szczyt wishlistyTo oczywiście Nomos 38 datum. Niedostępny ju u producenta. Dodatkowo ten, który mierzyłem, był na brązowym pasku, co jeszcze dodawało mu uroku. 38mm to sporo, ale jest bardzo proporcjonalny i leżał super na moim nadgarstku. Data wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciu. Ogólnie takie powiększone okienko daty wygląda zdecydowanie lepiej, niż gdy się próbuje tą datę niemal ukryć. A 38-ka bez daty wygląda dość „pusto” na szóstej. Ty jest świetnie. Zdjęcie ukradłem z IG. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8303 #6793 Napisano 15 Sierpnia 2024 Rafał Minimatika przymierz. Jest spora szansa, że podejdzie. Ty lubisz małe zegarki - jak ja. Wiem, że do Oriona wzdychasz już dłuższy czas - może to będzie antidotum 😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15957 #6794 Napisano 16 Sierpnia 2024 Rafał Minimatika przymierz. Jest spora szansa, że podejdzie. Ty lubisz małe zegarki - jak ja. Wiem, że do Oriona wzdychasz już dłuższy czas - może to będzie antidotum Dominik, z tymi przymiarkami to nie jest prosta sprawa w moim przypadku. W Polsce nie ma gdzie.Ze zdjęć i filmów koperta jest bardzo spoko, ale projekt tarczy mi się średnio widzi.No i cena, bo w tej kasie to można już klasyczne Metro dostać. A Oriona z limitacji na 175 lat z drugiej ręki to nawet taniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4459 #6795 Napisano 16 Sierpnia 2024 W dniu 14.08.2024 o 21:00, mario1971 napisał(-a): Która ref konkretnie? BGO 38 S ale w tym modelu jest straszny pierdolnik w ref. więc musisz troche poszperać Oczywiście wersja z niebiesko-szmatagdową tarczą 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25217 #6796 Napisano 18 Sierpnia 2024 To rozmiar 45,5, jest co nosić!Fajna tarcza, świetna bransoleta i nowy mechanizm.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 13 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirfak 4126 #6797 Napisano 18 Sierpnia 2024 To rozmiar 45,5, jest co nosić!Fajna tarcza, świetna bransoleta i nowy mechanizm.Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNooo, kawał kloca. 0 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43895 #6798 Napisano 18 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Teufel26 napisał(-a): To rozmiar 45,5, jest co nosić! Fajna tarcza, świetna bransoleta i nowy mechanizm. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Leży dobrze. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25217 #6799 Napisano 18 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a): Leży dobrze. Musze przyznać ze sam byłem zaskoczony. Przy kilku podejściach do PO w rozmiarze 43 zawsze cos mi nie pasowało. a tu siadło naprawdę ok. 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4804 #6800 Napisano 18 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Teufel26 napisał(-a): To rozmiar 45,5, jest co nosić! Jaki masz nadgarstek? Bo wygląda zaskakująco dobrze jak na taki rozmiar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach