RysiekOchodzki 1875 #6101 Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) . Edytowane 15 Lutego 2023 przez RysiekOchodzki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83071 #6102 Napisano 21 Lutego 2023 Kurcze, leżał jak przyklejony, nigdy nie zwracałem uwagi na portugalczyka, a dziś zasiał emocje. Muszę jeszcze zobaczyć wersję ze złotymi indeksami. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3916 #6103 Napisano 21 Lutego 2023 Według mnie Portugalczyk byłby świetnym zegarkiem gdyby nie grubość koperty, Dla mnie jest nieakceptowalna. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25699 #6104 Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) Nie jest to jakiś super płaski zegarek, ale nie jest też gruby jak GS (nie sprawdzałem wymiarów, przynajmniej w odczuciu na ręku a to ważne), na pewno jest to jeden z lepszych wypustów IWC z ostatnich lat. Edytowane 21 Lutego 2023 przez eye_lip 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83071 #6105 Napisano 21 Lutego 2023 2 minuty temu, eye_lip napisał(-a): Nie jest to jakiś super płaski zegarek, ale nie jest też gruby jak GS (nie sprawdzałem wymiarów, przynajmniej w odczuciu na ręku a to ważne), na pewno jest to jeden z lepszych wypustów IWC z ostatnich lat. Dokładnie takie miałem odczucie na ręce, choć wcześniej bałem się jego wymiarów. Koperta cienka nie jest i nie ma konstrukcji ukrywającej rozmiar, ale na ręce dobrze leży i wygląda spójnie. 9 minut temu, mylof napisał(-a): Według mnie Portugalczyk byłby świetnym zegarkiem gdyby nie grubość koperty, Dla mnie jest nieakceptowalna. To opinia po dokonaniu przymiarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3916 #6106 Napisano 21 Lutego 2023 16 minut temu, sanik napisał(-a): To opinia po dokonaniu przymiarek? Tak, mierzyłem Portugalczyka, lecz było to wiele lat temu. Może od tego czasu konstrukcja koperty się zmieniła, nie wiem, nie śledziłem już potem losów tej linii od IWC. Tutaj chyba także sam rozmiar mechanizmu determinuje grubość koperty. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25699 #6107 Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) @mylof przecież to jest kompletnie inna koperta, bezel itp. Inna sprawa, że jeśli masz na myśli chrono na VJ to jest to IMO całkiem zgrabny i smukły zegarek. Edytowane 21 Lutego 2023 przez eye_lip 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapitanik 2267 #6108 Napisano 25 Lutego 2023 Gdyby nie ta skacząca sekunda🙂 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69288 #6109 Napisano 25 Lutego 2023 Rozmiar i ułożenie na nadgarstku na plus. 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3916 #6110 Napisano 26 Lutego 2023 Ja także mierzyłem tego Lonżina; nie spodobał mi się jego design. Jakoś nie poczułem też dobrej jakości wykonania. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6111 Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) Trochę sobie pomierzyłem dziś, szukając czegoś casualowego na co dzień. Najpierw Tudor. Aha, wszystkie komentarze są subiektywne. To, że mi coś nie pasuje nie oznacza, że każdy będzie miał takie odczucia. Odnośnie cen - wszyscy w przeciągu ostatnich 2 lat wywindowali się wyżej, często powyżej poziomu, który uważam za adekwatny. Znów to moje prywatne zdanie. BB 41 - z góry fajny, z boku nie. Ciężkawy. Jak ktoś lubi duże i ciężkie to może mu pasować. Ja jestem na nie. BB 58 - po przymiarce rozumiem fenomen tego zegarka. Design, proporcje, wygoda noszenia - top. Kolor na zdjęciach w necie nie urzekał, ma żywo jest lepiej choć nadal czarna tarcza to mój faworyt. Czy warto za tą cenę? Nie wiem, kojarzę ile kosztowały 2-3 lata temu. Szkoda, że nie było wersji na bransolecie. Ogólnie bardzo mocny zawodnik. BB Pro - z góry bomba, z boku klapa. Ciężki, jak to się po angielsku mówi top heavy. Bransoleta dla mnie nie równoważy ciężaru koperty. Wysokie proste ścianki boczne potęgują wrażenie klockowatości. Ja się wyleczyłem. Black Bay 36 cygański król - nie moja bajka jeśli idzie o materiały i kolor tarczy ale sama koperta fajna, dobrze się układa na ręce. Czy w tej cenie warto? Nie wiem. Znów pamietam ile kosztowały jakiś czas temu. Wreszcie to, po co przyszedłem - Nomos. Cluba mam z tylu głowy od dawna, drąży mnie. Campus 36 na manualu - mega zaskoczenie in plus. Niby tylko 36 mm ale długie uszy (47,2 mm ale świetnie podgięte) i na ręce wydaje się większy. Ja lubię małe zegarki i mnie urzekł, nie ma zdjęcia na tle sylwetki ale było ok. Kolor tarczy w necie taki sobie na żywo powala, świetna jest ta śliwka. Mialem się wyleczyć a tylko wkręciłem się bardziej. Tak fajny i pełen charakteru zegarek jak nic co od jakiegoś czasu miałem na ręce Club 39 Neomatik - nosi się jak większy, niż jest w rzeczywistości (39,5 mm średnicy i 48,6 mm L2L) co jeszcze potęguje jasna tarcza. Świetna bransoleta, która na żywo robi dużo lepsze wrażenie niż na zdjęciach - bardzo wygodna. Fajny zegarek ale ciut większy niż to, czego szukam. Muszę jeszcze przymierzyć śliwkę Campusa 38 żeby upewnić się co do rozmiaru. Jak miałbym brać coś dziś to zdecydowanie byłby to 36 mm Campus. Edytowane 16 Marca 2023 przez cordi7 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibbons 352 #6112 Napisano 17 Marca 2023 Dwie maryny 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14304 #6113 Napisano 19 Marca 2023 Trochę sobie pomierzyłem dziś, szukając czegoś casualowego na co dzień. …Jak miałbym brać coś dziś to zdecydowanie byłby to 36 mm Campus. Dzięki za relację. A nowego Cluba Sport 37 nie bierzesz pod uwagę? Mierzyłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7980 #6114 Napisano 19 Marca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, rafi napisał(-a): Dzięki za relację. A nowego Cluba Sport 37 nie bierzesz pod uwagę? Mierzyłeś? Jakby mieli to bym chętnie przymierzył, natomiast szczerze to lubię manuale plus Alpha vs. Neomatik to przebitka x 2 a ja szukam czegoś rozsądnego (również w kwestii budżetu) i wygodnego na co dzień. Mierzyłem jeszcze Black Bay w ceramice ale jakoś nawet zdjęć nie zrobiłem, nie zachwycił mnie. Edytowane 19 Marca 2023 przez cordi7 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83071 #6115 Napisano 25 Marca 2023 Ranger, jakby pod mój nadgarstek stworzony 😀 Siła w prostocie i solidności 👍 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8790 #6116 Napisano 1 Kwietnia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #6117 Napisano 1 Kwietnia 2023 Nieczęsto można przymierzyć Laurenta - jak one się prezentują na żywo? 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8790 #6118 Napisano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Bardzo fajne i wygodne. Akurat miałem pecha, bo pani miała jakiś wywiad umówiony i się spieszyła, a jakiś facet przede mną siedział u nich chyba z pół godziny. A potem zapomiałem do nich wrócić. Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #6119 Napisano 1 Kwietnia 2023 Bardzo fajne i wygodne. Akurat miałem pecha, bo pani miała jakiś wywiad umówiony i się spieszyła, a jakiś facet przede mną siedział u nich chyba z pół godziny. A potem zapomiałem do nich wrócić.Baaardzo mi się podobają. Niestety chyba większość co najmniej 40 mm, co przy tak wąskim bezelu potrzebuje kawałka nadgarstka. No i te ceny… 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8790 #6120 Napisano 1 Kwietnia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #6121 Napisano 1 Kwietnia 2023 Nosiłbym 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83071 #6122 Napisano 1 Kwietnia 2023 Godzinę temu, beniowski napisał(-a): Jak ten kolor na żywo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8790 #6123 Napisano 1 Kwietnia 2023 5 minut temu, sanik napisał(-a): Jak ten kolor na żywo? Bardzo ciekawy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #6124 Napisano 1 Kwietnia 2023 Takiego oglądałem jakiś czas temu 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7315 #6125 Napisano 5 Kwietnia 2023 On 4/1/2023 at 1:36 PM, beniowski said: Mogę spytać gdzie było mierzone? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach