Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

MAS: 21% znizki

https://www.maswatch.com/

EsPosh8U0AEgKAh?format=jpg&name=900x900

Heimdallr: kupon na 10 USD plus wyprzedaz noworoczna

https://www.heimdallrr.com/collections/hot-sale

heimdallr_coupon.jpg?v=1610202785

Meccaniche Veneziane: Nereide GMT -30% u polskiego dystrybutora

https://www.facebook.com/aeonzegarki/posts/3855542397817574

Atticus - rusza preorder na nowy model Adventure series w rozmiarze 38 mm, sa warianty a'a Explorer, Black Bay 36 / 41, Sinn 556 oraz innych - 400 USD zamiast 675 USD, dojda niestety oplaty:

https://atticuswatch.com/collections/adventure-series

image.thumb.png.cba407c3281319c4813fb61e60ef8138.png

Moze komus sie cos przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz coś z zupełnie innej beczki, jak mawiali panowie z Monty Pythona.

Tourbillon, zwany kolokwialnie turbiną w rewelacyjnej cenie <400 USD - chińska marka Pierre Paulin.

image.thumb.png.876612379d633115396ae41adecb7de8.png

Inna wersja w wyższej cenie:  529 USD

image.thumb.png.3310145dd33bb748cc7ce0692e7048d0.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preorder w dobrej cenie nowej partii już znanych i dobrze ocenianych zegarków Hoffman Racing 40.

1bb5afe179a20a5195d4fd0bfb7bc88e.jpg

Kręcę się wokół nich od dłuższego czasu, bo całkiem ładne...
Piszą, że w cenie wysyłka i opłaty celne - ciekawe, jak to ogarniają przy wysyłce z USA, że celnicy się nie czepiają?

https://hoffmanwatches.com/collections/racing-40-collection/products/racing-40-panda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, CzasNaZdjecia napisał:

Piszą, że w cenie wysyłka i opłaty celne - ciekawe, jak to ogarniają przy wysyłce z USA, że celnicy się nie czepiają?

Płacisz z góry opłaty importowe  jak na ebay.  Resztę załatwia sprzedawca .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak z Honkkongu niedawno kupowalem. Pisali, ze wszelkie oplaty wliczone w cene i tak tez bylo, paczka przyszla jak lokalna. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, agremi napisał:

Ja tak z Honkkongu niedawno kupowalem. Pisali, ze wszelkie oplaty wliczone w cene i tak tez bylo, paczka przyszla jak lokalna. 

Który to dostawca/producent z Hong Kongu tak ładnie załatwia sprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Preorder w dobrej cenie nowej partii już znanych i dobrze ocenianych zegarków Hoffman Racing 40.

1bb5afe179a20a5195d4fd0bfb7bc88e.jpg&key=c11e71c84140959bf2a2b78471fbfbb21e86bbb1c50dc85d5094dcb10a8d2061

Kręcę się wokół nich od dłuższego czasu, bo całkiem ładne...

https://hoffmanwatches.com/collections/racing-40-collection/products/racing-40-panda
Zegarki spoko. Zresztą bardzo dużo teraz fajnych mikro brandów się porobiło oferujących chronografy z vk6x na pokładzie. Co do Hoffmana, polecam od razu dokupić pasek bo ten fabryczny jest słaby i bardzo sztywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał:

Który to dostawca/producent z Hong Kongu tak ładnie załatwia sprawy?

Jeden to Roue Watch, a drugi to niby szwedzki Squarestreet, niby bo tak firmowany, ale przesyłka jak i cały kontakt jest przez HK (nota bene pierwszy zegarek, który mi przysłali uległ uszkodzeniu zaraz po rozpakowaniu - nie z mojej winy, musieli nim rzucać w transporcie - na co oni natychmiast wysłali mi drugi, doradzając jednocześnie bym pierwszy naprawił to będę miał dwa 👌. Drugi dotarł bez uszkodzeń).

Każdy z ww. w cenie ok. 300 usd, więc niedrogie zabawki, ale miło z ich strony, że opłaty mają wliczone.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informację. Na chrono od Roue nawet sobie kiedyś patrzyłem. Całkiem ciekawa alternatywa dla Dan Henry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne mają te zegarki, trzeba im to przyznać. Szkoda, że tylko kwarce. Ja mam akurat TPS, ale w ogóle wszystkie wizualnie są extra. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, przez Was muszę dopisać do swojej listy "sportowe chrono" ten od Rue Na razie jest na prowadzeniu, gdzie konkurentami są VC Heritage, Dan Henry Racing i Geckota Racing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, agremi napisał:

Jeden to Roue Watch... 

Cytat

-In USA, for example, there is tax only on orders above US$ 800.
-In the European Union and UK, the VAT and other duties are already included in price. We ship from EU to EU residents and from UK to UK residents so cart price is final. Nothing will be charged at the delivery moment.

U mnie wysyłka była z UE (i do tego ekspresowa) :)

Dla mnie to chrono wygrało z powyższymi (VC Heritage, Dan Henry Racing i Geckota Racing).

IMG-20201129-110231.jpg

Edytowane przez greenmag

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój z Hogkongu wówczas szedł. Ale kończmy off-top. 😜

25306ABB-8569-466F-8171-67CB7687DB2F.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka okazja albo i nie okazja, ale nie mogłem się powstrzymać. Niech każdy sam oceni. Coś, co może zainteresować miłośników wielkich zegarków i posiadaczy wielkich nadgarstków.

Pilot (albo raczej  Pilot/Diver) od Aragon na mechaniźmie Seiko NH36, z zakręcaną koronką z WR200 i z przeszklonym deklem, z nakładanymi indeksami i wygląda na to, że z całkiem przyzwoitą lumą. Wszystko to w rozmiarze 48mm x 15mm i o ile się nie mylę to koperta jest w jakimś czarnym PVD.

Za jedyne 93 USD. 🤔

Przy tej specyfikacji, to powiedziałbym, że całkiem ciekawa oferta.

https://www.aragonwatch.com/product_p/a189gry.htm

obraz.png.7ad22f27b824d7ebe07755accc1ff06b.png

obraz.png.bbb9b27194ec55893bd6bcd30f03d161.png

obraz.png.5ebff534d8d7aa1daaf440f2a67112e0.pngobraz.png.cde0ef92888a6e49ed30c379a0c55b63.png

obraz.png.9ce36e95df7a7865fda25aac5deadb12.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Perpetuum Mobile napisał:

Taka okazja albo i nie okazja

To są fajne zegarki tego Aragona tak ogólnie. Mam dwa od nich...☺️ Ten fiolet ma 45mm a mimo to dobrze leży na moim nadgarstku 18-18,5 (zdjęcie nie oddaje jak dobrze leży). Drugi ma 42mm. I nieźle świeci, co niektórzy lubią... 😉

A96C6AA1-FA0F-40FC-8029-CC3AE094B49A.jpeg

221BA0CA-E892-4858-B411-66E8B9F61507.jpeg

3DF31EF4-50F1-459A-A631-4BDB4C3A4888.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś dziwnie niedocenione zegarki, biorąc pod uwagę specyfikację i cenę. No i te odlotowe kolory 😵.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, michszy napisał:

Jakie L2L ma to chrono od Roue?

48 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla poszukujących odważnych i niesztampowych wzorów, są przeceny niektórych modeli w małej szwajcarskiej manufakturze Strom: 

https://shop.stromwatch.ch/en/produkt-kategorie/cruizer/

Tego typu...

20447ACF-2851-43E5-9520-B9B1ABCD649E.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiący piękne zegarki Behrens z Honkkongu również zrobił duże obniżki tu i ówdzie:

https://www.behrenswatches.com/kickstarter-models?page=2
Warto obejrzeć ich wzory. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi