Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Akurat to prawo miedzynarodowe  z lat 70 uratowalo zapewnie miliony zwierzat :)

Zwłaszcza aligatory w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Przyszedł email, wreszcie :)

Napisali coś ciekawego? 🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, KOPA76 napisał(-a):

Przestan byc ignorantem, tylko poczytaj czym jest Konwencja Waszyngtonska z 1973 i jak chroni gatunki roslin i zwierzat (takze te wystepujace na terenie polski) 🙈

7 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Napisali coś ciekawego? 🤔

Zeby sprobowal jeszcze raz za rok 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Sami ocenicie czy ciekawe jak odbiorę ;)

To nie dzwonią tylko maila? Najgorzej jak do spamu wpadnie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Przestan byc ignorantem, tylko poczytaj czym jest Konwencja Waszyngtonska z 1973 i jak chroni gatunki roslin i zwierzat (takze te wystepujace na terenie polski) 🙈

Zeby sprobowal jeszcze raz za rok 😅

Mowa byla chyba o paskach z aligatora bo jest to forum chyba zegarkowe.Moze  krokodyl i aligator dla  Ciebie to jedno i to samo.Tutaj w chameryvce aligatorow jest jak kurczakow i nie sadze aby ich zabraklo.Jak nie wierzyzs proponuje wycieczke na Floryde gdzie wlaza w kazdy stawik i trzeba uwazac .Jesli rosliny to raczej botanika.Smieszy mnie postawa obroncow zwierzat ,roslin bo  zawsze sa tam gdzie nie trzeba .Skory ,mieso polowania koniec swiata.Nie ignoruje tylko cos o przyrodzie moze - chyba  cos wiem?

Edytowane przez KOPA76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tbn napisał(-a):

To nie dzwonią tylko maila? Najgorzej jak do spamu wpadnie. ;)

Tak, email. Codziennie monitoruję skrzynkę i sprawdzam spam bo właśnie tego się obawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Tak, email. Codziennie monitoruję skrzynkę i sprawdzam spam bo właśnie tego się obawiam!

Na to właśnie liczą. Czas minął, nie mamy pańskiego  płaszcza i co nam pan zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, KOPA76 napisał(-a):

Mowa byla chyba o paskach z aligatora bo jest to forum chyba zegarkowe.Moze  krokodyl i aligator dla  Ciebie to jedno i to samo.Tutaj w chameryvce aligatorow jest jak kurczakow i nie sadze aby ich zabraklo.Jak nie wierzyzs proponuje wycieczke na Floryde gdzie wlaza w kazdy stawik i trzeba uwazac .Jesli rosliny to raczej botanika.Smieszy mnie postawa obroncow zwierzat ,roslin bo  zawsze sa tam gdzie nie trzeba .Skory ,mieso polowania koniec swiata.Nie ignoruje tylko cos o przyrodzie moze - chyba  cos wiem?

Az nie wiem co Cie odpowiedziec :)

Pozostaje mi ponownie zaprosic Cie do przeczytania czym jest konwencja waszyngtonska:

https://en.wikipedia.org/wiki/CITES (aby bylo Ci latwiej - po "chamerykansku")

4 minuty temu, desmo napisał(-a):

Na to właśnie liczą. Czas minął, nie mamy pańskiego  płaszcza i co nam pan zrobi.

co za roznica dla nich komu sprzedadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Pozostaje mi ponownie zaprosic Cie do przeczytania czym jest konwencja waszyngtonska:

Mielczec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.09.2022 o 10:33, artme napisał(-a):

Uprzedzony a ostrozny, to dwie rozne rzeczy😊

jak mnie poprosisz, zebym za Twoja kase i na Twoje ryzyko kupil Ci Rolka w Turcji czy Chinach, to uwierz - nie ma problemu 😎👍

Jeśli kupujesz Roleksa w AD to czy Chiny czy Turcja czy USA czy Szwajcaria nie ma różnicy 

chyba, że chcesz mi wmówić że np w Turcji w AD co drugiego to sprzedają fake, albo tylko turystom??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

To by ich równało z handlarzem z grey market. Ciekawa koncepcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, KOPA76 napisał(-a):

To prawo nie ma ratować aligatorów w Polsce, tylko zagrożone gatunki w różnych krajach

nawet jak jakikolwiek polski sklep sprowadza paski ze skór egzotycznych to zawsze trwa to dłużej, ze względu na CITESy.. od zawsze kiedy pamietam tak jest i ani się temu nie dziwię, ani nie oburzam

ale widzę, że niektórzy traktują to jak rewolucję kopernikańską w 1543 :)

To prawo nie ma ratować aligatorów w Polsce, tylko zagrożone gatunki w różnych krajach

nawet jak jakikolwiek polski sklep sprowadza paski ze skór egzotycznych to zawsze trwa to dłużej, ze względu na CITESy.. od zawsze kiedy pamietam tak jest i ani się temu nie dziwię, ani nie oburzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrzmiał po trzykroć. Amen! 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, desmo napisał(-a):

To by ich równało z handlarzem z grey market. Ciekawa koncepcja.

Nie bardzo rozumiem dlaczego tak uwazasz... Jest lista, aktualnym nr 1 jest Pan Desmo, wysylaja wiadomosc - nie odpowiada w ciagu 5 dni, wysylaja wiadomosc do SzefSzefow, ktory pojawia sie w butiku po 1 dniu.

Co za roznica dla butiku czy sprzedadza zegarek Desmo czy SzefSzefow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Nie bardzo rozumiem dlaczego tak uwazasz... Jest lista, aktualnym nr 1 jest Pan Desmo, wysylaja wiadomosc - nie odpowiada w ciagu 5 dni, wysylaja wiadomosc do SzefSzefow, ktory pojawia sie w butiku po 1 dniu.

Co za roznica dla butiku czy sprzedadza zegarek Desmo czy SzefSzefow?

Ja uważam, że w takiej sytuacji powinni odczekać jeszcze kilka dni, następnie zadzwonić do Pana Desmo, jeśli się nie dodzwonią to wysłać sms i kolejnego maila i dopiero gdy po upływie dwóch tygodni Pan Desmo się nadal nie odzywa to mogą dzwonić do Pana SzefaSzefów. Tak to widzę. Tak chyba by jednak było kulturalnie.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okresie letnim (sezon urlopowy) AD potrafi przetrzymać zegarek dla zdeklarowanego klienta, pod którego przyszedł zegarek, nawet do miesiąca. AD powinien wykorzystać wszelkie dostępne środki, aby skutecznie poinformować klienta o fakcie realizacji jego zamówienia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Desmo był na wakacjach i nie odebrał.. Szef Szefów miał awarię mejla i telefonu.. Bywa i tak, skorzystałeś @Just1MoreWatch 😁

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, eye_lip napisał(-a):

Desmo był na wakacjach i nie odebrał.. Szef Szefów miał awarię mejla i telefonu.. Bywa i tak, skorzystałeś @Just1MoreWatch 😁

Gdzie dwóch nie czyta maili, tam trzeci korzysta 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi