Jan 17091 #5851 Napisano 20 Lipca 2022 Ciekawe zegarki, mialem jeszcze okazje divera przymierzyc i type 8 (ich entry lvl) ale juz nie robiłem zdjec 8 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81921 #5852 Napisano 21 Lipca 2022 23 godziny temu, Jan napisał(-a): Ciekawe zegarki, mialem jeszcze okazje divera przymierzyc i type 8 (ich entry lvl) ale juz nie robiłem zdjec I pomyśleć, że to wszystko na poczcieej ecie chodzi 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17091 #5853 Napisano 21 Lipca 2022 @sanik zgadza sie, a ceny zaczynają się od 13k CHF ale nie można im odmówić pomysłu i technologii. MB&F też używa ety 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8670 #5854 Napisano 21 Lipca 2022 Wyprawa do centrum na moment. Ciekawostka: dowiedziałem się, że we Włoszech sankcje obejmują także przedmioty luksusowe: sklepy mają zakaz sprzedaży Rosjanom (czy faktycznie jest to egzekwowane - nie wiem - osoba z którą rozmawiałem mówiła, że ostatnio takich klientów nie ma, a akurat mówi po rosyjsku, więc głównie wcześniej do niej tacy klienci byli kierowani). Kolejna ciekawostka: chińskich klientów jest obecnie o wiele mniej; z zagranicznych dominują Amerykanie i Arabowie z Zatoki Perskiej. Ci drudzy obecnie kupują masowo wszystko co drogie i luksusowe. Lange idzie w stronę osobnych butików; w Mediolanie będzie wydzielony butik, z tym że sprzedaż pozostanie w ramach grupy Pisa Orolegia. Odnośnie dostępności Lange: bida z nędzą, na sprzedaż trzy Saksonie i to wszystko. Zapisy na Lange coraz trudniejsze, na droższe modele można być wpisanym na listę jeśli wcześniej było się klientem sklepu i sporo u nich kupiło. W Rolexie preferują wizyty po uprzednim umówieniu się telefonicznie, więc ich zignorowałem, pomimo tego że mają ładnie odnowiony i dopiero co otwarty salon. Witryna pełna najpopularniejszych modeli z plakietkami „ekspozycja”. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3914 #5855 Napisano 21 Lipca 2022 Niezły kontrast między pięknym i eleganckim Lange, a tymi obrzydliwymi robakami. 3 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seler 4458 #5856 Napisano 4 Sierpnia 2022 Byłem dzisiaj w Jubitomie w Galerii Mokotów przymierzyć zarezerwowanego Longines HydroConquest Chronograph. Zegarek ładny, acz dla mnie zwyczajnie za gruby i źle układający się na ręku. Ale nie w tym rzecz. Muszę przyznać, że jestem absolutnie zszokowany poziomem obsługi. Pani ekspedientka traktowała mnie od początku jakbym przyszedł zamówiony zegarek ukraść. Była nieuprzejma i opryskliwa. Przyszedłem kupić zegarek za wiele tysięcy złotych, a już po 2 minutach przymierzania zegarka usłyszałem "decyzja tak czy nie?". Kupując majtki za 19,90, nie spodziewałbym się takiego traktowania. Nadmienię, że w sklepie nie było dzikich tłumów, czekających na obsługę. Nie, byłem tam ja sam i dwójka pracowników salonu. Rozumiem, że można mieć gorszy dzień, być nie w sosie, ale człowiek z minimalnym poziomem intelektu wtedy po prostu stara się nie mówić nic albo jak najmniej. Pani jednak z satysfakcją pozwalała sobie na kąśliwe i zbyteczne uwagi. Przy minimalnym poziomie zaangażowania i dobrej energii wyszedłbym z salonu z zegarkiem. Wyszedłem z niesmakiem. Dodam tylko, że miesiąc temu kupowałem w tym samym salonie u innej sprzedawczyni Tissota PRX i obsługa była 10/10. Niewiarygodne, że w 2022 takie rzeczy się dzieją. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25205 #5857 Napisano 5 Sierpnia 2022 Dzisiejsze przymiarki. PO chodzi za mna już od kilku lat, jednak tylko wirtualnie, na żywo czar pryska. Natomiast AT zrobiła ogromne wrażenie, ciekaw jestem jak z dopasowaniem bransolety, jed nak brak mikroregulacji mógłby być problematyczny. 6 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BARTOLO 1947 #5858 Napisano 13 Sierpnia 2022 Jak dla mnie bez rewelacji ale przymiarka musiała być 😎 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68698 #5859 Napisano 17 Sierpnia 2022 Ciekawy ten Ultra-chron. 10 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wuj 2151 #5860 Napisano 24 Sierpnia 2022 Byłem dziś w NoblePlace, żeby popatrzeć na nowe GSy. Podsumowując - w Galmoku najładniejsze były dziewczyny. co do reszty: GMT 237 - za bardzo blingbling, dużo polerowanych blaszek GS diver w tytanie - z litości nie robiłem zdjęć, przyłożyłem do mojego SBDX023 i GS wyglądał jak plastik, nie zamieniłbym za dopłatą w moją stronę. SBGK009 - niby ok, ale szara tarcza strasznie zlewa się ze wskazówkami. Najładniejszy z całej ferajny był klasyczny już SBGM221, ale przez grubość vs rozmiar koperty wygląda jak Benny Kuleczka. Ogólnie smutek, więc wyszedłem na korytarz popatrzeć na dziewczyny. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #5861 Napisano 27 Sierpnia 2022 A mi się coś spodobało. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 61811 #5862 Napisano 1 Września 2022 W drodze do domu mierzone PADI 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81921 #5863 Napisano 3 Września 2022 Żonka mierzyła, 31mm chyba najlepiej leży. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 61811 #5864 Napisano 3 Września 2022 2 minuty temu, sanik napisał(-a): Żonka mierzyła, 31mm chyba najlepiej leży. zdecydowanie na takim drobnym nadgarstku 31 mm. 😁 a gdzie tacy mili? w Katowicach wszystko zarezerwowane nawet pomierzyć nie można 😬 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81921 #5865 Napisano 3 Września 2022 45 minut temu, SPS napisał(-a): zdecydowanie na takim drobnym nadgarstku 31 mm. 😁 a gdzie tacy mili? w Katowicach wszystko zarezerwowane nawet pomierzyć nie można 😬 Warszawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9692 #5866 Napisano 9 Września 2022 Zapraszamy do udziału we wrześniowym konkursie foto! Wystarczy kliknąć w baner aby przejść do naszego wątku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68698 #5867 Napisano 9 Września 2022 15 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #5868 Napisano 9 Września 2022 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Przesadziłeś, jeszcze nie czas…😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PatrykH #5869 Napisano 12 Września 2022 W dniu 21.05.2022 o 14:58, sanik napisał(-a): W prostocie siła. Zjawiskowy jest ten sektorowiec, a nominalnej grubości kompletnie nie widać 👍 co to za model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 61811 #5870 Napisano 12 Września 2022 7 minut temu, PatrykH napisał(-a): co to za model? pozwolę sobie odpowiedzieć za kolegę Omega Specialities CK 859 stylizowany na 1939 rok jednak to w pełni współczesna konstrukcja z manualem caliber 8926 . Na żywo robi robotę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8670 #5871 Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Dzisiaj, wracając ze spotkania w szkole syna, odwiedziłem dilera u którego jeszcze nie byłem. Muszę przyznać, że tak miłej, profesjonalnej i rzetelnej obsługi jeszcze w Milano nie miałem, więc żałuję że nie bywałem tam wcześniej. Okazało się, że przymierzyć można wszystko co mają w sklepie, tj. nie tylko egzemplarze które są wystawowymi, ale także te z sejfu, czekające na klientów. Okazało się też, że można przyjść w styczniu i zapisać się na coś i generalnie przyjmują zapisy bez problemu. Obłożyli mnie katalogami, wydawnictwami Rolexa itd., tak więc przypadkowo zaliczyłem fajną wizytę. A Sky-Dweller minimalnie więcej zyskał w moich oczach, choć wciąż to nie jest model który bym kupił (no może z niebieską tarczą). Edytowane 16 Września 2022 przez beniowski 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17091 #5872 Napisano 15 Września 2022 To 2 zdjecie 😲 nie mierzyłem nigdy SD ale widzialem wielokrotnie i nigdy nie hyl takim klockiem więc to chyba perspektywa zdjęcia? 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8670 #5873 Napisano 15 Września 2022 (edytowane) 12 godzin temu, Jan napisał(-a): To 2 zdjecie 😲 nie mierzyłem nigdy SD ale widzialem wielokrotnie i nigdy nie hyl takim klockiem więc to chyba perspektywa zdjęcia? Mały to on nie jest - ostatnio w tym wątku albo Rolexa użytkownik @Andrzej1 wstawiał zdjęcie porównawcze Sky z bodajże DJ41 z oboma tymi zegarkami na nadgarstku i było widać różnicę. Mnie się bardzo podobają rozwiązania techniczne (ustawianie za pomocą bezela kalendarza itp.) w tym modelu, bardzo lubię też wskazania datownika nad indeksami godzinowymi. Jednak dla mnie jest zbyt duży, zbyt ostentacyjny i jednak ten ring z godzinami drugiej strefy czasowej mi się nie podoba. Edytowane 16 Września 2022 przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6292 #5874 Napisano 15 Września 2022 @beniowski który dokładnie ring Ci się nie podoba ? Dla mnie białe tarcze zawsze królują, po otwarciu list będę próbował powalczyć o białego DJ 41 z gładkim bezelem. W sky rozumiem użyteczność "zębatki", w DJ po prostu mi się nie podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8670 #5875 Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Errata: Toto w środku co pokazuje godziny drugiej strefy. Edytowane 16 Września 2022 przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach