Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli przypisujesz mi intencje których nie mam - możesz liczyć na odpowiedź Twoje zdanie na temat zegarków może być odmienne - widzisz różnicę czy nadal afekt przesłania Ci obraz ?

Właśnie moje odmienne od twojego zdanie na temat zegarków, a konkretnie marki Rolex jest przedmiotem twojego zacietrzewienia, w którym czytasz opinie innych jak chcesz i toczysz dziwne wywody. Szkoda, że tego nie rozumiesz i brniesz dalej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakieś tendencyjne uproszczenie tego zjawiska. Kwestionowanie jakości?

Znowu dryblujesz.

Tutaj masz alternatywną wersję kolegi który dokonał zakupu i zracjonalizował sytuację.

Ja tu widzę co innego - Kolega docenia dokładność i niezawodność Rolexa ale jego główną potrzebą jest chęć wyróżnienia się a w miejscu gdzie żyje zbyt wiele osób może sobie na Rolexa pozwolić więc nie spełnia potrzeby wyróżnienia się. Zegarek droższy - na przykład PP będzie w tym względzie „lepszy” bo rzadziej spotykany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie moje odmienne od twojego zdanie na temat zegarków, a konkretnie marki Rolex jest przedmiotem twojego zacietrzewienia, w którym czytasz opinie innych jak chcesz i toczysz dziwne wywody. Szkoda, że tego nie rozumiesz i brniesz dalej..

Napisałem już kilka razy że mylnie odczytałeś moje motywacje zegarkowe, nie raczyłeś się do tego,odnieść, przypisujesz też jakieś motywacje innym posiadaczom choć jak mówisz badań nie robiłeś ...to nie są opinie o zegarkach firmy R tylko o ich posiadaczach. W kwestii zegarków widzę dość się zgadzamy. Rozumiesz różnicę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem już kilka razy że mylnie odczytałeś moje motywacje zegarkowe, nie raczyłeś się do tego,odnieść, przypisujesz też jakieś motywacje innym posiadaczom choć jak mówisz badań nie robiłeś ...to nie są opinie o zegarkach firmy R tylko o ich posiadaczach. W kwestii zegarków widzę dość się zgadzamy. Rozumiesz różnicę?

Przeczytaj mój tekst powyżej ze zrozumieniem, mam po prostu odmienne zdanie od twojego o motywacji niektórych posiadaczy Rolexa, którego ty nie akceptujesz i tyle.

W twoich wypowiedziach przewija się bełkot typu "badania", których akurat przy wyrażaniu własnego zdania nikt nie oczekuje i nie wymaga, przyrost wartości rynkowej Rolexa itd. Przyjmij do wiadomości ze czy tego chcesz czy nie nie zawsze wyznacznikiem jakości jest wartość rynkowa i nie zawsze motywacją zakupu zegarka jest jej przyrost lub przynajmniej utrzymanie.

Przy okazji, poza wartością rynkową dóbr czy tego chcesz czy nie są tez inne wartości, którymi niektórzy ludzie kierują się w swoich decyzjach dotyczących zegarków i nie tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj mój tekst powyżej ze zrozumieniem, mam po prostu odmienne zdanie od twojego o motywacji niektórych posiadaczy Rolexa, którego ty nie akceptujesz i tyle.

W twoich wypowiedziach przewija się bełkot typu "badania", których akurat przy wyrażaniu własnego zdania nikt nie oczekuje i nie wymaga, przyrost wartości rynkowej Rolexa itd. Przyjmij do wiadomości ze czy tego chcesz czy nie nie zawsze wyznacznikiem jakości jest wartość rynkowa i nie zawsze motywacją zakupu zegarka jest jej przyrost lub przynajmniej utrzymanie.

Przy okazji, poza wartością rynkową dóbr czy tego chcesz czy nie są tez inne wartości, którymi niektórzy ludzie kierują się w swoich decyzjach dotyczących zegarków i nie tylko.

Cytując:

„na podstawie własnego oglądu twierdzę jednak, że niestety dla większości posiadaczy takiego zegarka jest to bardziej sposób manifestacji zasobności swojego portfela niż świadomy wybór.” - to jest właśnie bełkot...bo przecież nie spotkałeś na swej drodze nawet mniejszości posiadaczy - zapytałem też na czym polega ocena czy świadomy czy manifestacja - jak to masz w zwyczaju - nie odpowiedziałeś . Raz piszesz o większości by zaraz teraz ograniczyć się do niektórych ...Komentujesz mój post w którym jak byk piszę że najbardziej cenię 10 letni brak problemów z zegarkiem ,który przekaże dzieciom lub sprzedam odzyskując wylożoną kwotę - sugerując nadal jakie to mam słabą główną motywację - kolego jak masz problemy ze zrozumieniem i z odpowiedziami na najprostsze kierowane do Ciebie pytania to poproś kogoś o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytując:

„na podstawie własnego oglądu twierdzę jednak, że niestety dla większości posiadaczy takiego zegarka jest to bardziej sposób manifestacji zasobności swojego portfela niż świadomy wybór.” - to jest właśnie bełkot...bo przecież nie spotkałeś na swej drodze nawet mniejszości posiadaczy - zapytałem też na czym polega ocena czy świadomy czy manifestacja - jak to masz w zwyczaju - nie odpowiedziałeś . Raz piszesz o większości by zaraz teraz ograniczyć się do niektórych ...Komentujesz mój post w którym jak byk piszę że najbardziej cenię 10 letni brak problemów z zegarkiem ,który przekaże dzieciom lub sprzedam odzyskując wylożoną kwotę - sugerując nadal jakie to mam słabą główną motywację - kolego jak masz problemy ze zrozumieniem i z odpowiedziami na najprostsze kierowane do Ciebie pytania to poproś kogoś o pomoc.

Inni koledzy przestrzegali, że dyskusja z tobą nie ma sensu i tak jest..

Cytujesz co ci pasuje, bełkoczesz (tak powtarzam bełkoczesz), ciągle odpowiedź dla ciebie to brak odpowiedzi, a tera sugerujesz, że to ktoś inny ma problem ze zrozumieniem.. Skąd wiesz, że nie spotkałem "na swej drodze nawet mniejszości posiadaczy (Rolexa)"? Kule magiczną masz? Znam kilku posiadaczy jeśli to cie uspokoi, a odkąd raczysz bełkotać do mnie znam kolejnego.

Człowieku, nie troluj każdej wypowiedzi, która nie jest zgodna z twoją opinią i przyjmij do wiadomości, że ktoś moze mieć inne zdania nt. zegarków Roleks. Koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ciągle odpowiedź dla ciebie to brak odpowiedzi, a tera sugerujesz, że to ktoś inny ma problem ze zrozumieniem.. Kule magiczną masz? Znam kilku posiadaczy jeśli to cie uspokoi,

Koniec.

No „tera” to faktycznie koniec bo widzę po gramatyce, ża afekt narasta, żebyś zawału nie dostał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No „tera” to faktycznie koniec bo widzę po gramatyce, ża afekt narasta, żebyś zawału nie dostał...

Żenująca jest twoja retoryka, podobnie jak ton twoich wypowiedzi..

Przypomnij sobie swoją gramatykę, po której nikt cię nie obrażał nawet "pobierznie"..

desmo, dnia 12 Sie 2018 - 14:11, napisał: snapback.png

Ale wyciągnąłeś swój wniosek do którego masz prawo komentując mój post w którym napisałem cytuję: „doceniam że przez 2 tygodnie wakacji w tropikach mając ze sobą dwa różne Rolexy moim jedynym zmartwieniem jest żeby mi ich nie ukradli ;-) a po 10 latach służby zostawiam je wdzięcznym dzieciakom lub sprzedaję bez straty albo nawet z zyskiem. To jest dla mnie wyznacznikiem jakości”

To nie pierwszy wątek w którym piszesz dość pobierznie odnosząc się do tematu lub wyciągając pochopne wnioski co nieco utrudnia dyskusję.

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był tu już taki kolega co zawsze chciał mieć ostatnie słowo...nawet jak już się żegnał...

Łap Rolexa na dobranoc.

post-55792-0-02000100-1534110723_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

? o sobie piszesz, czy może chcesz mnie zastraszyć?

Przez grzeczność koresponduje z tobą, bo dawno straciłem już ochotę na to by po raz n-ty wyjaśniać ci meritum moich wypowiedzi dot. marki Rolex, które najwyraźniej ci nie pasuje.

A przy tym ja cię nie obrażam, a ty mnie tak..

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Komentujesz mój post w którym jak byk piszę że najbardziej cenię 10 letni brak problemów z zegarkiem ,który przekaże dzieciom lub sprzedam odzyskując wylożoną kwotę

Odzyskanie kwoty wyłożonej 10 lat temu to żadne osiągniecie i rarytas. Ceny zegarków mocno poszły w górę, złoty znacznie osłabł w stosunku do Euro, Franka i Dolara (sprawdź sobie kursy walut sprzed 10 lat), a do tego trzeba by jeszcze uwzględnić wskaźnik inflacji. Siła nabywcza odzyskanej kwoty będzie więc znacznie gorsza niż 10 lat temu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Temat na prośbę otwieram.

Cobyście nie musieli w wątku PP się męczyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się należy ;)

Za ponowne otworzenie! :)

post-22413-0-58558700-1534448553_thumb.jpeg

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ledwo co otworzyli temat Rolexa na nowo, pierwsze zdjęcie, a tu bach! Omega i homar suba xD

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super tu znowu być.Uwielbiam Rolexy !!!!  :D  :D  :D

Panowie taka ciekawostka.Udało mi się na poniższej fotce ująć logo Rolexa na szkiełku:

beb5d3995307c3b8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tak minął długi weekend..8c9200ba7381a736565cd7ebcf1132ca.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, fajne okoliczności przyrody :)

Tylko jak to minął, jak trwa dalej :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , z Waszego doświadczenia jaki można dostać rabat w Kruku dla DJ41 z karbowanym bezelem? Czy tez 12% jak w sportowych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super tu znowu być.Uwielbiam Rolexy !!!!  :D  :D  :DPanowie taka ciekawostka.Udało mi się na poniższej fotce ująć logo Rolexa na szkiełku: 

Brawo. A teraz sprawdź czy żeby je zobaczyć gołym okiem musisz ustawić zegarek pod odpowiednim kątem. Bo jak widać niemal z każdej pozycji - to fejk :-)

I spróbuj dojrzeć logo nad jasną tarczą, na przykład białej Daytony ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi