Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

:(

ciekawostka; nadal pojawiają się nowe głosy w ankiecie hrhrhr :rolleyes:

:P Na dodatek projekty idą "łeb w łeb" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawostka; nadal pojawiają się nowe głosy w ankiecie hrhrhr :rolleyes:

i to jak równo idą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej realna i również symboliczna byłaby liczba 171. Dlaczego taka? Właśnie tylu pilotów "przewineło" się przez polski dywizjon.

Niestety tylu chyba też nie zbierzemy

Można by również wziąć pod uwagę tylko pilotów którzy brali udział w bitwie o Anglię. Było ich 38.

Tylu to spokojnie, ale tylu zegarków nam nie wyprodukują. Tzn może by wyprodukowali, ale musielibyśmy dużo więcej zaplacić, za te pozostałe. Minimalna ilość określona przez Gerlacha to 50 szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko powiem: Mnie się ten projekt podoba i to bardzo :rolleyes:

Gratulacje MacAron!!!

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, czy jest wiadomym ile będziemy czekać na odpowiedź Gerlacha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt super. Czy wiadomo juz cos na temat mechanizmu? No i czekam na wycene :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, czy jest wiadomym ile będziemy czekać na odpowiedź Gerlacha?

Projekt super. Czy wiadomo juz cos na temat mechanizmu? No i czekam na wycene :rolleyes:

mech-ST 2551s. Co do wyceny, to sam nie wiem, kiedy. Oby prędko, bo teraz to już tak samo jak Wy czekam z niecierpliwością jako przyszły nabywca :). Na razie wiem tyle, że będzie mniej niż 1000 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy z niecierpliwością :rolleyes:

A projekt wyszedł idealny, gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff, zajrzałem dziś po krótkiej przerwie do tego wątku i kamień z serca - nie dość, że już poszło do wyceny, to projekt udany a przy tym wyważony i kompromisowy, co wydawało się nierealne wcześniej ;-) Ciekawe jak to wszystko wyjdzie w rzeczywistości i ile jeszcze po drodze będzie zakrętów, ale ważne że się już zaczęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzegorznip

Witam,

no to żeby nie przedłużać na jaki rachunek wpłacić zaliczkę no i jaką kwotę? Czy nr limitacji uzależniony będzie od kolejnosci wpłat czy z innego klucza ustalany ? Ja poproszę pierwszy wolny nr, który będzie dostępny dla szarego forumowicza.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy napis na tarczy miał być w języku angielskim ??? czy coś przegapiłem ?, wydawało mi się że miał być po polsku ?.

nic nie przegapiłeś- wygrały w głosowaniu polskie napisy i brak daty, ale w późniejszych projektach

te napisy już przeszły bez żadnego echa- jakoś się niechcący projektującym o tym zapomniało

poprzednie moje pytanie przeszło też niezauważone, to może jeszcze raz je powtórzę:

Myślę, że dobrze byłoby, aby na dekielku wodoszczelność i numer limitacji był ciut mniejszymi literami/cyframi pisane- ładnie by się odróżniało.

Trochę szkoda, że lug to lug został zmniejszony, a powiedz mi- ja dobrze widzę czy znowu została pogrubiona luneta- ile ma teraz średnica tarczy/szkła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie przegapiłeś- wygrały w głosowaniu polskie napisy i brak daty, ale w późniejszych projektach

te napisy już przeszły bez żadnego echa- jakoś się niechcący projektującym o tym zapomniało

Widać, że i Ty przegapiłeś. Sprawa napisów została rozwiązana tak, jak napisałem Bodzianowi. Przejrzyj wpierw proszę posty, zanim wysuniesz takie oskarżenie

Koperta jest identyczna z tą z głosowania, poza skróconymi uszami. Tarcza ma 35,5 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że i Ty przegapiłeś. Sprawa napisów została rozwiązana tak, jak napisałem Bodzianowi. Przejrzyj wpierw proszę posty, zanim wysuniesz takie oskarżenie

Na bieżąco czytałem temat i nie widziałem po głosowaniu o tym żadnych wzmianek, a rozwiązana nie wiem kiedy i przez kogo została-

chyba, że Ty teraz to rozwiązałeś pisząc te słowa?

Nie wiem po co w takim razie w ogóle było to głosowanie- jak przejdzie to ok, jak nie, to zobaczymy co dalej?

Chyba, że w natłoku całego tematu faktycznie to przeleciało mi- mógłbyś wskazać gdzie?

Koperta jest identyczna z tą z głosowania, poza skróconymi uszami. Tarcza ma 35,5 mm

Dzięki za info, trzeba teraz gdzieś znaleźć taki zegarek i na żywo patrzeć jak to będzie leżeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma byc ankieta , ankiety o napisach w j.polskim vs. j. angielskim, mimo ze raz ankieta juz rozstrzygnęła.

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ język napisów nie ma wpływu na wycenę, koncepcja, aby ostateczną decyzję podjęły osoby, które wpłacą zaliczkę na zegarki jest IMO logiczna i słuszna.

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma byc ankieta , ankiety o napisach w j.polskim vs. j. angielskim, mimo ze raz ankieta juz rozstrzygnęła.

Nie wiem Tomtom, dlaczego podsycasz podejrzenia, że jest jakiś przekręt, skoro wtedy jasno naświetliłem, skąd taka decyzja. jeśli dobrze pamiętam, wersja polska wygrała bardzo nieznacznie, może 1 głosem, przy czym było dużo głosów „0-postowych”. Dodam, że zarówno ja, jak i Hendrix byliśmy za angielską, nie powinno więc dziwić, że w tych okolicznościach ciężko zgodzić się na wyniki w dużym stopniu uzyskane 0-postowcami.

Koniec konców ankieta będzie bardziej rzetelna niż tamta, bo przeprowadzona wyłącznie wśrod osób zainteresowanych zagarkiem na tyle, że wplacą jakąś zaliczkę.

Tyle na temat, więcej w tym temacie się nie wypowiem :lol: piszcie co chcecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy polskie, czy angielskie, biorę na 100% !

Gratuluję doprowadzenia pomysłu (prawie) do finału.

Czy dobrzę wyliczam, że lug-to-lug to 47 mm?

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dobrzę wyliczam, że lug-to-lug to 47 mm?

tak, zmniejszyłem z 50 do 47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego napisałem, że nie rozumiem- bo jak przegrywają rzeczy, które miały wygrać, to nagle dzieją się cuda,

a jak wygrywają rzeczy które były po myśli, to wszystko idzie dalej gładko

Ponieważ język napisów nie ma wpływu na wycenę, koncepcja, aby ostateczną decyzję podjęły osoby, które wpłacą zaliczkę na zegarki jest IMO logiczna i słuszna.

niby tak, tylko równie dobrze można po wycenie znowu myśleć nad kształtem wskazówek, wielkością koperty, kolorem tarczy i innymi

nie wpływającymi specjalnie na cenę rzeczami

Nie wiem Tomtom, dlaczego podsycasz podejrzenia, że jest jakiś przekręt, skoro wtedy jasno naświetliłem, skąd taka decyzja. jeśli dobrze pamiętam, wersja polska wygrała bardzo nieznacznie, może 1 głosem, przy czym było dużo głosów „0-postowych”. Dodam, że zarówno ja, jak i Hendrix byliśmy za angielską, nie powinno więc dziwić, że w tych okolicznościach ciężko zgodzić się na wyniki w dużym stopniu uzyskane 0-postowcami.

było dokładnie 72:64 czyli nie jeden, a 8 głosów różnicy było, natomiast nie da się ukryć, że prowadzący temat byli za angielską wersją,

więc po co była ta ankieta- trzeba było napisać, że napisy będą po angielsku i byłoby wszystko bez ściemniania, a tak to sam powodujesz,

że powstają znów jakieś podejrzenia- przy niektórych ankietach były dużo mniejsze różnice i nie miało to żadnego znaczenia

Koniec konców ankieta będzie bardziej rzetelna niż tamta, bo przeprowadzona wyłącznie wśrod osób zainteresowanych zagarkiem na tyle, że wplacą jakąś zaliczkę.

Tylko w tej sprawie czy we wszystkich pozostałych też będą znów ankiety :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ricardo, odpuść już ten temat. Zęby bolą jak czyta sie te twoje wypociny.

Decyzja już jest i może ci się to nie podobać, to wolny kraj. Ale załóż sobie wątek o przekrętach przy projektowaniu 303 i tam truj d_ę. tu juz nic nie uzyskasz. Skończył Burns, to teraz ty przypiąłeś się. Wszystko to już było w tym wątku napisane, to w jakim celu rzmędzisz i jęczysz. Masz w tym jakiś cel? Nie chcesz nie kupuj tego zegarka, bo ankieta była/nie była zgodnie twoim widzimisie. Ale daj nam spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xylog bądź tak miły i jak masz takie pierdoły pisać, to lepiej nic nie pisz, a przede wszystkim trochę grzeczniej.

Tak- mam w tym cel, bo przeszło mi kiedyś również przez myśl, aby też mieć ten zegarek,

ciężko chyba to zrozumieć co nie :lol:

Dlatego mnie to wkurza, bo jak przeszła koperta 40 zamiast 42 i różnica była faktycznie o włos,

to nie zawracałem nikomu głowy, bo była ankieta, przeszła większością głosów- jasne i proste.

Było tych ankiet parę i niestety spora część z nich nie ułożyła się po mojej myśli przez co jestem dziś

dalej z decyzją zakupu niż byłem na początku tej drogi, ale jestem dorosły i potrafię się z tym pogodzić,

natomiast nie rozumiem siłowego przepychania rzeczy, które już były niby uzgodnione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stąd ostrzeżenie dla przyszłych twórców autorskich projektów.

Ostrożnie z ankietami!

Ludzie nie traktują waszych ankiet jako badanie rynku, czy zorientowanie się w potrzebach rynku, tylko jako "demokratyczny pewnik". Czyli że coś co wygrało ankietę musi przejść. Jeśli odrzucicie coś co wygrało ankietę, to będziecie mieć urwanie głowy, oskarżenia o przekręty itp rzeczy... Po prostu wsłuchujcie się w dyskusje, ale ankiet nie róbcie!

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie podsycam. Wyjaśniam, niezorientowanym zgodnie z prawdą :lol:

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było dokładnie 72:64 czyli nie jeden, a 8 głosów różnicy było,

Miałem się już w tym temacie nie odzywać, ale zwyczajnie rozmijasz się z prawdą. Jak dobrze, że zrobilem zrzut ekranowy, było 3 głosy różnicy

post-45237-0-95410100-1332337674_thumb.png

Hendrix- nic nie podsycam. Wyjaśniam, niezorienotwanym zgodnie z prawdą :lol:

A ja zgodnie z prawdą piszę, że to co robisz to tylko podsycanie podejrzeń, że coś jest nie tak. Owszem, jest „nie tak” dla Ciebie. Dla mnie i wielu innych jest „tak”.

Pamięć masz najwyraźniej wybiórczą albo celowo to pomijasz, że bedzie dodatkowe głosowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.