Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Ankieta dot. wyboru wizji Zegarka klubowego 2015

Możliwy jest wielowybór ( jeśli więcej niż 1 opcja wam odpowiada )  

133 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno wahnik nasz, tarcza nasza (byle by jej nie zepsuć :) ), Koperta może być jeszcze taka:

Davosa-Business-Pilot-Chronograph.jpg

Ta koperta chyba ładniejsza, przypomina niektóre modele Tutimy, Hamiltona. Paweł, fajnie by bylo gdyby opcja z Davosa zamknęła sie w kwicie tak do 4k żeby znalazła się odpowiednia liczba chętnych bo wszystko przybliżające sie do kwoty 6k, od której jest potencjalna możliwośc zegarka od Chronos-art  zdecydownie rozłoży glosy i może być problem z zebraniem odpowiedniej liczby chętnych. A może coś jak ten pilocik z poprzedniego Twojego zdjęcia ale w jakiejs kopercie 42, pewnie mają takie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obrażam się, po prostu w związku z projektami klubowymi zawsze jest duże "ciśnienie"  a mi szkoda chyba już swoich nerwów.

Będę kibicował i obserwował. Wolę spokojną merytoryczną pracę i sposób prowadzenia projektu jak w forumowym chrono.

W oficjalnych klubowcach za dużo jest rozrywania szat, bardzo różne oczekiwania nie do pogodzenia ze sobą itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może niech pałeczkę  przejmą  "Tik Tak " i "piotrkrakow".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w naiwności swojej wierzyłem, że forumowy zegarek powstanie jako całkowicie nowy projekt... W nowej kopercie, z nową tarczą itd... 

No nic, będę śledził i mimo wszystko kibicował :)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może niech pałeczkę  przejmą  "Tik Tak " i "piotrkrakow".

Jesli są osoby zainteresowane Davosą to zapraszam:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/96635-davosa-chrono-jako-zegarek-klubowy-2015/?do=findComment&comment=1070820

Ale bez ciśnienia proszę ;), wyjdzie to wyjedzie. Nie wyjdzie to wyjdzie inny, ale pobawić się można :) i tak polecam traktować zegarek klubowy.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem na chronos art.

Mam również swoją propozycję. Może zrobić kieszonkę na unitasie? W zestawie byłby specjalny pasek do noszenia zegarka na nadgarstku. Jakiś strapmaker wykonałby takie paski bez problemu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałem kieszonkę jako zeszloroczny zegarek klubowy, to zostałem wyśmiany i sprowadzony do parteru :)

Oczywiście jestem jak najbardziej za.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie pomysł bomba, tak samo jak i pomysł zegara kominkowego od Pawła Jankowskiego. W końcu byłoby to coś innego.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez chwile mialem nadzieje ze powstanie zegarek dla przecietnego uzytkownika forum, Niestety chyba to tylko moje zludzenie. Tak sobie wolno mysle i wychodzi mi ze projekt QV z chrono bardziej zaslugiuje na miano klubowca bo zebral 150 osob i nastepne 50 czeka w rezerwie.

Bo nazwac tak zegarek ktory bedzie zrobiony moze w 40 egzemplarzach na forum w ktorym uczestniczy aktywnie setki osob to chyba przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj muszę przyznać rację kolegi piszącego powyżej, czytając to forum czasem wydaje mi się że wielu jego użytkowników nie chce się przyznać że chętnie kupiliby ciekawy zegarek za 1000zł. A projekty  QV są ciekawe i warte kontynuacji, a nie krytyki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może coś od Gerlacha? Już jeden projekt od nich powstał na forum i chyba wszystko było ok. A animozje kilku użytkowników jednego i drugiego forum nie powinny przeszkadzać w projekcie klubowca. Cenowo taki projekt byłby na pewno bliżej chińczyka, niż Chronos Art albo Davosy i przez to powinien być dostępny dla przeciętnego użytkownika forum. Dodatkowo na tarczy znalazłoby się Made in Poland. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptaku, gdy słyszę chiński unitas robi mi się nie dobrze,... Ten mechanizm jest nieserwisowalny,  Czego się w nim dotkniesz nadaję się do wyrzucenia.  Po co taki klubas?

Dodatkowo na tarczy znalazłoby się Made in Poland

Równie dobrze można wpisać "made on Mars", tylko co to komu ma dać, skoro produkt i tak chiński.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi bardziej oto żeby zegarek klubowy był dostępny dla przeciętnego użytkownika forum niż dla wybranych, dlatego warto szukać jakiegoś kompromisu, a zegarek za więcej niż 4 tyś. złotych takim nie będzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Panowie - zaśmiecacie niniejszy wątek swoimi przemyśleniami, który dotyczy ankiety i niczego więcej.

Kto chce, to głosuje i jeśli chce, to uzasadnia swój głos i tyle.

Dyskusja o klubowcu na 2015 powinna się odbywać w innych wątkach, które w tym celu zostały już założone. Jeżeli brakuje jakiegoś tematu, np. klubowca od Gerlacha, to niech ktoś rozpocznie i taki wątek.

Miło byłoby, gdyby moderator dyskusji przeniósł posty, które nie dotyczą ankiety, do właściwych wątków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mechanizmach sie nie znam za bardzo ale wiem sa inne mechanizmy: ST-eki, Miyoty czy Seiko (Gerlach teraz wsadza do Nawigatora Seiko).

Nie trzeba wydawac 4k na dobry zegarek za 1,5k mozna naprawde miec cos fajnego, a i wtedy mysle ze nie bedzie 40 a 100 chetnych a moze wiecej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jeśli forumowe chrono dobrze wypadnie, to zamknie usta wszystkim hejterom twierdzącym, że jak coś jest tanie to jest do kosza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie upieram, że zegarek ma być drogi. Ma być przyzwoitej jakości. Niż jakiegoś Gerlacha lepiej kupić z dużym rabatem 50 Orientów i zamówić do nich tarczę osobno, zrobić grawer na deklu i przynajmniej dostaniemy jakość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że właściciele projektu  303 nie narzekają na jakość i wykonanie swoich zegarków, a i lista chętnych na ten zegarek mówiła wszystko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj muszę przyznać rację kolegi piszącego powyżej, czytając to forum czasem wydaje mi się że wielu jego użytkowników nie chce się przyznać że chętnie kupiliby ciekawy zegarek za 1000zł. A projekty  QV są ciekawe i warte kontynuacji, a nie krytyki. 

Popieram - to tak jak z piosenką "...ona tańczy dla mnie.." naszymi "Jarzębinkami" na euro.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - zaśmiecacie niniejszy wątek swoimi przemyśleniami, który dotyczy ankiety i niczego więcej.

Kto chce, to głosuje i jeśli chce, to uzasadnia swój głos i tyle.

Dyskusja o klubowcu na 2015 powinna się odbywać w innych wątkach, które w tym celu zostały już założone. Jeżeli brakuje jakiegoś tematu, np. klubowca od Gerlacha, to niech ktoś rozpocznie i taki wątek.

Miło byłoby, gdyby moderator dyskusji przeniósł posty, które nie dotyczą ankiety, do właściwych wątków.

Co to za ankieta, gdzie 2 z 3 opcji już odpadły? Ten temat jest dobry do dyskusji na temat potencjalnych możliwości. Po co mam zakładać np. temat Gerlach, jeżeli nie będzie zainteresowania ze strony użytkowników a przede wszystkim ze strony producenta.

Pomysł z w miarę tanim zegarkiem ze zmienioną tarczą nie jest zły. Tylko kto by się podjął wykonania tarczy (to pewnie niewielki problem zamówić u Chińczyka) i złożenia zegarków (tu jest chyba ciężej). Gerlach dałby opcje zrobienie całego projektu od nowa, fachowego złożenie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie dobrze można wpisać "made on Mars", tylko co to komu ma dać, skoro produkt i tak chiński.

Proszę, nie zaczynaj tego od nowa. Zaśmiecasz wątek. Szkoda naszego czasu na czytanie Twoich postów o Twoim stosunku do Gerlachow. Wszyscy juz go znamy.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że właściciele projektu  303 nie narzekają na jakość i wykonanie swoich zegarków, a i lista chętnych na ten zegarek mówiła wszystko. 

Liczba Fok w odsprzedaży i ich ceny też mówią same za siebie.

Takie przepychanki nie mają sensu. Na temat jakości gerlachów jest sporo w odpowiednim wątku, nie ma co tego wałkować.

Sirkozy  tarcze zamówić  możemy np. u Pawła Jankowskiego, albo w Copernicusie, albo w nawet u producenta tarcz. 

Przełożenie tarczy to żadna filozofia, mozemy to zlecić np. Dolińskim.

Będziemy mieli własny projekt, dobry mechanizm i dobrą cenę. 

Jest jeden z pomysłów. 

Norbi, nikt tu nic nie zaśmieca, zwyczajna dyskusja. A ankieta jest tak słaba, ze nie ma co sobie nią głowy zawracać, a co najwazniejsze....za wcześnie na jakiekolwiek ankiety. Będzie kilka konkretnych propozycji , to można robić ankietę.

KamilZlg wcale nie uważam , abym napisał coś co zaśmieca wątek, a na pewno nie Tobie to oceniać. Jesli ktoś sugeruje , zeby mieć chińczyka z napisem made in Poland to pisze co o tym myślę. Nie musisz tego , ani  czytac , ani akceptować, ale teskty o zasmiecaniu zachowaj dla siebie.

Pomijam już kwestie, że zamawianie oficjalnego zegarka klubowego u ludzi, którzy jeżdżą po właścicielu tego forum i moderatorach jak "po łysej kobyle" jest niedorzecznością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też możemy mieć szwajcarskiego, niemieckiego chińczyka. Może ktoś ma namiary na UHra i innych takich cudaków co są identyczne jak Davosa, ale w lepszej cenie.. 

Tak też możemy pisać TIK TAK, ale lepiej nie zaczynać znowu, co nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to znajdż mi UHra jak Pilot Chrono od Davosy, albo Business Pilot. Jesli już porównujesz Argonautica z Uhrem , to weź oby dwa zegarki do ręki, a zapewniam CIę , że zmienisz zdanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.