Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

A zorientował się ktoś z czcigodnych nieposiadaczy oraz podłych, nikczemnych i szubrawych właścicieli, że w ceramicznym Pepsi zmienił się odcień koloru niebieskiego?

Czerwień również ma inny kolor.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Przestańcie. Są zgłoszenia moderacyjne, że obniżacie poziom forum :(

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolory na bezelu to czysta merytoryka. :P

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, jak są zgłoszenia, to trza dla porządku obrad zamknać wątek, znaczy się tradycyjnie wyłączyć mikrofon na jakiś czas a niepożądany element spacyfikować. Zamykania wątków nie popieram, natomiast zadymiarzy i trollujących trzeba tępić z całą stanowczością.

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świnie z ugrupowania "uprzejmie donoszę" a już zacząłem czytać z zapartym tchem... tylko jak ustalić przy ograniczonej dostępności czy to celowe działanie producenta, czy ułomność procesu produkcyjnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zorientował się ktoś z czcigodnych nieposiadaczy oraz podłych, nikczemnych i szubrawych właścicieli, że w ceramicznym Pepsi zmienił się odcień koloru niebieskiego?

Takie mam wrażenie, ale w świetle dziennym nie widziałem jeszcze nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek daj jakieś porównawcze zdjęcie w dobrym świetle, macie tam chyba w Poznaniu parę puszek Pepsi ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny ten Patek. Odklejasz logo i spokojnie może leżeć w sklepie sportowym koło korkotrampków i kosztować 100zł.

Zielony R jest niepowtarzalny i tu każdy inny zegarek z kolorze zielonym czy to Patek, Oris czy Seiko wydaje się dla mnie produktem wtórnym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Zielony R jest niepowtarzalny i tu każdy inny zegarek z kolorze zielonym czy to Patek, Oris czy Seiko wydaje się dla mnie produktem wtórnym...

A jak bym nad tym polemizował, ale to oczywiście moje zdanie. Chyba, że chodzi Ci o to, że zielony Rolex był pierwszy i każdy inny zielony to odgrzany kotlet?

Bo jeśli chodzi o odbiór zieleni w Rolex, wspomniany wyżej Oris podoba mi się bardziej. Mówię oczywiście o odbiorze koloru (tarczy, bezela) w zegarku. Nie samej marki. 

Może na zdjęciach tego nie widać, ale na żywo zieleń w Rolexie jest mdła, w Orisie bardziej soczysta, intensywna, mieni się różnymi odcieniami w zależności od światła. 

Oczywiście to jest tylko moje zdanie.

EHX1pTn.jpg

Oo0FuHQ.jpg

Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celowo nie napisałem o odbiorze koloru bo są bardziej zielelone/ładniejsze lepsze mechanicznie, ale o to, że jest taki specyficzny, o to "pierwszeństwo" te zielone opakowania. Wszystko tak właśnie kojarzy się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin (Kwiatek), popatrz na swoje drugie zdjęcie.

Po pierwsze - proporcje poszczególnych elementów składających się na całość. Rolex - idealna symetria. Oris - tu w porównaniu do Suba wygląda jakby pacjent miał wodogłowie  ;) 

Po drugie - kolorystyka. Tutaj właśnie pokazałeś, dlaczego Hulk jest aż tak pożądany. Wygląda na tych fotkach wręcz obłędnie. A Oris - no... jest ok. (nice) :) 

Po trzecie - bransoleta. Tu jakikolwiek komentarz jest praktycznie zbędny.

To jest oczywiście moje zdanie, porównując oba te zegarki.

A ten Patek? No, jak chcesz być szanowany i żeby ci się kłaniali w pas, klepali po plecach i te sprawy - to tylko Aquanaut ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - proporcje poszczególnych elementów składających się na całość. Rolex - idealna symetria. Oris - tu w porównaniu do Suba wygląda jakby pacjent miał wodogłowie  ;)

Idealna symetrie to ma np Sea-Dweller , te klockowate uszy w Subie mnie troche raziły na żywo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Po drugie - kolorystyka. Tutaj właśnie pokazałeś, dlaczego Hulk jest aż tak pożądany. Wygląda na tych fotkach wręcz obłędnie. A Oris - no... jest ok. (nice) :)

Po trzecie - bransoleta. Tu jakikolwiek komentarz jest praktycznie zbędny.

To jest oczywiście moje zdanie, porównując oba te zegarki.

A ten Patek? No, jak chcesz być szanowany i żeby ci się kłaniali w pas, klepali po plecach i te sprawy - to tylko Aquanaut ;)

W ogóle się z Tobą nie zgadzam i mam zupełnie inne zdanie, ale oczywiście wiem w jakim jestem wątku, więc nie drążę. 

Na zdjęciach Rolex wygrywa, w rzeczywistości jest w tym porównaniu po prostu słaby! 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idealna symetrie to ma np Sea-Dweller , te klockowate uszy w Subie mnie troche raziły na żywo.

To też racja.

W ogóle się z Tobą nie zgadzam i mam zupełnie inne zdanie, ale oczywiście wiem w jakim jestem wątku, więc nie drążę.

Na zdjęciach Rolex wygrywa, w rzeczywistości jest w tym porównaniu po prostu słaby!

Miłego dnia!

Nie dane mi było widzieć zielonego Orisa na żywo :( Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj byłem w Kruku w Galerii Mokotów - czas oczekiwania na Submarinera ok. trzy lata.

Na szczęście Submariner wizualnie kompletnie mi nie leży w żadnym kolorze - kiedyś odmówiłem uszczęśliwienia mnie nim w charakterze prezentu. Nie podoba mi się w nim naprawdę wiele elementów, PP Aquanaut w porównaniu do niego jest lekki i taki czysty, "rześki". 

Proszę jednak o poradę. Jak kiedyś pisałem, mam bardzo wąską rękę, noszę OP Date 34mm ref. 15000. Czy warto go zmienić na białego OP 39mm ref. 114300  Na załączonych zdjęciach jest pewne chwilowe przekłamane, bo z powodu 2-tygodniowych wczasów jest mnie o 5 % więcej:

post-40546-0-10145600-1576749457.jpg

post-40546-0-52016300-1576749464_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co oznacza dokładnie "bardzo wąska". Ja mam też bardzo mały nadgarstek 15,5-16 cm i OP39, którego miałem przez ponad rok był na granicy akceptowalności, wymieniłem go na DJ36.

Za to sportowe modele 40 mm leżą u mnie całkiem dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o Hulka to myślę, że największa jego siła to świetna tarcza która zmienia odcień w zależności od rodzaju i natężenia światła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos mniejszych modeli,

Rolex Oysterdate Precision '77 Cal. 1225 ref. 6694 mojego kolegi.

gallery_65341_2751_1382791.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się wydaje, czy w 6.45 gdy widać odbicie dolnej części sekundnika PP w polerowanej stali to jest on tam paskudnie niedorobiony?

Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Czy mi się wydaje, czy w 6.45 gdy widać odbicie dolnej części sekundnika PP w polerowanej stali to jest on tam paskudnie niedorobiony?

Nie wydaje Ci się. To chyba reguła, że nawet renomowani producenci nie wykańczają porządnie wskazówek od spodu, bo przecież nie widać. Jak się jednak okazuje - często właśnie widać te niedoróbki w odbiciach na polerowanych elementach na tarczy / lub na innych wskazówkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po drugie - kolorystyka. Tutaj właśnie pokazałeś, dlaczego Hulk jest aż tak pożądany. Wygląda na tych fotkach wręcz obłędnie.

No nie moge sie z tym zgodzic. Jak kupowalem Hulka (czas oczekiwania 2 miesiace :D), to wlasnie rendery ze strony i zdjecia z sieci mnie do niego sklanialy. I oczywiscie na nich prezentuje sie super. Jednak na zywo - idac za Bartkiem - tylko tarcza jest super. Bezel niestety jak plastikowy i wyblakly czesto przy niej wygladal i bezel z tarcza stanowily dwa swiaty. Poza tym pozadanie tym modelem na forum wzroslo wraz z niedostepnoscia. Jak mozna bylo Hulka kupic bez kolejek, to opinie o nim pisane chocby pod moim adresem byly... mierne. A to daje po oczach na kilometr, ze Rolex, a to, ze bizuteryjny itp. itd. Jak widac wystarczylo kolejke wydluzyc i juz kazdy modli sie do Batmana i Hulka :D;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam. Zakupiłem ostatnio zegarek Dubois i nie wiem jak sprawdzić dokładniejsze dane. w necie tego modelu nie znalazłem może Wy mi pomożecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam. Zakupiłem ostatnio zegarek Dubois i nie wiem jak sprawdzić dokładniejsze dane. w necie tego modelu nie znalazłem może Wy mi pomożecie?

To jakiś mniej znany model Rolexa? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi