Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Widocznie roznica montowania klamek miedzy usa i polska :D - klamka klamce nie rowna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..........

Ale zgadzam się tylko na 6 ;)

Ja też się zgadzam tylko na 6mm :D

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli właściwie chyba wszystko ustalone.

Szafir zostaje, koronka 6 i można ogłaszać zapisy.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka koronką, niech zostanie 6 mm, ale czy naprawdę nie przeszkadzają wam te uszy?

beztytuucgm.png

Do oryginalnej / cieńszej wersji koperty pasowały idealnie. Do grubszej, zaproponowanej przez Gerlachów, są IMHO za delikatne. Mi się to średnio widzi.... :D

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noś taki z kopertą obracaną na lewą stronę, jakie robiono zdaje się dla golfistów czy innych sportowców:)

MacAron, JLC cały czas produkuje Reverso, tylko ceny najtańszych modeli oscylują w okolicach 20 naszych "Dywizjonów" ;)

Wracając do tematu - koronka 6mm i... Radek ma rację, coś może by pomyśleć z tymi uszami. Tylko, kurde, wtedy pewnie będzie je trzeba wydłużyć i L2L znowu wyjdzie 50 mm :D Chyba, żeby je dobrze wygiąć... Ehhh, cały czas jestem zniesmaczony grubością tej koperty, która wszystko psuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by było zupełnie je przeprojektować.

Wiem, że wydłuży to cały proces, ale uwierzcie mi, że wato...

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka koronką, niech zostanie 6 mm, ale czy naprawdę nie przeszkadzają wam te uszy?

beztytuucgm.png

Do oryginalnej / cieńszej wersji koperty pasowały idealnie. Do grubszej, zaproponowanej przez Gerlachów, są IMHO za delikatne. Mi się to średnio widzi.... ;)

RG

Już wczoraj zwróciłem na ten szczegół uwagę, ale pozostała pominięta :) .

Myślę że Kolega MacAron stworzy kolejną wizkę jak tą z koronkami :D

A tak prawdę mówiąc, to jest to tylko płaski rys zegarka i może odnosimy takie wrażenie że te uszy są zbyt wątłe ? tak naprawdę to pokaże ten szczegół dopiero animacja 3D.

Mam kilka zegarków o podobnej budowie koperty i uszy, pomimo że widziane z boku są cieńsze pasują idealnie do całości. Gdyby była wizka w trójwymiarze, to można by to było dokładnie zobaczyć :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

InfectedControl, jak napisałeś o klamkach, to już myślałem, że jesteś policjantem i bujasz się po ulicy z klamkami :D

Jeżeli nie będzie decyzji o ewentualnych zmianach i wstrzymaniu projektu, temat z listą, założę dziś wieczorem/w nocy, w każdym razie już piszę Wam, co postanowione:

-Lista w przypadku uzyskania minimum chętnych jest otwarta do 15 kwietnia.

-Od zamknięcia listy, czas na wpłacenie zaliczek, to 7 dni.

-Wpłaty następująco: Zaliczka 250 złotych, II rata 250 złotych i rata końcowa 390 złotych + dostawa w zależności od wybranej opcji.

-Wpłaty dokonywane są co etap. Etapy ustala Fundacja, w zależności od zaawansowania prac.

-Zakładane terminy: I rata - 22.04, II rata - po ok 2 miesiącach, III - rata - zegarek ukończony (znów ok 2 miesiące)

-Dostawę realizuje Fundacja, ja jednak robię listę, komu, co, jak i gdzie.

-Sposoby wysyłki i cenę podam pod koniec projektu, bo ceny mogą jeszcze ulec jakimś modyfikacjom.

-Wpłaty dokonywane są na konto podane przeze mnie, PayPal jest możliwy.

Także czekam do wieczora na ostateczną decyzję, grupy i MacArona, czy ten projekt będzie przerabiany odrobinkę, czy nie i robię listę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koronka 6,5 byla by OK

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomtom ,a jakie masz proporcje w swojej Omedze (tej pod nickiem)? Chodzi mi o średnicę koperty vs średnica koronki.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

koronka 6,5 byla by OK

Ja bym sugerował 6,66, to ładniejsze cyfry. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sugerował 6,66, to ładniejsze cyfry. :lol:

Albo 69 ! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zróbmy koronkę bezprzewodową? Będzie najprościej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo dziurkę i dolączony kluczyk :lol:

albo korbka chowana w bok koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zróbmy koronkę bezprzewodową? Będzie najprościej :lol:

ale nie w duchu epoki :P

A wracając do uszu- ja nie ukrywam, że ucieszyłoby mnie to gdyby były dłuższe- zegarek będzie się lepiej na ręce układał :)

edit:

a wracając do tej nieszczęsnej koronki i mechanizmu Seagulla- nie znam się w ogóle na chińskich mechanizmach,

ale nie ma naprawdę nic więcej z ręcznym naciągiem co dało by się tam bezproblemowo włożyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zróbmy koronkę bezprzewodową? Będzie najprościej :P

A może całkiem retro i nakrecać kluczykiem ? :lol: można taki by było nosić przy pasku jako pendrive :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kluczykiem to już przegięciemellow.gif Ale co do korbki, to bym się zastanowił. Bo to i sprawa koronki załatwiona ugodowo i oryginalnie. Ja bym poprosił srebrną z małym kutasikiem na końcu, by było za co wyciągnąć z tego schowka rolleyes.gif.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale osochosi z tą spamerką? Wy tak na poważnie z tymi kluczykami?

Bleroczek na kulczyk se qśfa zróbcie... w lotniczym klimacie :lol:

Key_ring_watch_plane.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież piszę, że ŻADEN KLUCZYK ino KORBKA unsure.gif

Taktic - SUPER! Może zamiast tego kwarc dać "Dywizjon 3030 myśliwski". Byłoby taniej i samolot...

Tylko koronka 7 mm!

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowiek spac sie polozy a tu korbki nawymyslali :lol: No dobra, no to ktora wybieramy? Ja glosuje na muszkiet :lol::P

938a72d984bf1c9cmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby taniej i samolot...

O nie. Mnie chodzi o wypasiony zestaw.

Czyli że zegarek składa się z:

- zegarka właściwego

- kluczyka do zegarka właściwego

- breloczka do kluczyka od zegarka właściwego, z zegarkiem kwarcowym, wzorcowym, subatomowym

- spinek do mankietów

- czapeczki z daszkiem

- kubeczka do kawy

- wszystko spakowane do lotniczej skrzynki narzędziowej

- i opatrzone certyfikatem na pożółkłym papierze ze starych map lotniczych.

:lol:

edit: Aha, no i na certyfikacie musi być ten słynny rysunek zwany "126 Adolfs". Właściwie to chciałem zaproponować żeby to było na deklu, ale wiedziałem że będzie zbyt kontrowersyjne :lol:

303_126.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego zywy chinczyk z demobilu, do nakrecania tego zegarka. Przepraszam że bez polskich znakow ale z komorki pisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowiek spac sie polozy a tu korbki nawymyslali :lol: No dobra, no to ktora wybieramy? Ja glosuje na muszkiet :lol::)

938a72d984bf1c9cmed.jpg

A dobrze Ci tak :o jak ja wczoraj o północy sprawdzałem "Twoje klamki" i po nocy dziecko budziłem, to u Ciebie południe było :( , to teraz mały rewanż :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.