Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Czarek03 napisał(-a):

No właśnie bardzo atrakcyjna Pani z salonu Rolexa oznajmiła mi, ze nie wypuści nas( tj córki i mojej osoby) jeśli nie zrobimy fotek tych formularzy. Dodała jeszcze, ze Wweryfikatorzy powinni przychylić się do naszej prośby zakupu tych zegarków . Byłbym bardzo rad gdyby tak sie stało . Nie jestem handlarzem co oznajmiłam w salonie zgodnie z prawdą i chciałbym w swoim środowisku być kimś w rodzaju „ambasadora marki” Dostałem jeszcze na odchodne dwa różne katalogi Rolexa. 

48F30B0C-0463-4D12-AE97-1E7BE1506EFA.jpeg

Śmiem twierdzić, że piszesz bzdury.

Nikt w salonie Ci nie da informacji, że centrala pozytywnie rozpatrzy Twoją "aplikację".

Piszę to na podstawie wizyt w 3 różnych salonach i wielu lat doświadczenia w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tym zrobieniem zdjęć? Salon sugeruje, żeby się "zabezpieczyć", tj. mieć dowód że się zamówiło..?

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest szybciej niż wypełnianie 2 egzemplarzy dla nich i dla klienta, aby miał kopię. Tym bardziej, że i tak po premierach 99.99% pójdzie do niszczarki, więc mniej papierów do przekładania, mniej śmieci a i planeta będzie zdrowsza. 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, tomekr89 napisał(-a):

O co chodzi z tym zrobieniem zdjęć? Salon sugeruje, żeby się "zabezpieczyć", tj. mieć dowód że się zamówiło..?

Przecież to nie jest zamówienie , po co Ci dowód czegoś co nie dowodzi niczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Nikt w salonie Ci nie da informacji, że centrala pozytywnie rozpatrzy Twoją "aplikację".

Piszę to na podstawie wizyt w 3 różnych salonach i wielu lat doświadczenia w tej grze.

Następny mądrala zarzuca mi kłamstwo . Jeśli tak napisałem , to tak było i to usłyszałem . Może to było ufemistyczne „ spadaj „ a może nie. Nie znam intencji rozmówczyni . A ja w branży nie siedzę, bo jak pisałem nie jestem handlarzem i nie umie grać w te grę . 
Nasunela mi się taka refleksja ; jacy tu wszyscy odważni i ważni na tym Forum. Reszty komentarza sobie daruje , bo musiałbym zahaczyć  o lata 70/80 a to nie jest forum historyczne. 
Jeszcze raz proszę ŻEBY NIE ZARZUCAĆ MI KŁAMSTW . 

Edytowane przez Czarek03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Czarek03 napisał(-a):

Następny mądrala zarzuca mi kłamstwo . Jeśli tak napisałem , to tak było i to usłyszałem . Może to było ufemistyczne „ spadaj „ a może nie. Nie znam intencji rozmówczyni . A ja w branży nie siedzę, bo jak pisałem nie jestem handlarzem i nie umie grać w te grę . 
Nasunela mi się taka refleksja ; jacy tu wszyscy odważni i ważni na tym Forum. Reszty komentarza sobie daruje , bo musiałbym zahaczyć  o lata 70/80 a to nie jest forum historyczne. 
Jeszcze raz proszę ŻEBY NIE ZARZUCAĆ MI KŁAMSTW . 

Czyli żeby siedzieć w branży, to trzeba być handlarzem.

Nie ma sensu dalsza dyskusja, pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Mówiono że można się zapisać na jedną nowość w jednym salonie - bo i tak info i rozdział jest centralne -  a Ty już trzy obskoczyłeś? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Bugs napisał(-a):

Mówiono że można się zapisać na jedną nowość w jednym salonie - bo i tak info i rozdział jest centralne -  a Ty już trzy obskoczyłeś? 

Miałem na myśli na przestrzeni lat. W tym roku ja zapisałem się w Warszawie, a żona w innym mieście bo akurat nam się logistyka nieco rozjechała..

Potwierdzam, że jeden zegarek na osobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
3 minuty temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Miałem na myśli na przestrzeni lat. W tym roku ja zapisałem się w Warszawie, a żona w innym mieście bo akurat nam się logistyka nieco rozjechała..

Potwierdzam, że jeden zegarek na osobę.

A nie lepiej jest budować sobie relacje z danym butikiem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Bronzo napisał(-a):

A nie lepiej jest budować sobie relacje z danym butikiem? 

Chciałbym w to wierzyć, ale w ogólnym rozrachunku wydaje mi się, że nie ma to żadnego znaczenia.

Butik nie ma nic do gadania, przydział dostają z centrali.

Najlepiej to by sobie było budować relację właśnie tam :)

Jasne, fajnie się znać z osobami z salonu, móc swobodnie porozmawiać, ale u nas to nie działa tak jak w USA.

To moje subiektywne zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention=22904]Krystian[/mention] [mention=105984]mario1971[/mention] Możecie (w nawiązaniu do dyskusji) zerknąć na grawer na szkiełku Waszych stalowych Subów?

Nowe Suby mają AR i to było oficjalne info na stronie w dniu premiery. Teraz chyba to info zniknęło, ale mają wewnętrzny AR. Co więcej to z moich obserwacji nie tylko SUBy mają AR, ale też GMT i inne linie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Krystian napisał(-a):

Nowe Suby mają AR i to było oficjalne info na stronie w dniu premiery. Teraz chyba to info zniknęło, ale mają wewnętrzny AR. Co więcej to z moich obserwacji nie tylko SUBy mają AR, ale też GMT i inne linie.

Explorer 124270 też ma wewnętrzny AR. 

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Explorer 124270 też ma wewnętrzny AR. 

Obstawiam, że wszystkie już mają, ale jak czegoś nie widziałem na własne oczy, to wolę pisać tylko o tym co widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Przecież to nie jest zamówienie , po co Ci dowód czegoś co nie dowodzi niczego ?

no właśnie nie wiem, stąd pytam o co chodzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi kazali zrobić zdjęcie, ale się nie zgodziłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krystian napisał(-a):

Obstawiam, że wszystkie już mają, ale jak czegoś nie widziałem na własne oczy, to wolę pisać tylko o tym co widziałem.

GMT mają 

508E859B-8C19-4570-A3C6-3A7B325F7660.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Tanatos70 napisał(-a):

GMT mają 

508E859B-8C19-4570-A3C6-3A7B325F7660.jpeg

To, że mają AR jest bezsprzeczne, bo tak jak Krystian napisał, wcześniej było info na stronie o tym :) zagadką jest lupka, czy pokryta jest AR w miejscu klejenia, czyli pod lupką, czy też warstwa antyrefleksyjna jest bezpośrednio na lupce i dlatego zdarza się, że się rysuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, PKS napisał(-a):

Też mi kazali zrobić zdjęcie, ale się nie zgodziłem.

Wytłumaczcie prostemu człowiekowi: proszą was o zrobienie zdjęcia dokumentu waszym telefonem, a wy się nie godzicie? Nie godzicie na co? Żeby w waszym telefonie było zdjęcie dokumentu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wytłumaczcie prostemu człowiekowi: proszą was o zrobienie zdjęcia dokumentu waszym telefonem, a wy się nie godzicie? Nie godzicie na co? Żeby w waszym telefonie było zdjęcie dokumentu?

Wiesz, wstalismy z kolan i teraz mamy w sobie gen sprzeciwu.

Niemniej jednak odczytuje wpis kolegi PKS jako taki sam zart jak nieustannie zmniejszajaca sie liczba polaczen PKS.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam odwrotnie, robię zdjęcie dokumentów nawet jak mnie nie proszą, nigdy nie wiadomo kiedy na co przyda się teczka ;)

Edytowane przez tomekr89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ma czy nie ma AR? Chyba ma.

81ca7ab3e39c7f0bf3c9107dfd21ed64.jpg

Jedyna sluszna konfiguracja pepsi👍

Miłego dnia. Dziś tak:

A798FE90-2E9E-47F4-926E-73085A8BD57D.jpeg

No prosze wizyta w przedszkolu i zaraz Pandzie mnie witaja😃

D8B05436-ADB8-4196-8445-2FCC03BD105F.jpeg

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bo nie, nieważne o co chodzi.
Ja poprosiłem o kopię deklaracji bo powiedzieli że tylko wtedy mam szansę na Daytonę.
Żona, ojciec i reszta rodziny tak samo zrobili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Bugs napisał(-a):

Nie bo nie, nieważne o co chodzi.
Ja poprosiłem o kopię deklaracji bo powiedzieli że tylko wtedy mam szansę na Daytonę.
Żona, ojciec i reszta rodziny tak samo zrobili.

DJ miałem kopię, Batmana tez, AK nie miałem i wszystkie 3 odebrałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi