Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, że coś przegapiłeś :lol: Zdecydujemy o napisie jeszcze raz na końcu, wyłącznie w gronie osób, które wpłacą zaliczkę.

I bardzo dobrze :lol:

Nie będzie niepotrzebnych "zgrzytów" :lol: Projekt skończony, poszedł do wyceny, pozostało cierpliwie czekać więc po co na siebie wzajemnie "naskakiwać" ?. Jak Panowie się nudzą, to może zacząć nowy projekt w innym temacie ???.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makaron ty także czytaj ze zrozumieniem moje posty, wtedy nie będziesz sie rozpisywał i powielał o sprawach o których napisałem wcześniej.

Nic nie podsycam, tylko odpowiedziałem na pytanie o wynikach ankiety. Czyżbym skłamał?

Była ankieta wygrało co innego co innego wybrałeś. Było tak? było .

Nie mnie wnikać czy były jakies manipulacje z ankietami, bo jak były to były zapewne i w poprzednich.

Przemyślano sprawę i będzie druga ankieta.

Jest OK.

Jaśniej wytłumaczyć sie chyba nie da,wiec po co ten nerw i podsycanie atmosfery?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem się już w tym temacie nie odzywać, ale zwyczajnie rozmijasz się z prawdą. Jak dobrze, że zrobilem zrzut ekranowy, było 3 głosy różnicy

Ja nie robiłem żadnych zrzutów- ale patrząc teraz jest tak jak pisałem 72:64 czyli 136 głosów oddanych, a to co zrzuciłeś 47:44 czyli tylko 91 głosów,

więc mogę się domyślać, że to zrzut wcześniejszy z któregoś momentu głosowania, przed zakończeniem głosowania, po zakończeniu- nie wiem, ale nieważne-

w każdym bądź razie wciąż i tak nie ten wygrał/wygrywał, który prawdopodobnie będzie realizowany.

Trochę to przemyślałem i żeby nie było wątpliwości- nie chcę aby to wyglądało na jakieś czepialstwo czy mieszanie w temacie, ale jak pisałem wcześniej-

nie lubię sytuacji nieprzejrzystych- niestety większość głosowań poszło nie po mojej myśli, a jeszcze te pozostałe są... nie wiem jak to napisać

aby nie brzmiało znowu źle- rozważane? :lol:

Dlatego bardzo podoba mi się posumowanie Taktica:

Stąd ostrzeżenie dla przyszłych twórców autorskich projektów.

Ostrożnie z ankietami!

Ludzie nie traktują waszych ankiet jako badanie rynku, czy zorientowanie się w potrzebach rynku, tylko jako "demokratyczny pewnik". Czyli że coś co wygrało ankietę musi przejść. Jeśli odrzucicie coś co wygrało ankietę, to będziecie mieć urwanie głowy, oskarżenia o przekręty itp rzeczy... Po prostu wsłuchujcie się w dyskusje, ale ankiet nie róbcie!

wtedy nikt by złego słowa nie powiedział- ja rozumiem, że masz swoją wizję- jak pisałem Ci wcześniej- to naprawdę super,

bo inaczej pewnie trwałoby to o wiele dłużej, ale jest za to szansa, że więcej osób byłoby zainteresowanych-

w każdym bądź razie jeśli w jakichś kwestiach nie byłeś pewny, wystarczyło zrobić jak wyżej, a wszystko byłoby oczywiste,

a w pozostałych sprawach trzeba było napisać- widzę to tak i tak i już

Dobra, kończę przynudzać- w między czasie poprzymierzam sobie zegarki o podobnych gabarytach oraz zobaczę jak wszystko ostatecznie będzie wyglądać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuuu.... coś przycichło w temacie ;)

MacAron, masz jakieś wieści od Gerlachów?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST WYCENA!

Zegarek będzie chętnych kosztował 890 zł brutto.

Cena zawiera:

- oczywiście zegarek

- pasek

- pudełko

- certyfikat

Jutro prawdopodobnie dostanę zdjęcia mechanizmu i podełka, to wrzucę. Dostałem także od producenta rysunek „produkcyjny” naszego zegarka, ale jeszcze chcę dogadac szczegóły zanim Wam pokażę, bo tak na szybko już widzę, że zmniejszyli trochę tarczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobrze :-)

Wrzucaj i napisz co dalej :)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki to będzie certyfikat, jeśli można wiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki to będzie certyfikat, jeśli można wiedzieć?

Nie wiem :) Pewnie taki, jaki sobie zrobimy, choć pewnie skorzystamy tu z wcześniejszych doświadczeń Gerlacha. Jakiś standard tam mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy, czekamy ............ :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucisz ten rysunek, ja wieczorem, założę temat z listą.

Co do pytania o płatność systemem paypal, to tak, jak najbardziej. Muszę zobaczyć, czy nie ma żadnych prowizji, kosztów, itp, więc wtedy napiszę czy to będzie tyle samo, czy jakiejś tam opłaty nie dodamy.

Planuję generalnie wprowadzić 3 stopniowy system wpłat, jak w przypadku projektu F.O.K.A na ChinaWatches.

A jak się sprężycie z zapisami i wpłatami, to zegarki mogą być przed świętem Dywizjonu 303 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosimy o wizualizację albo rysunki od producenta, warto się z nimi wcześniej zapoznać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosimy o wizualizację albo rysunki od producenta, warto się z nimi wcześniej zapoznać ;)

Ja podpisuję się tak jak kolega wyżej, wrzućcie projekt finalny, ja wycofałem się jak przegrała moja koperta 42mm, ale ciekawi mnie w którą to stronę poszło i może jednak bym się zdecydował, a przestałem śledzić wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem także od producenta rysunek „produkcyjny” naszego zegarka, ale jeszcze chcę dogadac szczegóły zanim Wam pokażę, bo tak na szybko już widzę, że zmniejszyli trochę tarczę.

W naszym projekcie tarcza miała mieć 35,5 mm. Jaką średnicę proponuje Gerlach ? Walczmy o każdy mm ;) wszak potęga tego zegarka w tarczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem b. zielony na Forum ale chciałbym zaznaczyć, że też jesten zainteresowany takim zegarkiem z racji mojego zamiłowania do lotnictwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzę na forum co chwilę, bo nie mogę się doczekać zapisów.

Zlitujcie się, bo obgryzę wszystkie paznokcie... ;)

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej załączam rysunek od Gerlachow, a właściwie porównanie, po lewej mój rysunek, po prawej od Gerlachów, po przeróbkach. Jak widać główne różnice, to dolna cześć koperty i niższe osadzenie koronki. Poza tym nieznacznie zmniejszyla się tarcza. teraz jej widoczna częsć ma 35 mm, zamiast moich 35,5 mm. Więc dużo nie straciliśmy ;)

Wyjaśniam z nimi następujące kwestie (wymieniam najważniejsze):

- biały margines po zewn. tarczy

- długość wskazówki minutowej

- osadzenie koronki

To nie jest ostateczny rysunek, fabryka może jeszcze zmodyfikować!

post-45237-0-15877500-1332713770_thumb.jpg

Poza tym, pudelko będzie mniej wiecej takie, jak od „bliźniaków”

post-45237-0-04541200-1332713787_thumb.jpg

No i mechanizm ST 2551 s

post-45237-0-56702600-1332713799_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Na ich rysunku koperta jest zdecydowanie ciemniejsza,przez to zegarek stracil w odbiorze. To pokazuje tez jak ciezko na podstawie takiego rysunku wyobrazac sobie to co dostaniemy.

A koronka przez to obnizenie tycía jest jak w damce i ten element najmniej mi sie podoba w projekcie G.

Czy dostaniemy od nich cos wiecej czy na podstawie takiego rysunku bedziemy musieli zdecydowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Na ich rysunku koperta jest zdecydowanie ciemniejsza,przez to zegarek stracil w odbiorze. To pokazuje tez jak ciezko na podstawie takiego rysunku wyobrazac sobie to co dostaniemy.

To prawda

A koronka przez to obnizenie tycía jest jak w damce i ten element najmniej mi sie podoba w projekcie G.

Mi się też to nie podoba. Zapytałem ich o to, ale obawiam się, że nic na to nie poradzimy, bo takie usytuowanie koronki chyba wynika z budowy mechanizmu i głębokości, na jaką można go włożyć w kopertę. Poczekajmy, co odpowiedzą,

Czy dostaniemy od nich cos wiecej czy na podstawie takiego rysunku bedziemy musieli zdecydowac?

Tak, jak z tą koronką, dogaduję kilka kwestii. Ale od nich nie dostaniemy nic więcej niż rysunek podobny do tego. Następny, a nawet wizualizację 3D ma zrobic fabryka. W którym momencie zrobic listę, czy teraz, czy po modelu z fabryki, to zdecyduje Hendrix89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upsss, ;) szczerze mówiąc jestem zawiedziony tą wizualizacją Gerlachów. Trudno ocenić projekt w takiej jakości ( zbyt szara koperta, efekt światła z prawej strony, IMO zbyt nisko osadzona koronka, no i znaczne pogrubienie koperty ) Przydałyby się konkretne wymiary. Dobrze,że tarcza uchowała się 35 mm choć na rysunku sprawia wrażenie mniejszej. Czekam na lepsze rysunki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na żywo zegarek będzie ze stali czy z jasno szarego plastiku?? Ja wiem, że poprzednia wizualizacja może wydawać się ładniejsza, ale jest bardzo bardzo jasna,niemal "eteryczna", zegarki jednak mają to do siebie, że produkuje się je ze stali (no niektóre przynajmniej) - dla mnie ta wizualizacja bardziej przypomina efekt końcowy niz poprzednia ;) Po prostu pokazuje stan faktyczny bez upiększenia - tak to będzie wyglądać. Co do koronki - faktycznie jest bardzo nisko ;) mechanizm jest dosyć gruby - przez to gruba musi byc koperta, a przy przyjętych rozmiarach (40mm średnicy, 47mm l-l) wygląda to bardzo średnio imo :D

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta koronka to jakieś nieporozumienie ;)

Reszta OK!

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynym rozwiązaniem, żeby trochę "podnieść" koronkę jest głębsze wpuszczenie mechanizmu w kopertę.

Wymagałoby to jednak albo wyższej lunety, albo bardziej wypukłego szkła.

Zauważcie, że zegarek jest grubszy niż przewidział MacAron, pewnie grubość mechanizmu jest większa, niż przewidział.

Ja optuję za wyższą lunetą, czyli szkiełko trochę dalej od koperty, zegarek będzie zgrabniejszy, uszy lepiej ułożą się na ręce, a koronka będzie na właściwym miejscu.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.