Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maras 68

non stop na łapie...
pKAdNYI.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mogę znieść tych zielonych wskazówek, jakoś burzą mi jego cały obraz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mogę znieść tych zielonych wskazówek, jakoś burzą mi jego cały obraz :(

Ja mam podobnie. Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad nim. A te wskazówki  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobnie. Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad nim. A te wskazówki  <_<

Bo ma specyficzny styl, albo ktoś taki lubi albo nie. Moim zdaniem jest to najbardziej udany projekt w tej kopercie. Co do wskazówek, mnie by tam nie przeszkadzały ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za filmik - wychodzi na to że to faktycznie świetny zegarek, jedynie pasek bym wywalił zaraz po rozpakowaniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

mnie się te zielone wskazówki podobają, nadmienię iż sporo np. lotniczych zegarów pokładowych własnie takowe miała, ot choćby wymienić radzieckiego "aczasa" czy czołgowe z lat 40-50-tych...

3FMeZuF.jpg?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

ten z prawej(rok prod. 1946) radziecki czołgowy prawdopodobnie z T-54( lub późniejszych T-34) 

Edytowane przez Maras 68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z prawej to"Avro Lancaster".Prawda? :)

Nie specjalnie znam się na lotnictwie ale Lancastery chyba nie miały sowieckich przyrządów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

radosna twórczość forumiaków, pozwolę sobie wkleić taki plakacik:

R5bwBRA.jpg

Edytowane przez Maras 68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PatrykH

Cześć. Jaki zegarek polecacie - p24 czy navigatora bez datownika? Mam nadgarstek 17 cm, szerokość ok. 5,5 cm, a w Navigatorze rozpietosc calego zegarka od ucha do ucha to 5 cm. Kiedys mialem nowa wersje z datownikiem i byla za duza, takie odnioslem wrazenie

Edytowane przez PatrykH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten z prawej(rok prod. 1946) radziecki czołgowy prawdopodobnie z T-54( lub późniejszych T-34) 

Jaki czołgowy? To wersja cywilna.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie ile wynosi wymiar l2l w navigatorze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Jaki zegarek polecacie - p24 czy navigatora bez datownika? Mam nadgarstek 17 cm, szerokość ok. 5,5 cm, a w Navigatorze rozpietosc calego zegarka od ucha do ucha to 5 cm. Kiedys mialem nowa wersje z datownikiem i byla za duza, takie odnioslem wrazenie

Stara edycja jest podobna. P24 albo inne 40mm będą lepsze. Możesz też sprawdzić Submarine, przez mały rozmiar L2L powinien dobrze leżeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P24 albo inne 40mm będą lepsze. Możesz też sprawdzić Submarine, przez mały rozmiar L2L powinien dobrze leżeć.

Wszystkie 40mm z ST w środku bym odradzał bo, moim zdaniem, są nie proporcjonalne - grubość która wymusza zastosowany mechanizm, mocno kłuci się ze średnicą - efekt, w/g mnie jest dość... specyficzny.

Co do Submarine to kawał klocka - nie wiem jaka tam jest tarcza, jeśli tej samej jakości co była w "Żabolu" to sugeruję poszukanie jakiejś innej propozycji. W kwestii Navigatora - moim zdaniem to jeden z bardziej udanych projektów G.G. - o ile nowa wersja ma lepiej kopertę wykończoną niż miała stara - mnie Navigator pierwszej wersji notorycznie niszczył paski, bo było mało miejsca między teleskopem a kopertą, a po drugie miał k**ewsko ostre krawędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 mm z st 25 to moim zdaniem nieudany projekt koperty. Wygląda jakby miała z 17-18 mm, a ma pewnie z 14. Efekt jak napisał Daito.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam np. Ataki jastrząb średnica 40mm i wydaje się strasznie gruby, przymierzałem navigatora zegarek mnie ujął jak od dawna żaden inny mimo że mam 16,5-17 cm nadgarstek lepiej wyglądał niż wspomniany jastrząb i wydawał się o wiele cieńszy

Edytowane przez rafio77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w takich kolorach ten zegarek wreszcie zrobił na mnie wrażenie.

W takich kolorach wygląda jak setki innych... Pamiętam jak G.G. pokazało Navigatora to były głosy (chyba nawet w tym temacie) że jakby miał wskazówki jak Longines LD to byłby świetny... ale jak ktoś chce mieć LD to kupuje LD

Moim skromnym zdaniem wskazówki to jest absolutny plus Karasia bo już na pierwszy rzut oka odróżniają ten zegar od masy innych, podobnych projektów, których na rynku jest zatrzęsienie. W sumie chętnie bym go widział u siebie.

A tak a'propos 40mm i nadgarstka 21cm (gdyby ten zegar był niższy, albo szerszy, tak do 43mm to by było mistrzostwo świata):

DSC03832.jpg

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, to / tamto / siamto :unsure:  - nawet nie chodzi o GG, ale kamyczek do ogródka i im się należy ( :angry: )  - ja rozumiem, że biznes + technologia / koszty to  jest problem. Dobrze, że jest w czym wybierać, także i za granicą - w końcu ta nasza kasa zasila ten interes :rolleyes: To MY mamy być hepi  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.A co z Gerlachem z trytem?Dzieje się coś w temacie?

Mam info z salonu że problem mają że sprowadzeniem samego trytu jako materiału niebezpiecznego, prawdopodobnie montaż tych zegarków zleca w chinach czy gdzieś indziej i sprowadza jako finalny produkt

Hej.A co z Gerlachem z trytem?Dzieje się coś w temacie?

Mam info z salonu że problem mają że sprowadzeniem samego trytu jako materiału niebezpiecznego, prawdopodobnie montaż tych zegarków zleca w chinach czy gdzieś indziej i sprowadza jako finalny produkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi