Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał:

Nie mam pewności, ale z dotychczasowych obserwacji wydaje mi się, że u ChW działa to tak:

- ceny w walutach krajów UE są podawane z VATem

- ceny w walutach krajów spoza UE są podawane bez VATu

Natomiast potem, kiedy zamawia się zegarek i podaje się adres wysyłki, to system sprawdza ten adres i w razie potrzeby odpowiednio koryguje cenę o VAT. I tak:

- jeżeli wybrało się miejsce wysyłki w UE, to system doliczy VAT do cen w walutach spoza UE. Ceny w walutach UE się nie zmienią.

- jeżeli wybrało się miejsce wysyłki poza UE to ceny w walutach UE zostaną obniżone o VAT. Ceny w walutach spoza UE się nie zmienią.

Godzinę temu, Schioedtei napisał:

Jak wpiszesz adres do wysyłki to ci doliczy VAT.

To by było zbyt piękne ;)

Dzięki za wyjaśnienie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się Covidowy kryzys rozkręca. W sklepach z odzieżą już to było wyraźnie widać w ostatnich tygodniach a w zegarkach powoli też zaczyna być to chyba zauważalne.

-Christopher Ward bez przerwy daje 120 EUR zniżki

- W.Kruk - 20% rabatu praktycznie na wszystkie zegarki (pewnie oprócz Rolexa)

- RLG jakieś skromne obniżki 11% na dostępne modele, ale na jedną wersję kolorystyczną Atlanticusa jest zjazd z 250 USD na 139 USD

Całkiem fajny diver 200m z szafirem na NH35 za lekko ponad 500 PLN? Dojdzie koszt wysyłki i opłaty - ale myślę, że to wciąż jest bardzo fajna oferta.

obraz.png.9bc9b189ebfc2d21438c52a02390e0d5.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie przesyłkę mają drogą- DHL, więc na 100% opłaty. Kupując z kursem dolara PayPal zaokrąglając wyjdzie ok. 850 pln. Zgadzam się, bardzo fajna cena. Napotkałem się tylko w sieci z info, że bywają problemy z tym wewnętrznym ringiem. Na forum parę osób z tym zegarkiem widziałem. Jest coś na rzeczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Krygo napisał:

Napotkałem się tylko w sieci z info, że bywają problemy z tym wewnętrznym ringiem. Na forum parę osób z tym zegarkiem widziałem. Jest coś na rzeczy?

Kojarzę, że Jodie z Just One More Watch na YouTube  narzekał, że wewnętrzny ring trochę "lata".

@RagnarPL takiego Atlanticusa chyba ma. Jak tam jest z tym ringiem? Jest dobre dopasowanie, czy faktycznie coś jest na rzeczy i ring nie siedzi do końca solidnie w kopercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszły promocje w Aparcie 10-15% - czekamy na więcej bo to trochę mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzę, że Jodie z Just One More Watch na YouTube  narzekał, że wewnętrzny ring trochę "lata".
[mention=108917]RagnarPL[/mention] takiego Atlanticusa chyba ma. Jak tam jest z tym ringiem? Jest dobre dopasowanie, czy faktycznie coś jest na rzeczy i ring nie siedzi do końca solidnie w kopercie.
Jest lekki luz ale w niczym to nie przeszkadza. Mój nawet wyregulowany całkiem dobrze. Mam niebieskiego, chyba będę sprzedawał bo na rower zbieram.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Lekki luz jest. Pisałem nawet w tej sprawie do RLG przed zakupem. Odpisali, że problem rzeczywiście się pojawiał. Wszystkie nie sprzedane do tamtego momentu zegarki miały poprawiany i regulowany ring a niezadowoleni klienci mogli reklamować zegarki. Generalnie tak jak pisałem na początku trochę luzu jest ale w żaden sposób nie wpływa to na odbiór i użytkowanie zegarka.a1ee224afb93ac63fe4353748fc43ca6.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W popularnym sklepie, promocja na polskie marki -11%
153f9bbcfe497622550bb6776a4d71b5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Francuskie zegarki Yema i promocje na Black Friday do -33% 

https://eu.yema.com/

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, marrko napisał:

Fajne te french air force z czarną datą i in house. 

Świetne, ale widziałem recenzję i w modelu przesłanym przez producenta mechanizm zamiast zapowiadanego max 10 sec robił 25 i odkręcona koronka nie wyskakiwała do pozycji dokręcania. Każdemu się zdarza, ale mnie jakoś zniechęciło. Ale zegarek piękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, chciałem kupić zegarek z longislandwatch, czy są obecnie jakieś kodu rabatowe u nich?, czy vat jest pewny? jak z gwarancją? i jakie mogą być dodatkowe opłaty od kwoty 170$. Dziękuję, pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, wysoce prawdopodobny, nie wiem, opłaty w okolicach 25% od ceny zakupu i transportu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, clusca napisał:

Nie wiem, wysoce prawdopodobny, nie wiem, opłaty w okolicach 25% od ceny zakupu i transportu :)

Dzięki za info :), chyba się zdecyduję na zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, SebaZ74 napisał:

Cześć, chciałem kupić zegarek z longislandwatch, czy są obecnie jakieś kodu rabatowe u nich?, czy vat jest pewny? jak z gwarancją? i jakie mogą być dodatkowe opłaty od kwoty 170$. Dziękuję, pozdrawiam. 

Co tam sobie upatrzyłeś? Ceny na longisland nie są takie najniższe. Przy zakupie rzędu 170 USD to pewnie są inne, tańsze opcje zakupu zegarka jaki sobie wybrałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał:

Co tam sobie upatrzyłeś? Ceny na longisland nie są takie najniższe. Przy zakupie rzędu 170 USD to pewnie są inne, tańsze opcje zakupu zegarka jaki sobie wybrałeś.

Chyba, że chodzi o Islandery :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SebaZ74 napisał:

Seiko snkm97, bardzo bym chciał taniej wyhaczyć :)

No to faktycznie niezbyt chodliwy model. W niewielu miejscach dostępny i taniej nie znalazłem.

Żeby zmniejszyć szansę n VAT importowy i zredukować koszt odprawy celnej, myślę, że najlepiej skorzystać z tej drugiej formy wysyłki. US Postal Services powinno być obrabiane przez Pocztę Polską. Nawet jak wpadnie odprawa, to za samą usługę odprawy celnej zapłacisz kilkanaście PLN a w przypadku firmy kurierskiej będzie to blisko 100 PLN.

obraz.png.8baa4efef751ebd22fa6e0d4f9248fc1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, SebaZ74 napisał:

U mnie do wyboru są tylko dwa rodzaje wysyłki, DDU i FedEx:

Jak się podoba to po prostu bierz i się ciesz. Ciężko go dostać to nie ma co smucić się. Wiadomo, ze chciałoby się oszczędzić, ale w moich przeszłych zakupach z USPS zaginęło 7 z 10 paczek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podoba, dlatego biorę :)dzięki serdeczne za Waszą pomoc :)

Edit: tylko się jeszcze zastanawiam czy brać z Longisland z niepewną gwarancją czy za podobną kwotę 800zł od kogoś bo jest okazja nowy bez gwarancji, jak myślicie? 

Edytowane przez SebaZ74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi