Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

On 8/26/2024 at 10:06 AM, Marcin C said:

Ostatnie przymiarki delikatnie namieszały w głowie, ale po kolei. 

1. LLD 39 mm- leżał nieźle, ale nie porwał mnie w ogóle. Brak daty w moim wypadku to również minus. 

2. LLD 36 mm- piękna tarcza, zegarek na mój nadgarstek może odrobinę za mały, ale chyba mi to ostatecznie nie przeszkadza i może się na niego zdecyduję w przyszłości.

3. Nowy ZULU w tytanie- zegarek który w moim odczuciu jest pozbawiony wad, po za ceną. Leży świetnie, wygląda doskonale i czuje, że będę go w przyszłości szukał z rynku wtórnego. Genialny zegar. 

IMG_2820.jpeg

IMG_2819.jpeg

Zulu w tytanie ma 39 mm?

Edytowane przez Sisqo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.08.2024 o 10:06, Marcin C napisał(-a):

Ostatnie przymiarki delikatnie namieszały w głowie, ale po kolei. 

1. LLD 39 mm- leżał nieźle, ale nie porwał mnie w ogóle. Brak daty w moim wypadku to również minus. 

2. LLD 36 mm- piękna tarcza, zegarek na mój nadgarstek może odrobinę za mały, ale chyba mi to ostatecznie nie przeszkadza i może się na niego zdecyduję w przyszłości.

3. Nowy ZULU w tytanie- zegarek który w moim odczuciu jest pozbawiony wad, po za ceną. Leży świetnie, wygląda doskonale i czuje, że będę go w przyszłości szukał z rynku wtórnego. Genialny zegar. 

IMG_2820.jpeg

IMG_2819.jpeg

IMG_2818.jpeg

IMG_2816.jpeg

IMG_2815.jpeg

Zulu świetny. Przez jakiś czas edycja Hodinkee (w stylu Tudora BB Pro) chodziła mi po głowie, ale dostępność i jego cena stonowały moje zakusy...

Edytowane przez christ0ff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, christ0ff napisał(-a):

Zulu świetny. Przez jakiś czas edycja Hodinkee (w stylu Tudora BB Pro) chodziła mi po głowie, ale dostępność i jego cena stonowały moje zakusy...

Kojarzę model o którym mówisz. 

Również mi się bardzo podoba :)  

Longines od jakiegoś czasu, oczywiście w mojej opinii, wypuszcza genialne zegarki. W efekcie- mam już dwa czasomierze tej marki i poluje na dwa kolejne :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 8/29/2024 at 5:20 PM, MacSen said:

. Na lotnisku w LA była limitowana edycja Seamaster z kuszącym upustem 20% (4023 $).

To chyba mało chodliwy model, jakiś czas temu widziałem go w polskiej dystrybucji na minus 25% albo nawet 30%. Jak dla mnie, to jest nawet fajny, taki nietypowy - gdyby tylko usunąć to nawiązanie olimpijskie na dole tarczy, to za taką cenę możnaby brać 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, rafi napisał(-a):

dla mnie ten mniejszy

Bo L'ka jest taka że trzeba mieć nadgarstek zawodnika Futbolu amerykańskiego 😅

A Reverso wspaniałe choc ostatnimi laty trochę z cenami podskoczyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo L'ka jest taka że trzeba mieć nadgarstek zawodnika Futbolu amerykańskiego
A Reverso wspaniałe choc ostatnimi laty trochę z cenami podskoczyli

Tak, Lka jest bardzo duża. M-ka na tym zdjęciu też zresztą wygląda na spory, ale na żywo naprawdę ok. Tu jeszcze zdjęcie z profilu

acf45eb52b2146c17ac949b99a0e2570.jpg

Co do cen… Mka monoface 52k na półce. Dużo. Z jednej strony planuje go kupić jako prezent od siebie dla siebie, więc fajnie by było od AD… ale jednak będę się mocno zastanawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafiJak od siebie dla siebie to (chyba) łatwiej się przekonać do takiego z 2 ręki tym bardziej że w tym budżecie można i duoface i koperty inne niz stalowe. Ale oczywiście rozumiem chęć nowego od AD szczególnie na ważną rocznicę/okazję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=26014]rafi[/mention]Jak od siebie dla siebie to (chyba) łatwiej się przekonać do takiego z 2 ręki tym bardziej że w tym budżecie można i duoface i koperty inne niz stalowe. Ale oczywiście rozumiem chęć nowego od AD szczególnie na ważną rocznicę/okazję 

Ta chęć nie jest chyba aż tak duża, żeby przekraczała granicę racjonalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast zwykłej klamerki dali taki pół motylek (nie wiem jak to się fachowo nazywa) grubości 1 centymetra. Sam zegarek super, ale zapięcie do bani. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Zamiast zwykłej klamerki dali taki pół motylek (nie wiem jak to się fachowo nazywa) grubości 1 centymetra. Sam zegarek super, ale zapięcie do bani. 

Też tak sądzę, za grube te zapięcia. W moim SBGK007 zmieniłem pasek na taki ze zwykłą klamerką, komfort noszenia od razu się poprawił.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.08.2024 o 17:20, MacSen napisał(-a):

Przy okazji wizyty w LA i Berlinie miałem okazję przymierzyć kilka mniej popularnych modeli. Na lotnisku w LA była limitowana edycja Seamaster z kuszącym upustem 20% (4023 $). Cena dobra, ale sam zegarek nie zachwyca (z wyjątkiem mechanizmu, oczywiście). 

Ta olimpijska Omega spodobała mi się właśnie pod wpływem Twoich zdjęć, bo na zwykłych "renderach" wygląda mało ciekawie. Tymczasem na ręce prezentuje się jako bardzo zrównoważony projekt. Nawet data jest ładnie wkomponowana w tarczę, co nieczęsto się zdarza. Bardzo fajny model, myślę że niedoceniany. 

Za to Nomosy nie za bardzo do mnie przemawiają, pomimo internetowego hype'u na tę markę. Język graficzny szkoły Bauhaus w zastosowaniu do zegarków trochę się już wyczerpał. Nomos tak mocno tę stylistykę wyeksploatował, że teraz trudno im zaproponować coś świeżego. Radą na to mogłoby być rzadsze wprowadzanie na rynek kolejnych modeli, ale Nomos to nie Patek i pewnie ich na to nie stać.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie nieplanowane przymiarki.

Zenith Elite Ultrathin - być może taki lub inny Elite będzie kiedyś w planie, ale raczej z białą tarczą.

IMG_20240829_114542_032.thumb.jpg.69020741b091a0408ecc8645e8e9b5c6.jpg

S.U.F. Helsinki Kaaos - niestety to zdjęcie zupełnie nie oddaje jego koloru. Jeśli bym zdecydował, że w optymalnym zestawie jest miejsce dla czwartego zegarka, będzie to bardzo mocny kandydat.

IMG_20240829_114837_317.thumb.jpg.b2f3d78878327645265acc097ba628d1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega dostał takiego Breitlinga w prezencie od żony. Jakiś dziwny ten zegarek, do tego bardzo lekki, w ogóle go na ręce nie czuć.

IMG_8287.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, beniowski napisał(-a):

Kolega dostał takiego Breitlinga w prezencie od żony. Jakiś dziwny ten zegarek, do tego bardzo lekki, w ogóle go na ręce nie czuć.

IMG_8287.jpeg

Koperta z włókna węglowego dlatego lekki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 hours ago, TomcioMiki said:

Koperta z włókna węglowego dlatego lekki.

plus kwarcyk ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YM i GMT super. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi