Muzzy 4039 #3826 Napisano 7 Kwietnia 2017 Chciałbym Jednak wydanie 100k na 1 zegarek to już chyba szaleństwo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #3827 Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Dla mnie też to już jest poza granicą pojmowania.Znam jednak takich, którzy twierdzą, że wszystkie zegarki poniżej 100k to badziewie niewarte noszenia.I w sumie dobrze, że tacy są, przynajmniej sobie poprzymierzam takie "prawdziwe" zegarki od czasu do czasu na spotkaniach biznesowych.Ostatnio była Calatrava (bez zdjęcia), a poprzednio VC: Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12985 #3828 Napisano 7 Kwietnia 2017 Zawsze znajdzie się grubsza ryba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5444 #3829 Napisano 7 Kwietnia 2017 Każdy ma swój próg możliwości i akceptowalności ceny zegarka. Zgadzam się, że dobrze iż są różne. Zawsze jest ktoś kto ma zegarek z wyższej półki. No przynajmniej ja niema problemu, bo przede mną wielu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 84919 #3830 Napisano 7 Kwietnia 2017 Z tym jest chyba tak, jak z każdym innym artykułem luksusowym: jeżeli kogoś nie stać, to go nie stać. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12985 #3831 Napisano 7 Kwietnia 2017 Każdy ma swój próg możliwości i akceptowalności ceny zegarka. Zgadzam się, że dobrze iż są różne. Zawsze jest ktoś kto ma zegarek z wyższej półki. No przynajmniej ja niema problemu, bo przede mną wielu. Statystycznie rzecz ujmując - kupując zwykłego Seiko SKXa i tak człowiek posiada już lepszy zegarek niż większa część populacji, więc "więcej za Tobą, niż przed Tobą" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3832 Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Tomek - na szczęście ten VC jest na Ciebie za duży, na szczęście z powodu ceny i tego że kształtem koperty i symboliką na tarczy kojarzy mi się z...trumną ( tak, tak wiem że to krzyż prawie maltański ) Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #3833 Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Akurat ta malta kompletnie mi się nie podoba, w dodatku po raz kolejny przekonałem się, jak brzydko wygląda porysowane białe złoto.Za to przy Calatravie 5196 z żółtego złota straciłem głowę na tyle, że zapomniałem zrobić zdjęcia... Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vlepek #3834 Napisano 7 Kwietnia 2017 a Ty co miales na spotkaniu biznesowym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #3835 Napisano 7 Kwietnia 2017 Za to przy Calatravie 5196 z żółtego złota straciłem głowę na tyle, że zapomniałem zrobić zdjęcia...W ogóle mnie to nie dziwi. Dla mnie Calatrava to ideał klasycznego, nieskomplikowanego zegarka. Konkretnie mam na myśli Ref. 5227. Oczywiście myślę o designie, bo do mechanizmu Patka mam trochę zastrzeżeń. Co do werku, wyżej cenię kaliber AP 3120. No ale wygląd Ref. 5227 to istna klasyczna petarda, która rozkłada większość klasycznych modeli Audemars Piguet. Nie dotyczy to kolekcji Tradition (piękne zegarki), która niestety wyleciała z aktualnej oferty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackson01 0 #3836 Napisano 8 Kwietnia 2017 Podczas wizyty w Dreznie miałem okazję poznać kilku gustownych i przyjacielskich ludzi. Niedość, że na co dzień noszą Zeitwerki Striking Time'y, to jeszcze pozwalają przymierzyć i zrobić fotę w biegu. Przepraszam za jakość zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #3837 Napisano 9 Kwietnia 2017 Niebanalne postacie kupują takie modele. Tym przyjemniej oglądać Coś jeszcze ciekawego na drezdeńskich nadgarstkach? 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackson01 0 #3838 Napisano 9 Kwietnia 2017 Niebanalne postacie kupują takie modele. Tym przyjemniej oglądać Coś jeszcze ciekawego na drezdeńskich nadgarstkach? Dużo lokalnych producentów - Union Glashuette, Bruno Soehnle.Generalnie nie znam innego miasta poza Geneva, gdzie tyle miejsc poświęconych niezależnemu zegarmistrzostwu np butik ''Tempus Arte'', gdzie można na żywo zobaczyć naprawdę rzadkie okazy od Christiana Van Der Klaauw'a, Stefana Kudoke no i lokalne mistrzostwo od Marco Langa z Lang & Heyne. Za to muzeum zegarmistrzostwa w Glashuette, 30 km na południe dość mocno przereklamowane IMO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3839 Napisano 13 Kwietnia 2017 Takie coś Plus lokalny wyrób 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5444 #3840 Napisano 13 Kwietnia 2017 Włochy, ale gdzie dokładnie? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3841 Napisano 13 Kwietnia 2017 Włochy, ale gdzie dokładnie?W nazwie marki jest 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5444 #3842 Napisano 13 Kwietnia 2017 Znalazłem, wakacje? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3843 Napisano 13 Kwietnia 2017 Już po 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 89642 #3844 Napisano 19 Kwietnia 2017 Nowość ze stajni Steinharta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12985 #3845 Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Nareszcie udało mi się przymierzyć Moonwatcha. Fizycznie leży dobrze na nadgarstku (z pewnością lepiej leżałby na pasku, bo bransoleta dodatkowo go wydłuża), optycznie odrobinę duży jak na moją wątłą witkę. Zdjęcie zrobione ziemniakiem też nie dodaje mu uroku Do kompletu jeszcze SMPc na gumie. Fajny zegarek, ale jednak nie moje klimaty. PS: Dzięki za spotkanie Michał! Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek314 104 #3846 Napisano 28 Kwietnia 2017 Czytałem, że duży.. no i jest! Niezły kloc, mam 18,5cm nadgarstek i na codzień bym nie dał rady go nosić przez rozmiar.Za to tenpiękny i wygodny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 89642 #3847 Napisano 6 Maja 2017 Cudo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ram83 119 #3848 Napisano 6 Maja 2017 To chyba jakaś nowość! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercikk5 3 #3849 Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) Nowość ze stajni Steinharta genialny ten steinhart co Panowie myślicie o tym oriencie? Trochę szkoda, że ma giloszowaną tarczę Edytowane 7 Maja 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 89642 #3850 Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) To chyba jakaś nowość!Nie taka nowość, Metro już istnieje kilka lat na rynku. Ale jest super, ma na końcach zakrzywioną tarczę i wskazówki. Edytowane 6 Maja 2017 przez sanik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach