Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Do sportowych modeli tylko;) Cellini tego nie ma. Nazwy są historyczne - koperta typu Oyster - czyli z zakręcanym deklem, wodoszczelna, a mechanizm Perpetual, czyli wiecznie nie potrzebujący nakręcania (bo się sam nakręca). 

Czyli dejtdżasty i dejdejty jednak sportowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fhuuuy menski, ja noszę mniejsze. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Krakowie sporo rzeczy spłynęło (dj'e, cermit, gmt, daytony, suby) wiec pewnie będą rozgrzane linie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

W Krakowie sporo rzeczy spłynęło (dj'e, cermit, gmt, daytony, suby) wiec pewnie będą rozgrzane linie 

I zalane portale typu alle czy chrono... 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby tylko mój YM nie przyszedł teraz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, artme napisał(-a):

I zalane portale typu alle czy chrono... 😁

Z tych dwóch portali gdzie lepiej się sprzedaje ? Jaką przesyłką najlepiej wysłać za granice na chrono? Chce sprzedać srebrnego OP 41, ponieważ wkurzył mnie dużo dłuższy od podawanego przez salon w dniu zapisu czas oczekiwania. Odebrałem tylko dlatego, ze można na nim łatwo zarobić, ale w międzyczasie kupiłem Superocean’a. Nie chce sobie zamykać drogi do Rolexa na przyszłość trafiając na czarną listę tego śmiesznego, czarnego ptaka, może kiedyś wrócę do marki. W związku z tym lepiej opchnąć go za granice? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszą cenę dostaniesz w Chinach.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Dr.pepper napisał(-a):

Z tych dwóch portali gdzie lepiej się sprzedaje ? Jaką przesyłką najlepiej wysłać za granice na chrono? Chce sprzedać srebrnego OP 41, ponieważ wkurzył mnie dużo dłuższy od podawanego przez salon w dniu zapisu czas oczekiwania. Odebrałem tylko dlatego, ze można na nim łatwo zarobić, ale w międzyczasie kupiłem Superocean’a. Nie chce sobie zamykać drogi do Rolexa na przyszłość trafiając na czarną listę tego śmiesznego, czarnego ptaka, może kiedyś wrócę do marki. W związku z tym lepiej opchnąć go za granice? 

Wystaw na naszym bazarku i na FB. I nie licz na łatwą i szybką sprzedaż, bo "tego kwiatu pół światu", chyba, ze dasz rozsądną cenę. 

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dr.pepper strasznie współczuję Ci nerwów spowodowanych opóźnieniem w odbiorze OP41, w pełni rozumiem Twój kartezjański wywód o przyczynach "pogonienia" go, liczę że zysk choć troszkę zrekompensuje Ci cierpienia. Mnie też oszukali - miałem czekać 3 do 5 lat, a odebrałem rok i dwa m-ce od zapisu, lecz mimo to noszę dzielnie nadal.

Przyznam jednak, że nie w pełni nadążam za Twoim tokiem myślenia, podobnie jak dwa miesiące temu, gdy zarzuciłeś mi markowe szorty, a w kolejnym wpisie wyznałeś, że sam nosisz firmówki.

Może jednak oszczędź sobie ewentualnych cierpień i po prostu nie zapisuj się na kolejnego Rolexa ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera...idąc tym tropem myślenia to muszę sprzedać wszystkie Rolexy. Ktoś chętny na Daytonę?

Miało być pół roku, a było 11 miesięcy. Nie zniosę tej zniewagi.

Tiffanego też oddam, przyszedł w 3 tygodnie, kto to widział...

Edytowane przez Just1MoreWatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi powiedzieli, że będę czekał rok, a po dwóch miesiącach go odebrałem. Zegarek należy do żelaznej części mojej kolekcji - not for sale.

c63eac6a3dc1dae158363bf5b62e1b14.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Mi powiedzieli, że będę czekał rok, a po dwóch miesiącach go odebrałem. Zegarek należy do żelaznej części mojej kolekcji - not for sale.

Sprzedawać! Tak cię w balona zrobili, a ty nic🤣? Jak można tak pozwolić się poniżyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi powiedzieli, że będę czekał rok, a po dwóch miesiącach go odebrałem.

Bardzo niedobrze. To tak jakby poznać cudowną kobietę i postanowić cierpliwie zabiegać o jej względy, podczas gdy ona postanawia oddać się już przy pierwszym spotkaniu
To źle rokuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c63eac6a3dc1dae158363bf5b62e1b14.jpg&key=ecb708c790c51f1b9a920df317b5d618c1f196656ae38173859d12679a7d8210

Poczekaj na odbior Mint Green’a z takimi “zelaznymi” deklaracjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że polaczki stabilnie o kolejkach i czekaniu. A w Gruzji kermit od ręki na każdym rogu. Idźcie lepiej kupić czekoladki pani z Kruka to może łaskawie dostaniecie miesiąc wcześniej. Nawet mi was nie żal.

25909729-D5CB-436C-9717-5239A92784A1.thumb.jpeg.0ce92e2495880d50056649b70fd43493.jpeg767EE8C3-C8FD-4098-A04D-0E5282D74B5F.thumb.jpeg.ab6ea303eff8106ee1ef0f7cd6cc1da9.jpeg

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

c63eac6a3dc1dae158363bf5b62e1b14.jpg

To 41mm? Można wiedzieć za ile wtedy go kupiłeś?

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Nomateus napisał(-a):

To 41mm? Można wiedzieć za ile wtedy go kupiłeś?

44,7k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest dobrze. Zielony wypiera niebieskiego. Zastanawiam się,  czy to urok nowości, czy obecność antyrefleksu ? 😂

edit: fotografię należy powiększyć w celu zaobserwowania detalu na szkle, u dołu. Łatwe to nie było  😏

7614BADE-D842-4E7A-9705-3822F56922C1.thumb.jpeg.0f6b9741da7fbdeccc1d97750b281b79.jpeg

Edytowane przez Tanatos70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie jest dobrze. Zielony wypiera niebieskiego. Zastanawiam się,  czy to urok nowości, czy obecność antyrefleksu ? 7614BADE-D842-4E7A-9705-3822F56922C1.thumb.jpeg.0f6b9741da7fbdeccc1d97750b281b79.jpeg

Moze to po prostu urok tej subtelnej, acz wyszukanej i glebokiej zieleni ze szlifem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi