Remy 333 #7201 Napisano 3 Grudnia 2025 15 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Odesłałem bez foty 🤷♂️ Totalny fakap mają na stronie z opisem numeracji i długością wkładki. Wkurzyłem się i stwierdziłem, że nie są warte promowania 😎 Mam nadzieję że udało się tobie coś zamówić w okresie obniżek. A tych było sporo, od Meermina po TLB Mallorca o ile to miały być klasyczne buty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5671 #7202 Napisano 18 Grudnia 2025 Takie camo wpadły 😉 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4443 #7203 Napisano 23 Grudnia 2025 #kondonymiejske #barefoot Nowe miejskie kondony prosto z JuEsEndEj Jedna z bardziej hajpowanych marek barefoot czyli LEMS i ich kultowy model Primal Zen Buty niedostępne w EU przez co bardzo pożądane i nieczęsto spotykane na ulicach Oferują bardzo zbliżony do „normalnych” butów styl, jednocześnie będąc 100% barefoot: płaskie, szerokie i cienkie, choć w Lemsach cienkość już z tych powyżej 5-6mm więc mniejsze czucie podłoża ciekawostka: Lems oferuje 3 wymiary szerokości obuwia Te są najszersze, choć wg mnie mogłyby być jeszcze szersze o kilka mm Jak to z 90% barefoot, od włożenia wygodne jak rozchodzone miesiącami buty Moźe ktoś się przekona…na pewno większość się pośmieje 😘 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16620 #7204 Napisano 23 Grudnia 2025 Chyba najbardziej zgrabne z tych wszystkich jakie pokazywałeś. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7833 #7205 Napisano 23 Grudnia 2025 35 minut temu, pisar napisał(-a): #kondonymiejske #barefoot Nowe miejskie kondony prosto z JuEsEndEj Jedna z bardziej hajpowanych marek barefoot czyli LEMS i ich kultowy model Primal Zen Buty niedostępne w EU przez co bardzo pożądane i nieczęsto spotykane na ulicach Oferują bardzo zbliżony do „normalnych” butów styl, jednocześnie będąc 100% barefoot: płaskie, szerokie i cienkie, choć w Lemsach cienkość już z tych powyżej 5-6mm więc mniejsze czucie podłoża ciekawostka: Lems oferuje 3 wymiary szerokości obuwia Te są najszersze, choć wg mnie mogłyby być jeszcze szersze o kilka mm Jak to z 90% barefoot, od włożenia wygodne jak rozchodzone miesiącami buty Moźe ktoś się przekona…na pewno większość się pośmieje 😘 Wyglądają ok, raczej powodów do podśmiechujek nie będzie. Ja dobrze wspominam campery peu - sporo lat wytrzymały, ale podeszwa na pięcie wreszcie puściła. Coś takiego miałem: 1 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4443 #7206 Napisano 23 Grudnia 2025 45 minut temu, satanic napisał(-a): Chyba najbardziej zgrabne z tych wszystkich jakie pokazywałeś. A i owszem Tyle, że jak ktoś już jest bardziej "świadomy" i o względy zdrowotne dba to ta zgrabność na dalszy plan też schodzi 17 minut temu, machlo napisał(-a): Wyglądają ok, raczej powodów do podśmiechujek nie będzie. Ja dobrze wspominam campery peu - sporo lat wytrzymały, ale podeszwa na pięcie wreszcie puściła. Coś takiego miałem: Jedne z nielicznych butów które się wpisują w barefoot bez bycia firmą barefoot Miałem kilka par i bardzo lubiłem 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5671 #7207 Napisano 28 Grudnia 2025 A pod choinką były Kobe 9 EM Protro w kolorystyce „China” 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nonsens11 1 #7208 Napisano 28 Grudnia 2025 W dniu 23.12.2025 o 15:27, pisar napisał(-a): #kondonymiejske #barefoot Nowe miejskie kondony prosto z JuEsEndEj Jedna z bardziej hajpowanych marek barefoot czyli LEMS i ich kultowy model Primal Zen Buty niedostępne w EU przez co bardzo pożądane i nieczęsto spotykane na ulicach Oferują bardzo zbliżony do „normalnych” butów styl, jednocześnie będąc 100% barefoot: płaskie, szerokie i cienkie, choć w Lemsach cienkość już z tych powyżej 5-6mm więc mniejsze czucie podłoża ciekawostka: Lems oferuje 3 wymiary szerokości obuwia Te są najszersze, choć wg mnie mogłyby być jeszcze szersze o kilka mm Jak to z 90% barefoot, od włożenia wygodne jak rozchodzone miesiącami buty Moźe ktoś się przekona…na pewno większość się pośmieje 😘 Skąd można je zamówić? Polecasz jakiś jeszcze. Ja użytkuje merrel glove 6 i są ok ale przydałoby się coś ładniejszego mimo wszystko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5458 #7209 Napisano 28 Grudnia 2025 13 minut temu, nonsens11 napisał(-a): Skąd można je zamówić? Polecasz jakiś jeszcze. Ja użytkuje merrel glove 6 i są ok ale przydałoby się coś ładniejszego mimo wszystko Odwiedź tą stronę, można je zamówić z UK dostawa pewnie w przeciągu kilku dni, żadnego cła ani podatku nie będziesz musiał płacić przy odbiorze https://www.footworksrunning.co.uk/products/lems-primal-zen-unisex-vegan-asphalt?srsltid=AfmBOoq4d9BKtn5mQ-dPc6mG88dI6M4mE0K_NQLfEkjNd6s2Gfhrlc8f 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4443 #7210 Napisano 30 Grudnia 2025 (edytowane) W dniu 28.12.2025 o 21:51, nonsens11 napisał(-a): Skąd można je zamówić? Polecasz jakiś jeszcze. Ja użytkuje merrel glove 6 i są ok ale przydałoby się coś ładniejszego mimo wszystko Ja zamawiałem z ~US Z tego co się orientuję to bardzo ciężko z Lems w EU ale widzę, że kolega poniżej ma dobre źródełko w UK Merrel Glove 6 taki klasyk entry level do barefoot ale są fajniejsze Wiadomo, że w barefoot cały sukces to dobre dopasowane więc sporo zależy od kształtu stopy i danej marki Moje ulubione topki poniżej: - Bohempia absolutny nr 1 bo robią buty w rozmiarach extra wide, do tego świata podeszwa, no i buty z konopii - Vivobarefoot: ikony i bardzo wygodne + ogromny wybór - Xero: ze względu na super czucie podłoża i podeszwę ale dla mnie za wąskie - Wildling: świetny design i ultralekkie, do tego 3mm podeszwa, ale dla mnie za wąskie i musiałem odpuścić - BeLenka: ze względu na szerokość Odkąd odkryłem Bohemia to już nie za bardzo się rozglądam i poszukuję, bo są genialne Ale mam na oku do przetestowania jeszcze Splay, które niestety są tylko w ~US W dniu 28.12.2025 o 22:06, Heavyweight2712 napisał(-a): Odwiedź tą stronę, można je zamówić z UK dostawa pewnie w przeciągu kilku dni, żadnego cła ani podatku nie będziesz musiał płacić przy odbiorze https://www.footworksrunning.co.uk/products/lems-primal-zen-unisex-vegan-asphalt?srsltid=AfmBOoq4d9BKtn5mQ-dPc6mG88dI6M4mE0K_NQLfEkjNd6s2Gfhrlc8f Dzięki za wskazanie, dobrze mieć alternatywę Edytowane 30 Grudnia 2025 przez pisar 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 305 #7211 Napisano Sobota o 22:56 Cześć.. Pytanie do użytkowników o buty Lowa . Takie jak na linku /link jako podgląd/ https://www.militarykit.com/products/lowa-zephyr-mk2-gtx-mid-boot-coyote-op?currency=GBP&variant=42609689591979&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Google Shopping&stkn=426022acc5e9&gad_source=1&gad_campaignid=1541293591&gbraid=0AAAAAD-Pi-8e6gt_sJAcCgIbkGodrJXlT&gclid=CjwKCAiAmePKBhAfEiwAU3Ko3Kys5yzsFxo2sdQBBdl2L_Xbzcdr0vVxOcNsWaBUwjsNnqU7ICBthxoC-PUQAvD_BwE Jak długo używacie swoje egzemplarze i czy te 'ozdobne zygzaki' po bokach mają tendencje do odklejania się, po dłuższym czasie użytkowania ? Pytam, bo po ewentualnym zakupie, moje nie będą miały lekkiego życia i zastanawiam się, czy te zygzaki będą trzymać się np po 2 latach noszenia PS. Już chyba zadawałem podobne pytanie, także przepraszam za powtórkę, ale przyznam się, że miałem małe zawirowania i przez długie miesiące nie wchodziłem na forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_poznan 24 #7212 Napisano Niedziela o 13:44 Cześć.. Pytanie do użytkowników o buty Lowa . Takie jak na linku /link jako podgląd/ https://www.militarykit.com/products/lowa-zephyr-mk2-gtx-mid-boot-coyote-op?currency=GBP&variant=42609689591979&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Google Shopping&stkn=426022acc5e9&gad_source=1&gad_campaignid=1541293591&gbraid=0AAAAAD-Pi-8e6gt_sJAcCgIbkGodrJXlT&gclid=CjwKCAiAmePKBhAfEiwAU3Ko3Kys5yzsFxo2sdQBBdl2L_Xbzcdr0vVxOcNsWaBUwjsNnqU7ICBthxoC-PUQAvD_BwE Jak długo używacie swoje egzemplarze i czy te 'ozdobne zygzaki' po bokach mają tendencje do odklejania się, po dłuższym czasie użytkowania ? Pytam, bo po ewentualnym zakupie, moje nie będą miały lekkiego życia i zastanawiam się, czy te zygzaki będą trzymać się np po 2 latach noszenia PS. Już chyba zadawałem podobne pytanie, także przepraszam za powtórkę, ale przyznam się, że miałem małe zawirowania i przez długie miesiące nie wchodziłem na forumHej. Może nie mam Zephyrów, ale używam od ponad 10 lat modelu Z6N GTX. Pierwotnie w służbie, później do włóczęgi po lasach i górach (GSB), a obecnie z racji całkowitego starcia podeszwy - do prac na ogrodzie. Buty konstrukcyjnie podobne do Zephyrów, a więc z tym "zygzakami" o które pytasz. I przez te ponad 10 lat absolutnie nic się nie odkleiło. Membrana również nie puściła. Buty łatwego życia nie miały, były ciorane w różnych warunkach i dały radę. Jedne z lepszych butów jakie miałem. Owszem, podeszwa (śliska jak cholera), średnio sprawdzała się na mokrym (podobno już to poprawili), ale w górach i terenie sprawdzały się rewelacyjnie. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 348 #7213 Napisano Niedziela o 16:48 17 godzin temu, -mrovka- napisał(-a): Cześć.. Pytanie do użytkowników o buty Lowa . Takie jak na linku /link jako podgląd/ https://www.militarykit.com/products/lowa-zephyr-mk2-gtx-mid-boot-coyote-op?currency=GBP&variant=42609689591979&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Google Shopping&stkn=426022acc5e9&gad_source=1&gad_campaignid=1541293591&gbraid=0AAAAAD-Pi-8e6gt_sJAcCgIbkGodrJXlT&gclid=CjwKCAiAmePKBhAfEiwAU3Ko3Kys5yzsFxo2sdQBBdl2L_Xbzcdr0vVxOcNsWaBUwjsNnqU7ICBthxoC-PUQAvD_BwE Jak długo używacie swoje egzemplarze i czy te 'ozdobne zygzaki' po bokach mają tendencje do odklejania się, po dłuższym czasie użytkowania ? Pytam, bo po ewentualnym zakupie, moje nie będą miały lekkiego życia i zastanawiam się, czy te zygzaki będą trzymać się np po 2 latach noszenia PS. Już chyba zadawałem podobne pytanie, także przepraszam za powtórkę, ale przyznam się, że miałem małe zawirowania i przez długie miesiące nie wchodziłem na forum Ja również mam z6s- ten otok z boku się trzyma idealnie, ale nie lubię tych butów ze względu na delikatną jak dla mnie podeszwę. Przy mojej wadze 120 kg jest za delikatny wzór i szybko się mechanicznie niszcz. W pozostałych modelach Lowa (6 par) mam Vibram i tam jest ok - ale to typowe buty w góry. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 305 #7214 Napisano Niedziela o 17:02 3 godziny temu, marcin_poznan napisał(-a): Hej. Może nie mam Zephyrów, ale używam od ponad 10 lat modelu Z6N GTX. Pierwotnie w służbie, później do włóczęgi po lasach i górach (GSB), a obecnie z racji całkowitego starcia podeszwy - do prac na ogrodzie. Buty konstrukcyjnie podobne do Zephyrów, a więc z tym "zygzakami" o które pytasz. I przez te ponad 10 lat absolutnie nic się nie odkleiło. Membrana również nie puściła. Buty łatwego życia nie miały, były ciorane w różnych warunkach i dały radę. Jedne z lepszych butów jakie miałem. Owszem, podeszwa (śliska jak cholera), średnio sprawdzała się na mokrym (podobno już to poprawili), ale w górach i terenie sprawdzały się rewelacyjnie. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka 11 minut temu, łowca napisał(-a): Ja również mam z6s- ten otok z boku się trzyma idealnie, ale nie lubię tych butów ze względu na delikatną jak dla mnie podeszwę. Przy mojej wadze 120 kg jest za delikatny wzór i szybko się mechanicznie niszcz. W pozostałych modelach Lowa (6 par) mam Vibram i tam jest ok - ale to typowe buty w góry. Panowie, dziękuje ślicznie. Wasze odpowiedzi pozwalają mi przypuszczać, że dadzą u mnie radę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #7215 Napisano Wtorek o 07:34 Wczoraj moje salonomy dostały w kość - całe mokre, śnieg do środka się dostał - jednak od środka są przemakalne - taki joke. Maci jakieś swoje sposoby aby szybko wysuszyć takie obuwie. Wiem, że na grzejniku, nie suszarką - wyjąłem wkładki, załadowałem do środka ręcznik papierowy. Jakieś tipy co jeszcze - bo na jutro muszą być gotowe do dalszej pracy 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5671 #7216 Napisano 10 godzin temu Jordan 3 Retro, w kolorystyce „Family Affair” 😉 Szykuje się zmiana sznurówek - w domu znalazłem tylko jedną, ale wychodzi mi na to, że z pomarańczowymi wyglądają lepiej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach