Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwę lotniska bym sobie darował. Co do wskazówek - nie podobają mi się 1. i 7. Pozostałe są ok.

Mam nadzieję, że nigoko zbyt nie zdenerwuje, jeśli wrócę na chwilę do koperty - IMHO - te uchle będą chyba jednak za długie :) - taka uwaga przed przesłaniem do Gerlacha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa lotniska zbędna czy nie - nie wiem, jak dla mnie może być, choc nie musi. Ale argument, że to jedna z wielu baz i że stacjonowały tam także inne jednostki, jest łatwy do obalenia. To byla jadnak najważniejsza baza 303, często do niej wracali i tam sformowano 303!

Co do wskazówek - ja jestem za 1, 4, 5, lub 7. Ze wskazaniem za 4. Właśnie 4 (ale także 1) jest najbardziej harmonijna wg mnie. 1 zdecydowanie bardziej wspołczesna, więc jak chcemy retro to pozostaje 4 :)

rafi, pamiętam o uszach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie 7 wygląda bardzo ciekawie ale musiałbym zobaczyć ją na wizualizacji bo może nie zgrać się z całością. Ogólnie to najbardziej mi pasuje 5 i 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nazwa lotniska zbędna. W końcu upamiętniamy Dywizjon i Lotników a nie lotnisko.

Wskazówka nr 4 najbardziej odpowiednia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wskazówek, to najchętniej widziałbym 4 lub 5 lub 7 (wszystkie jednakowo mi się podobają) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki: 7, 5, 4 - w takiej kolejności to widzę :)

Nazwę lotniska to może darujmy sobie

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowane NIE dla lotniska

wskazówki - trudny wybór bez pokazania ich na tarczy; ciekawe są 1. i 7., ale... czy będą współgrać z tarczą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie nazwa lotniska zbędna.

Wskazówki - 3,5,6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskazówka nr 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mamy więc tak:

uszy skrócone (lug to lug 47)

koronka poszerzona

wskazówka między 4 i 5, bliżej 4

dekiel bez nazwy lotniska

post-45237-0-41443800-1332195010_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mamy więc tak:

uszy skrócone (lug to lug 47)

koronka poszerzona

wskazówka między 4 i 5, bliżej 4

dekiel bez nazwy lotniska

post-45237-0-41443800-1332195010_thumb.jpg

Jak dla mnie, jest bardzo dobrze :) .

A czy tak z czystej ciekawości, Możesz "wrzucić" na wizkę wskazówkę nr 7 ?, ta wskazówka bardzo mnie intryguje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie moje pytanie, bo nie śledzę tematu zbyt uważnie. Czy zegarek będzie ostatecznie robiony przez Gerlachów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macaron swietna robota. Bardzo mi sie ten ostatni projekt podoba!

Przypomne jeszcze pomysl Taktica o limitacji do 303szt. Dopelni to dziela;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam wiadra wazeliny przy sobie, więc powiem tylko: nie jest źle :)

Skrócony lug pownien się dobrze dopasować do statystycznego nadgarstka +/-/~18cm

Przypomne jeszcze pomysl Taktica o limitacji do 303szt. Dopelni to dziela;)

Pewnie że byłoby fajnie, ale to głównie zależy od ilości chętnych. A ilość chętnych, nie oszukujmy się, głównie zależy od wyceny...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron - wielki szacun :) Projekt bardzo wporzo.... Szkoda tylko, że jeszcze nie na ręce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Jest OK !!! Wchodzę w to :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko wyszło bardziej niż OK :rolleyes:

MacAron, przewidujesz umieszczenie na tarczy napisu "Made in Poland"?

Wybaczcie moje pytanie, bo nie śledzę tematu zbyt uważnie. Czy zegarek będzie ostatecznie robiony przez Gerlachów?

Tak.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że byłoby fajnie, ale to głównie zależy od ilości chętnych. A ilość chętnych, nie oszukujmy się, głównie zależy od wyceny...

Z tego co pamietam proponowales ograniczenie do 303,ale faktycznie nie musi byc tyle zegarkow. Jak skonczy sie na 50/303 to i tak bedzie to bardziej symboliczne niz 50/50. Tak to wtedy zrozumialem i mi sie spodobalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny całkiem:) Ale także chętnie bym zobaczył wizualizację z 7.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam proponowales ograniczenie do 303,ale faktycznie nie musi byc tyle zegarkow. Jak skonczy sie na 50/303 to i tak bedzie to bardziej symboliczne niz 50/50. Tak to wtedy zrozumialem i mi sie spodobalo

A to bardzo ciekawa koncepcja, Orwell by tego lepiej nie wymyślił :rolleyes: Bez urazy oczywiście.

Co do zegarka, choć szkoda mi trochę koronki, to ogólnie jest bardzo OK - wyceniamy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! Bardzo harmonijny projekt, bardzo w klimacie. Zdumiewa mnie jak MacAron zdołał pogodzić tyle sprzecznych życzeń i opinii, a przy tym zachować indywidualność zegarka. Jedna malućka uwaga: na koronce jest widok "przez celownik". Czy mógłby to być widok przez celownik "Hurricane'a", taki jak tu:

http://www.spitfirespares.com/SpitfireSpares.com/Pages/gunsites.html

(choć mowa o Spitfirze ale to ten sam celownik, jak widać na fotce Stanforda Tucka)

A może dałoby się wstawić jakąś sylwetkę w celownik, jakiegoś Bf-109 czy He-111 w widoku z tyłu?

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak skonczy sie na 50/303 to i tak bedzie to bardziej symboliczne niz 50/50. Tak to wtedy zrozumialem i mi sie spodobalo

Nie no, tak nie można. Liczba limitacji, to jest jednak informacja, która powinna być rzetelna. Nie możemy podawać zafałszowanej informacji, tylko dlatego bo nam to pasuje do jakiejś koncepcji. Miałem na myśli tylko hipotetyczny, optymistyczny scenariusz, że na zegarek zapisuje się bardzo duża ilość chętnych, np 253 osoby. Wtedy firma może spokojnie wyprodukować 303 sztuki, bo ryzyko biznesowe jest minimalne w takim przypadku, bo skoro na dzień dobry znalazło się ponad dwustu chętnych, to również na pozostałe 50 sztuk znaleźliby się bardzo szybko chętni-spóźnialscy.

No ale jak mówię, to tylko teoretyczny, prawdopodobnie zbyt optymistyczny scenariusz (czytaj, cena musiałaby być bardzo atrakcyjna) :rolleyes:

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak skonczy sie na 50/303 to i tak bedzie to bardziej symboliczne niz 50/50.

:rolleyes: nie no, bez żartów

Myślę, że dobrze byłoby, aby na dekielku wodoszczelność i numer limitacji był ciut mniejszymi literami/cyframi pisane- ładnie by się odróżniało.

Trochę szkoda, że lug to lug został zmniejszony, a powiedz mi- ja dobrze widzę czy znowu została pogrubiona luneta- ile ma teraz średnica tarczy/szkła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.