LESKOS 3470 #3376 Napisano 29 Lipca 2019 Jaskółka dymówka, bardzo pożyteczny ptak. Zresztą prawem chroniony. I wcale nie taki dokuczliwy. Na pewno mniej od ludzi załatwiających swoje potrzeby po bramach i przy murkach ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67668 #3377 Napisano 29 Lipca 2019 To młoda samiczka dzięcioła dużego ... wylatują z gniazd na początku czerwca. Przez miesiąc rodzice dokarmiają , potem muszą sobie radzić same. A rok z upałami trudny. Kiedyś znalazłem i wychowałem takiego pisklaka . Buszował jako podrostek po ogrodzie . Lubił sypiać po południu na sumaku w nietypowej pozie . Na zimę zmienił rejon ... Zdjęcie śpiącego dzięcioła - super! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3378 Napisano 29 Lipca 2019 LES ma chyba dodatkowy fakultet przyrodniczy. Przeciętny "oglądacz-podziwiacz" nie posiada tak szczegółowych informacji o zwyczajach ptaków, zwierząt i owadów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3379 Napisano 29 Lipca 2019 Żeby robić zdjęcia musisz poznać dokładnie gatunek i behawiorystykę osobników, będących tematem zdjęć. Zajmuje to sporo czasu ale jest to najciekawsza część tej zabawy. W sumie to uczyło mnie paru ornitologów i zawodowych fotografów, do tego trochę książek. Coś tam łyknąłem z ich wiedzy, ale tylko trochę 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #3380 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Dzisiaj mam dobry nastrój. Po dłuższej przerwie przyszła paczka z zegarem. Kompletny, dziewiczy, cały i taki jak pozostałe, ma tylko inny numer. Zdjęcia nie będę dołączał, bo każdy wie jak wygląda roczniak. Aaaaa, rok produkcji 1906. Właśnie szukam dla niego miejsca w poczekalni i d*pa, wszystko zajęte. Chyba będę musiał kupić jakiś nowy mebel i zrobić nowy przedział w poczekalni. Edytowane 29 Lipca 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3381 Napisano 29 Lipca 2019 Ja się przerzuciłem na kieszonkowe... Zabierają znacznie mniej miejsca... serio, serio... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3382 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Ja się przerzuciłem na kieszonkowe... Zabierają znacznie mniej miejsca... serio, serio... Nie da się polemizować, że kieszonki zabierają mniej miejsca ale kurczę - nie da się ich "widzieć" prawie z każdego miejsca w mieszkaniu i słyszeć tykania bez przykładania ucha do koperty. Trzeba wstać i podejść do mebla.. to nie to samo jednak. W półśnie słyszę tykanie Reszola, półokiem i półmrokiem nocy widzę zarys skrzyni i plamę bujającego się wahadła.. I głuchy odgłos bijącej baby z salonu, niczem pomruk nadchodzącej burzy.Kieszenie choć niewątpliwe urokliwe są "tego-nie-mające". Edytowane 29 Lipca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3383 Napisano 29 Lipca 2019 Dzisiaj mam dobry nastrój. Po dłuższej przerwie przyszła paczka z zegarem. Kompletny, dziewiczy, cały i taki jak pozostałe, ma tylko inny numer. Zdjęcia nie będę dołączał, bo każdy wie jak wygląda roczniak. Aaaaa, rok produkcji 1906. Właśnie szukam dla niego miejsca w poczekalni i d*pa, wszystko zajęte. Chyba będę musiał kupić jakiś nowy mebel i zrobić nowy przedział w poczekalni. Dziadek w czwartek przejezdzam obok Ciebie Moge sie nim zaopiekowac 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #3384 Napisano 29 Lipca 2019 Dziadek w czwartek przejezdzam obok Ciebie Moge sie nim zaopiekowac No tego akurat nie oddam bo to rocznik 1906, czyli rok urodzenia mojego Taty. Mam w tej chwili z tego rocznika parkę, różnią się tylko cyferblatem i obydwa są w stanie dziewiczym. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3385 Napisano 29 Lipca 2019 Czy jest to zupełnie przypadkiem, w niezrozumiały sposób Becker? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #3386 Napisano 29 Lipca 2019 Nie da się polemizować, że kieszonki zabierają mniej miejsca ale kurczę - nie da się ich "widzieć" prawie z każdego miejsca w mieszkaniu i słyszeć tykania bez przykładania ucha do koperty. Trzeba wstać i podejść do mebla.. to nie to samo jednak.W półśnie słyszę tykanie Reszola, półokiem i półmrokiem nocy widzę zarys skrzyni i plamę bujającego się wahadła.. I głuchy odgłos bijącej baby z salonu, niczem pomruk nadchodzącej burzy.Kieszenie choć niewątpliwe urokliwe są "tego-nie-mające". Na kieszonki można kupić takie specjalne stojaki (są nawet takie przeszklone) i stawiać je tak jak roczniaki i inne kominkowce. Nawet to ładnie wygląda IMO. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #3387 Napisano 29 Lipca 2019 Ja się przerzuciłem na kieszonkowe... Zabierają znacznie mniej miejsca... serio, serio... Chol*ra, miałem nie kupować ale znowu po taniości mogę odstąpić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #3388 Napisano 29 Lipca 2019 Czy jest to zupełnie przypadkiem, w niezrozumiały sposób Becker?Dokładnie Tak i oczywiście w sposób zupełnie niezrozumiały. Żona rano odebrała paczkę i zadzwoniła z pytaniem czy to kolejny rupieć nic nie różniący się od pozostałych. Grzecznie odpowiedziałem, że fachowcy potrafią odróżnić, laicy niestety nie. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3389 Napisano 29 Lipca 2019 Chol*ra, miałem nie kupować ale znowu po taniości 2907.jpg mogę odstąpić Mam już dosyć... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3390 Napisano 29 Lipca 2019 Dokładnie Tak i oczywiście w sposób zupełnie niezrozumiały. Żona rano odebrała paczkę i zadzwoniła z pytaniem czy to kolejny rupieć nic nie różniący się od pozostałych. Grzecznie odpowiedziałem, że fachowcy potrafią odróżnić, laicy niestety nie. Szkieletor 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #3391 Napisano 29 Lipca 2019 Dziadek w czwartek przejezdzam obok Ciebie Moge sie nim zaopiekowac Przejedziesz zapakowany zegarami po dach, z tej Francyi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3392 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Przejedziesz zapakowany zegarami po dach, z tej Francyi Zostawilem kieszonke u pewnego zegarmistrza ciekawe co z niej wyjdzie ,,,,,,, Edytowane 29 Lipca 2019 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #3393 Napisano 29 Lipca 2019 Co ma być, będzie dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3394 Napisano 29 Lipca 2019 Szkieletor Z 1906 roku? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #3395 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Dzisiaj mam dobry nastrój. Po dłuższej przerwie przyszła paczka z zegarem. Kompletny, dziewiczy, cały i taki jak pozostałe, ma tylko inny numer. Zdjęcia nie będę dołączał, bo każdy wie jak wygląda roczniak. Aaaaa, rok produkcji 1906. Właśnie szukam dla niego miejsca w poczekalni i d*pa, wszystko zajęte. Chyba będę musiał kupić jakiś nowy mebel i zrobić nowy przedział w poczekalni. W filmie VINCI jest taka scena kiedy Szyc pyta Wieckiewicza co kolekcjonerzy robia jak kupia kradziony obraz,gdzie go trzymaja i itp (jesli ktos potrafi dodac ten fragment filnu to bardzo prosze-ja nie potrafie tego zrobic)Ja tez mam dobry dzien,wczoraj wrocilem z urlopu a dzisiaj odebralem od kolegi 4 paczki z zegarami i wlasnie je rozpakowalem.Oczywiscie sa to zegary roczne ,wiec wiem jak wyglada roczniak.Dodam tylko ze jednego z tej 4 nie widzialem nigdy wczesniej no ale ja jeszcze malo widzialem Edytowane 29 Lipca 2019 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #3396 Napisano 30 Lipca 2019 Ale lubicie ściemniać zamiast się pochwalić nowym nabytkiem i go pokazać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 220 #3397 Napisano 30 Lipca 2019 тише едешь, дальше будешь 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #3398 Napisano 30 Lipca 2019 Ale lubicie ściemniać zamiast się pochwalić nowym nabytkiem i go pokazać Stopniowanie napięcia 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #3399 Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Mam już dosyć... Ja też ale dzisiaj po trzeźwości spojrzałem na mój wczorajszy zakup i ten w górnym lewym rogu to Rockford z 1886 roku wyprodukowany w tym roku w zawrotnej ilości 800 szt. !!!!a cały nakład 3700, produkowany tylko przez 3 lata, tak coś czułem. Dla tej jednej sztuki po taniości warto było .Teraz tylko się modlić żeby dotarło i w całości. Edytowane 30 Lipca 2019 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3400 Napisano 30 Lipca 2019 Ja ostatnio przyjąłem w takim lociku po taniości Choparda i Dioegene Billodes'a... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach