zasadas 5444 #1851 Napisano 29 Maja 2017 Pomysł o odrębnym wątku o wychwytach bardzo mi się spodobał, może dlatego, że nie jestem w tym biegły i dobrze by było w przystępny i "łatwy" sposób pogłębić wiedzę. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #1852 Napisano 30 Maja 2017 @decydenci w KMZiZw zwiazku z linkiem kolegi @kiniol'a do aukcji ksiazki tom 6 Podwapinskiego, gdzie cena tej ksiazki jest absolutnie za wysoka -220zl proponuje, aby KMZiZ sprobowal zamowic wznowienie ksiazek Podwapinskiego. Jest nas na forum ponad 57 000, gdyby co dziesiaty z nas zdecydowal sie na kupno ksiazek to przy nakladzie np 5000 egzemplarzy cena nie powinna byc tak wysoka pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3494 #1853 Napisano 30 Maja 2017 Powiem że cena jest jak na tą pozycję całkiem przyzwoita.Egzemplarze w bardzo dobrym stanie osiągają ceny 360zł i ... znajdują nabywców. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #1854 Napisano 30 Maja 2017 (edytowane) @decydenci w KMZiZw zwiazku z linkiem kolegi @kiniol'a do aukcji ksiazki tom 6 Podwapinskiego, gdzie cena tej ksiazki jest absolutnie za wysoka -220zl proponuje, aby KMZiZ sprobowal zamowic wznowienie ksiazek Podwapinskiego. Jest nas na forum ponad 57 000, gdyby co dziesiaty z nas zdecydowal sie na kupno ksiazek to przy nakladzie np 5000 egzemplarzy cena nie powinna byc tak wysoka pozdrawiamObiecuję, jak trafię w porządnej cenie, to kupię koledze, myślę o 150złpzdrpiotr ps kolejna pozycja to "Naprawa zegarów i zegarków mechanicznych" tegoż autorstwa Edytowane 30 Maja 2017 przez kumite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #1855 Napisano 30 Maja 2017 @kumiteDziekuje koledze za deklaracje. Napewno odkupie. Mimo wszystko, uwazam , ze KMZiZ powinna zainteresowac sie tematem.pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 993 #1856 Napisano 30 Maja 2017 A jeżeli chodzi o koszt książki 6 tom Podwapińskiego ,to w 1956 r kosztowała 140 zł i był to baardzo znaczący kawał pensji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #1857 Napisano 30 Maja 2017 @decydenci w KMZiZw zwiazku z linkiem kolegi @kiniol'a do aukcji ksiazki tom 6 Podwapinskiego, gdzie cena tej ksiazki jest absolutnie za wysoka -220zl proponuje, aby KMZiZ sprobowal zamowic wznowienie ksiazek Podwapinskiego. Jest nas na forum ponad 57 000, gdyby co dziesiaty z nas zdecydowal sie na kupno ksiazek to przy nakladzie np 5000 egzemplarzy cena nie powinna byc tak wysoka pozdrawiam Właścicielem praw są WSiP. I tu mamy problem psa ogrodnika. Nie wznowia a praw pilnuja.Dlatego tez znikneła z oficjalnego obiegu postać cyfrowa. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #1858 Napisano 30 Maja 2017 Scheiße! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3494 #1859 Napisano 30 Maja 2017 Obiecuję, jak trafię w porządnej cenie, to kupię koledze, myślę o 150złpzdrpiotr ps kolejna pozycja to "Naprawa zegarów i zegarków mechanicznych" tegoż autorstwa Tu nie widziałem taniej niż 300 ... sam za tyle kupiłem jakiś czas temu... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #1860 Napisano 31 Maja 2017 Tu nie widziałem taniej niż 300 ... sam za tyle kupiłem jakiś czas temu... https://www.olx.pl/oferta/zegarmistrzostwo-podwapinski-CID751-IDfOGcb.html#799c95df46 Chyba aktualne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3494 #1861 Napisano 31 Maja 2017 Cena bardzo dobra za tom 6 i 5 , ale to o nie tej książce mówimy w ostatnich dwóch odpowiedziach... chodzi o tą : 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #1862 Napisano 31 Maja 2017 Cena bardzo dobra za tom 6 i 5 , ale to o nie tej książce mówimy w ostatnich dwóch odpowiedziach... chodzi o tą :Rozmowa była o części 6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3494 #1863 Napisano 31 Maja 2017 Rozmowa była o części 6JA się odnośiłem do ... "ps. kolejna pozycja to "Naprawa zegarów i zegarków mechanicznych" tegoż autorstwa"Miałem większe trudności ze zdobyciem... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1388 #1864 Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) Odkąd pamiętam to "6" zawsze była najdroższa ze wszystkich książek Podwapińskiego.Ja też wolę wersję papierową dlatego w wersji papierowej mam chyba wszystkie książki o zegarmistrzostwie wydane w języku polskim. A w ubiegłym roku dzięki Kol. Markowi (Marek jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję) udało mi się kupić dodatkowo 6 tomów Podwapińskiego z jego własnoręczną dedykacją i podpisem. Wszystkie 6 tomów jest w idealnym stanie zachowania. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/117861-ksi%C4%85%C5%BCki-przedmioty-do-czytania/ Edit. Oczywiście zakup tych książek nie był taki prosty, musiałem trochę Marka "pomęczyć" żeby mi sprzedał. Edit. W tej chwili jest do kupienia książka Mrugalskiego moim zdaniem w dobrej cenie.To też dość rzadko spotykana pozycja. http://allegro.pl/mrugalski-mechanizmy-zegarowe-kup-tanio-i6835330535.html Edytowane 31 Maja 2017 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #1865 Napisano 31 Maja 2017 Odkąd pamiętam to "6" zawsze była najdroższa ze wszystkich książek Podwapińskiego.Ja też wolę wersję papierową dlatego w wersji papierowej mam chyba wszystkie książki o zegarmistrzostwie wydane w języku polskim. A w ubiegłym roku dzięki Kol. Markowi (Marek jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję) udało mi się kupić dodatkowo 6 tomów Podwapińskiego z jego własnoręczną dedykacją i podpisem. Wszystkie 6 tomów jest w idealnym stanie zachowania. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/117861-ksi%C4%85%C5%BCki-przedmioty-do-czytania/ Edit. Oczywiście zakup tych książek nie był taki prosty, musiałem trochę Marka "pomęczyć" żeby mi sprzedał. Edit. W tej chwili jest do kupienia książka Mrugalskiego moim zdaniem w dobrej cenie.To też dość rzadko spotykana pozycja. http://allegro.pl/mrugalski-mechanizmy-zegarowe-kup-tanio-i6835330535.htmlPozycje iście kolekcjonerskie. Warto było męczyć. Gratuluję.Wątek książkowy się zrobił z rozpędu i wart przeniesienia w stosowne miejsce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomwit 3 #1866 Napisano 11 Czerwca 2017 Witam,Kolejna prośba, mam trochę budzików Kienzle, ale pierwszy raz widzę na tarczy oprócz nazwy napis Dyktator.Cóż to za cudo?DziękiPozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 993 #1867 Napisano 11 Czerwca 2017 A nic nie widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomwit 3 #1868 Napisano 11 Czerwca 2017 Nie wstawiłem zdjęcia!Pytam, bo tak jak wcześniej napisałem, nie widziałem jeszcze takiego.Może po południu zrobię foto.Miłego dnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #1869 Napisano 11 Czerwca 2017 Zobaczymy (zwłaszcza pisownię tego słowa), poszukamy. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomwit 3 #1870 Napisano 14 Czerwca 2017 Przepraszam, że tak długo.Oto zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomwit 3 #1871 Napisano 15 Czerwca 2017 Witam,całe szczęście że przepisałem bez błędu, nazwę oczywiście!Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #1872 Napisano 15 Czerwca 2017 Trzeba by sprawdzić, czy jest jeszcze jakiś język, w którym jest taka pisownia słowa Dyktator. Ja takiego nie znam.Sprawdzić trzeba, czy tarcza jest profesjonalnie wydrukowana, czy jest to domowej roboty żart. Nazwanie budzika dyktatorem to niezły pomysł. Pozostaje tez wariant, że jakiś (polski??) zegarmistrz tak miał na nazwisko.Linia "Superia" została zarejestrowana przez Kienzle 12.03.1952 r. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomwit 3 #1873 Napisano 15 Czerwca 2017 Dzięki jak zawsze!SprawdzęPozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomwit 3 #1874 Napisano 22 Czerwca 2017 witam,napis wydaje się być autentyczny z napisem logo.Zegarmistrza nie znalazłem! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remo74 471 #1875 Napisano 25 Czerwca 2017 Witam,Podpowiedzcie czy gdzieś na forum jest bazarek gdzie można wystawić budzik, tak jak ma to miejsce z zegarkami radzieckimi.Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach