Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie garniturowy zegarek to np. JLC reverso duo face w 750k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przymierzałem Omege Planet Ocean GMT, powiem tak na zdjęciach wydawał się rewelacyjną opcją. Na żywo mega słabo. 

Według mnie istotnie zachwiane proporcje za mała tarcza co do grubości i mimo, że ten zegarek ma 43,5 to sprawia wrażenie takiego samego jak moj tudor BB. 

Pasek gumowy rewelacja, ale chyba poczekam i kupie GMT mastera II niebieskiego :)

23232442203001-30.jpg

Edytowane przez b4rt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do grubości Omeg z tej serii to się zgadzam. Ostatnio przypadkiem widziałem na wystawie i... lekko się zawiodłem. Nie powalił mnie czasomierz - choć nalezy przyznać, że tarcza ładna. O wykonaniu nie piszę - bo jakość Omegi mówi wiele :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym modelu kolor tarczy i bezela w ceramice strasznie mi się spodobał. Zachwianie proporcji? W pierwszym kontakcie tego nie zauważyłem.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda, że nie jest w takich wymiarach jak poprzednie PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja przymierzyłem sobie ostatnio dwa zegarki, które bardzo mi się podobają:

T071_430_16_051_00.jpg

oraz mój nr 1:

L3.674.4.50.0.jpg

LLD już oczywiście przymierzałem wcześniej. Ale i Tissot na żywo, mimo swej masywności, wypada świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przymierzałem Omege Planet Ocean GMT, powiem tak na zdjęciach wydawał się rewelacyjną opcją. Na żywo mega słabo. 

Według mnie istotnie zachwiane proporcje za mała tarcza co do grubości i mimo, że ten zegarek ma 43,5 to sprawia wrażenie takiego samego jak moj tudor BB

Ta niebieska to tytan?

Mierzyłem też niebieską, co prawda nie GMT, tylko 42 mm w tytanie i żeczywiście tarcza jakaś taka malutka była. Stalowa jest OK, a tytanowa jakaś taka nie wymiarowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymiarka w salonie od czasu do czasu.

post-36857-0-65545600-1395947164_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio jesteś częstym bywalcem tego salonu. Czyżby kolejne plany miały się ziścić ;) czego oczywiście życzę. Akurat ten IWC IMHO jakiś taki bez wyrazu. Mogliby mu chociaż rok w dacie zmienić.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines za mną chodzi :)

A co do IWC to sam werk oglądałem chyba ze 20 minut :)

Niestety poza zegarkowym budżetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines chrono?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest kilka modeli Heritage które bardzo mi się podobają tylko ze rozmiar zupełnie nie taki 46/47,5mm masakra :(

Edytowane przez kulabambula

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, trochę duże, ale jest sposób. " .. na początku robisz masę, później rzeźbę..." i za rok 46mm będzie pasował jak ulał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano wróciłem z czeskiej Pragi. Świetny wybór zegarków, Polska jest 100 lat za Czechami...

W centrum monobrandowe butiki Bell&Ross, Omega, Hermes, Hublot, Audemars Piguet, Louis Vuitton, Cartier, do tego sporo sklepów, na rynku sklep oferujący m. in. CVSTOS, Jacob & CO, DeGrisogono, Glashutte Original, DEVON, Franck Muller, Slyde i parę innych totalnie egzotycznych marek. W ofertach 'popularnych' marek takich jak GO, oczywiście na półkach są Tourbillony, to samo u JLC i IWC, same grube modele, w zwykłych galeriach handlowych Hamilton.

Warto pojechać.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy spojrzeć na czeskie forum żeby stwierdzić, że jesteśmy 100 lat za nimi pod względem zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Panowie, nie 100. 1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano wróciłem z czeskiej Pragi. Świetny wybór zegarków, Polska jest 100 lat za Czechami...W centrum monobrandowe butiki Bell&Ross, Omega, Hermes, Hublot, Audemars Piguet, Louis Vuitton, Cartier, do tego sporo sklepów, na rynku sklep oferujący m. in. CVSTOS, Jacob & CO, DeGrisogono, Glashutte Original, DEVON, Franck Muller, Slyde i parę innych totalnie egzotycznych marek. W ofertach 'popularnych' marek takich jak GO, oczywiście na półkach są Tourbillony, to samo u JLC i IWC, same grube modele, w zwykłych galeriach handlowych Hamilton.Warto pojechać.

To chyba pod Rosjan? Sam czeski klient takiego zainteresowania raczej by nie spłacił?

Jest jakaś "uliczka zegarmistrzów"czy porozrzucane po centrum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy pod Rosjan, ale ilość turystów w Pradze jest przeogromna, nie chcę wiedzieć co się dzieje w późniejszych miesiącach. Ulica Parizska i obok są mocno zegarkowe.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy pod Rosjan, ale ilość turystów w Pradze jest przeogromna, nie chcę wiedzieć co się dzieje w późniejszych miesiącach. Ulica Parizska i obok są mocno zegarkowe.

Praga od lat jest na szlaku turystów z cywilizowanego świata. Pamiętam sprzed ładnych kilku lat ,że ich zegarkowe ceny zakupowe były lepsze od naszych sieciówek. A jak jest teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dotyczy to chyba tylko Pragi, większość stolic europejskich ma o wiele więcej do zaoferowania niż nasza stolica, pójdę dalej, wiele mniejszych miast oferuje szerszą gamę zegarków, ale to wynika przede wszystkim z zasobności społeczeństwa i ilości chętnych do ich zakupów. Jak wygląda polski rynek wiedzą najlepiej Ci, którzy zawodowo zajmują się sprzedażą zegarków. Ale jaki kraj, tacy ... ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Warszawie moim zdaniem nie jest problemem ilość punktów z zegarkami ( powiedziałbym że jest ich więcej niż np w Amsterdamie.) Problemem jest raczej uboga oferta i faktycznie brak kilku marek. No i wymagający mogą wybrzydzać ,że przy wyższych niż średnia europejska canach nie ma u nas w tych punktach atmosfery przychylenia klientowi nieba. Ostatnio byłem zaskoczony jak wiele można zrobić dla klienta z ulicy i jak blisko można wyjść naprzeciw jego oczekiwań w Barcelonie , byle tylko wyszedł zadowolony, wrócił, opowiedział innym. Nic dziwnego, że kilku asystentów i właściciel mieli tam nonstop zajęcie. Ale w takiej atmosferze łatwiej dobić targu , mieć obrót, finansować z niego coraz wyższą jakość obsługi...pozytywny zaklęty krąg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny! To rozumiem, że Rolex idzie do szuflady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno sie dziwic ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno sie dziwic ;)

;-)))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi