Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.09.2024 o 14:18, mario1971 napisał(-a):

Obstawiasz sprzedaż którego z Subów? emoji854.png

Jeszcze jeden spam - chyba mnie rozumiecie.
431ca10f933a108cf6cf9f4c9fe2252d.jpg

Pokaż więcej  

Ciekawy, także rozważałem. Brak decyzji ze względu na rozjazd puszkowatości vs solidność 6 cyfrowych ref. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie puszkowatość nie przeszkadza.

A ten Mariuszowy egzemplarz prezentuje się rzeczywiście pięknie!

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wole Hulka, ten zielony kolor w Kermicie jest piękny ale Hulk wydaje mi się bardziej spójnym zegarkiem.

A, i na tym forum po raz pierwszy w zyciu spotkałem sie ze stwierdzeniem, ze zegarek jest wygodny (lub nie). Wygodne to moga byc buty:). Zegarek sie zakłada na ręke i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 11.09.2024 o 06:32, Toho napisał(-a):

Ja tam wole Hulka, ten zielony kolor w Kermicie jest piękny ale Hulk wydaje mi się bardziej spójnym zegarkiem.

A, i na tym forum po raz pierwszy w zyciu spotkałem sie ze stwierdzeniem, ze zegarek jest wygodny (lub nie). Wygodne to moga byc buty:). Zegarek sie zakłada na ręke i już.

Pokaż więcej  

Jeszcze mało zegarków miałeś na ręku 😉 

Edytowane przez Pionier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż więcej  

Są zegarki, które możesz nosić cały dzień i nie czujesz, że masz je na ręku (nie czujesz dyskomfortu) - to są właśnie te zegarki, które się wygodnie użytkuje. Są też takie, np. nowa SMP300 na bransolecie czy tez większość GS-ów sportowych na bransolecie, które po paru godzinach zaczynają uwierać nadgarstek - to są mało wygodne zegarki, które kupiłem dla testu i szybko się ich pozbyłem. Analogia do butów jest tu jak najbardziej prawidłowa.  😁     

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż więcej  

Zegarki też mogą być wygodne. 

Mam identyczne doświadczenie z 300 jak @mario1971. Po południu z ulgą ją ściągałem, a taki np GMT2 noszę 24/7 i czasami zapominam o nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.09.2024 o 20:29, StaryWilk napisał(-a):

Którą część mechanizmu masz na myśli pisząc "bridge"? 

Pokaż więcej  

Wystarczy to wrzucić do obecnych podróbek i na pierwszy rzut oka bez rozebrania mechanizmu nie stwierdzisz czy to oryginał czy nie. 

W podróbkach - tych lepszych - mostek ma dwa wypusty (służą do regulacji czasu), a oryginał ma tylko jeden na środku.

Niebieski parachrom to też już standard w podróbkach 🙂

917d0a00d989c3a6ccdd9db71127115f.jpg

A zmieniając temat, jak nosicie zegarki na co dzień w domu? Ja ciągle nim o coś obijam. To o łóżko bo zabawkę dziecka podnoszę, to o coś innego.. :D Zdejmujecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dodatkowo, na saunę, basen, spanie, strzelanie i zabawy z córką. Myślę że drogi zegarek na sport to także pomyłka, zarówno klasyczny jak i łóżkowy. Jak kto lubi i wedle uznania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mario gratulacje z okazji nabytku :) jak możesz to zapodaj fotki obu obok siebie tak gwoli porównania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 11.09.2024 o 10:44, qlimaxzu napisał(-a):

Wystarczy to wrzucić do obecnych podróbek i na pierwszy rzut oka bez rozebrania mechanizmu nie stwierdzisz czy to oryginał czy nie. 

W podróbkach - tych lepszych - mostek ma dwa wypusty (służą do regulacji czasu), a oryginał ma tylko jeden na środku.

Niebieski parachrom to też już standard w podróbkach

917d0a00d989c3a6ccdd9db71127115f.jpg&key=04d75539ea25cf991877bec84d4e9f0e5aa994d551b18a37aa9477de9ff9d342

A zmieniając temat, jak nosicie zegarki na co dzień w domu? Ja ciągle nim o coś obijam. To o łóżko bo zabawkę dziecka podnoszę, to o coś innego..  Zdejmujecie?
Pokaż więcej  

Tylko na noc ściągam. W ciągu dnia modlitwa o szerokie futryny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 11.09.2024 o 07:32, Pionier napisał(-a):

Jeszcze mało zegarków miałeś na ręku 😉 

Pokaż więcej  

To ciekawy wniosek. Tylko taki troche błędny.

Zegarek to zegarek, dla mnie każdy jest tak samo "wygodny" , i każdy moge nosic cały dzien bez problemu, nie rozumiem dorabiania do tego teorii "wygody". Kazdy niech sobie to definuje jak chce. Dla mnie wygodna lub nie moze byc ewentualnie  bransoleta lub pasek ale nie zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.09.2024 o 07:34, Toho napisał(-a):

To ciekawy wniosek. Tylko taki troche błędny.

Zegarek to zegarek, dla mnie każdy jest tak samo "wygodny" , i każdy moge nosic cały dzien bez problemu, nie rozumiem dorabiania do tego teorii "wygody". Kazdy niech sobie to definuje jak chce. Dla mnie wygodna lub nie moze byc ewentualnie  bransoleta lub pasek ale nie zegarek.

Pokaż więcej  

Zegarek naręczny składa się w całości z koperty i paska lub bransolety.  To, czy nosi się go wygodnie, zależy od wielu czynników. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zmieniając temat, jak nosicie zegarki na co dzień w domu?

Pokaż więcej  

W ogóle nie noszę. Pierwsze co robię po wejściu do domu to zdjęcie zegarka. Myślałem że wszyscy tak robią, ale wygląda na to że jestem w mniejszości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.09.2024 o 08:47, meinard napisał(-a):

W ogóle nie noszę. Pierwsze co robię po wejściu do domu to zdjęcie zegarka. Myślałem że wszyscy tak robią, ale wygląda na to że jestem w mniejszości. 

Pokaż więcej  

Ja obrączkę w domu zdejmuję po wejściu  :)  Zegarek zdejmuję tylko przy umyciu nadgarstka albo jak zmieniam zegarek  :) 99% jest na nadgarstku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi wyjaśnić czym różni się noszenie zegarka w pracy od nienoszenia go w domu? To w domu narażony jest na jakieś niebezpieczeństwa których nie napotkamy np. w biurze? Ja wkładam zegarek erano i zdejmuję przed pójściem spać. W zawiązku z tym że teraz mam tylko jeden automatyczny, to nie muszę nosić na zmianę innych (bo to manuale), tylko je sobie nakręcam rano i zakładam kiedy chcę. A potem znowu na nadgarstek wskakuje automat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bez zegarka na ręce czuję się dziwnie więc na co dzień ściągam tylko do spania i pod prysznic

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.09.2024 o 08:47, meinard napisał(-a):

Pokaż więcej  

Robię dokładnie tak samo, więc nie jesteś osamotnionym dziwakiem :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.09.2024 o 09:21, beniowski napisał(-a):

To w domu narażony jest na jakieś niebezpieczeństwa których nie napotkamy np. w biurze?

Pokaż więcej  

Z mojego punktu widzenia tak, np. wściekanie z psem, rąbanie drewna do kominka, czyszczenie zapchanego kibla, etc. Z reguły nie robię tych rzeczy w biurze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nosicie zegarki na co dzień w domu?

Pokaż więcej  

Na co dzień w domu zegarek noszę NA RĘCE LEWEJ - dokładnie tak jak teraz, będąc w gaciach na home office:

IMG_20240912_114449.jpg

Edytowane przez mroova
Ściągam na noc i przy pracach "technicznych".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.09.2024 o 09:41, RysiekOchodzki napisał(-a):

Z mojego punktu widzenia tak, np. wściekanie z psem, rąbanie drewna do kominka, czyszczenie zapchanego kibla, etc. Z reguły nie robię tych rzeczy w biurze.

Pokaż więcej  

Jeśli rąbiesz drewno codziennie (a do tego może czerpiesz wodę ze strumienia 1,5km od domu) lub codziennie masz zapchany kibel, to ja rozumiem że nie nosisz. Tylko co przeszkadza zdjąć zegarek na moment a potem go znowu założyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi