Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Recommended Posts

W dniu 28.01.2025 o 23:57, rafi napisał(-a):

Gratulacje, niech się nosi!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziękuję. Od tych kilku dni już ze mną w pracy na Targach.

Edited by mykacz
Literówka.

2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Łukasz ale czemu uważasz, że są niedoszacowane ?? 

Mniej więcej tak jak napisał Mariusz @mario1971

Patrząc chociażby na divery innych marek w cenach oscylujących w granicach 5000 - 6000zł nie widzę konkurencji. Zarówno same projekty jak również wykonanie, pomijając wszechstronnie stosowane mechanizmy uważam za bardzo udane. Tzn jest to moja subiektywna opinia, którą opieram również o to co widzę m.in. w tym temacie.

Jest taki vlog "mójbar" i prowadzący użył tego samego zdania wobec świetnej Tequili jaką jest elJimador (blanco i reposado).

Konkludując zarówno elJimador jak i Certina w moim mniemaniu są w swoim przedziale cenowym bezkonkurencyjne.

EDIT: literówka

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

54 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Mniej więcej tak jak napisał Mariusz @mario1971

Patrząc chociażby na divery innych marek w cenach oscylujących w granicach 5000 - 6000zł nie widzę konkurencji. Zarówno same projekty jak również wykonanie, pomijając wszechstronnie stosowane mechanizmy uważam za bardzo udane. Tzn jest to moja subiektywna opinia, którą opieram również o to co widzę m.in. w tym temacie.

Jest taki vlog "mójbar" i prowadzący użył tego samego zdania wobec świetnej Tequili jaką jest elJimador (blanco i reposado).

Kunkludując zarówno elJimador jak i Certina w moim mniemaniu są w swoim przedziale cenowym bezkonkurencyjne.

Tak się domyśliłem ale trochę chciałem pociągnąć dyskusję :)

Myślę, że wśród Swiss to niestety nic taniej albo podobnie cenowo nie znajdziemy. Tym bardziej, że te 20 % spokojnie do dostania a teraz Kruk pokazuje, że nawet 30% na część modeli. 

Ja na podstawie swojej 300 napiszę, że jakby poprawili kilka pierdół i dołożyli do ceny 500-700 zł biorę w ciemno. Mówię tutaj o dość słąbej lumie jak na divera i brzydko klikającym bezelu a dołożeniu szybkich teleskopów do bransolety i żeby była skręcana i już nie ma konkurencji. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

23 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Tak się domyśliłem ale trochę chciałem pociągnąć dyskusję :)

Myślę, że wśród Swiss to niestety nic taniej albo podobnie cenowo nie znajdziemy. Tym bardziej, że te 20 % spokojnie do dostania a teraz Kruk pokazuje, że nawet 30% na część modeli. 

Ja na podstawie swojej 300 napiszę, że jakby poprawili kilka pierdół i dołożyli do ceny 500-700 zł biorę w ciemno. Mówię tutaj o dość słąbej lumie jak na divera i brzydko klikającym bezelu a dołożeniu szybkich teleskopów do bransolety i żeby była skręcana i już nie ma konkurencji. 

Chciałem właśnie DS Action 300 zamówić. Jednak, trochę mi kasy szkoda, bo już mam upatrzonego divera innej marki. Uzupełnię kolekcję w tym roku prawdopodobnie o C038.462.16.037.00, ptaszor daje 30% upustu na ten model - nie wiem jak długo, prawdopodobnie wyprzedaż kolekcji; jak mnie nie poniesie i nie domowię eleganta, który już od dawna chodzi mi po głowie, to w tym roku będę częściej w tym dziale :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Chciałem właśnie DS Action 300 zamówić. Jednak, trochę mi kasy szkoda, bo już mam upatrzonego divera innej marki. Uzupełnię kolekcję w tym roku prawdopodobnie o C038.462.16.037.00, ptaszor daje 30% upustu na ten model - nie wiem jak długo, prawdopodobnie wyprzedaż kolekcji; jak mnie nie poniesie i nie domowię eleganta, który już od dawna chodzi mi po głowie, to w tym roku będę częściej w tym dziale :)

Bardzo fajna jest ta Certina. Diver i elegant nie uciekną ja bym brał to chrono. Mi się też bardzo podoba a ciężko będzie potem o taką cenę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Gratuluję!

Każda Certina jest świetnie wykonana. Spójrzmy chociaż na divera Marcina @kornel91, Chrono @Jogi, czy nurka jakiego ostatnio wstawił Filip @eye_lip. Osobiście uważam, że te zegarki są niedoszacowane.

Dziękuję.

Nie czytałem nic o tym modelu przed zakupem. Dopiero wieczorem po zakupie przeglądnąłem parę opinii i zagranicznych recenzji. I faktycznie podkreślano, że oferuje dużo jakości i wygląda lepiej, niz wynikałoby to z ceny zegarka.

6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Patrząc chociażby na divery innych marek w cenach oscylujących w granicach 5000 - 6000zł nie widzę konkurencji.

Certina to dobry wybór, jak na starcie dostajesz przynajmniej -25%. Przy cenie z metki to już średni interes.

3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Bardzo fajna jest ta Certina. Diver i elegant nie uciekną ja bym brał to chrono. Mi się też bardzo podoba a ciężko będzie potem o taką cenę. 

No właśnie chrono leży gdzieś dalej na horyzoncie zakupowym. Ptaszor daje dobry rabat, ale z metki przy Certinie powinno się urwać zawsze te 20%. Więc wytrzymam ;) A diver i elegant drylują mi dziurę w brzuchu już od dłuższego czasu.

51 minut temu, PKS napisał(-a):

Certina to dobry wybór, jak na starcie dostajesz przynajmniej -25%. Przy cenie z metki to już średni interes.

Zależy od modelu, ale jak ww. powinno się zawsze urwać XX% ;)

Jednakże, te niżej wymienione, robią na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

DS Action Diver

300Cert.thumb.jpg.ea385a20d4b30c324f970f428d8aaeac.jpg

DS Chronograph

Chronocert.thumb.png.2c7ef10bb74060a808e1ea23a8f3d1de.png

DS1000PH

DS1000.thumb.jpg.be78a29b3ac67a92814980ce1f6191c4.jpg

2 godziny temu, PKS napisał(-a):

Przy cenie z metki, to praktycznie przy każdej marce w tym i 2-3 krotnie wyższym budżecie jest średni interes.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

No właśnie chrono leży gdzieś dalej na horyzoncie zakupowym. Ptaszor daje dobry rabat, ale z metki przy Certinie powinno się urwać zawsze te 20%. Więc wytrzymam ;) A diver i elegant drylują mi dziurę w brzuchu już od dłuższego czasu.

Zależy od modelu, ale jak ww. powinno się zawsze urwać XX% ;)

Jednakże, te niżej wymienione, robią na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

DS Action Diver

300Cert.thumb.jpg.ea385a20d4b30c324f970f428d8aaeac.jpg

DS Chronograph

Chronocert.thumb.png.2c7ef10bb74060a808e1ea23a8f3d1de.png

DS1000PH

DS1000.thumb.jpg.be78a29b3ac67a92814980ce1f6191c4.jpg

Divera polecam naprawdę daje radę 😆

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Teraz, kornel91 napisał(-a):

Divera polecam naprawdę daje radę 😆

No niestety inna marka skradła bardziej moje serce ;)

2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

No niestety inna marka skradła bardziej moje serce ;)

To czekamy na fotki 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

To czekamy na fotki 😀

Jak się pojawi, to nie omieszkam się podzielić ;)

2 godziny temu, Jogi napisał(-a):

Przy cenie z metki, to praktycznie przy każdej marce w tym i 2-3 krotnie wyższym budżecie jest średni interes.

Sinny się kupuje po metkowej i ludzie zadowoleni :)

Z Nomosem i Damasko chyba podobnie.

Godzinę temu, PKS napisał(-a):

Sinny się kupuje po metkowej i ludzie zadowoleni :)

Z Nomosem i Damasko chyba podobnie.

No na Sinna można dostać jakiś motylek do paska przy zakupie w PL 😀

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Przez tyle lat mnie chyba w tym dziale nigdy nie było.  Nadrabiam
697885328_20250202_095815(1).thumb.jpg.62231456cd4f3e33c5558c72baf0e3c8.jpg

Widzę Maciek, że redukowanie kolekcji idzie Ci całkiem dobrze
Ta Certina jest świetna. Gratuluję!
Przez tyle lat mnie chyba w tym dziale nigdy nie było.  Nadrabiam
697885328_20250202_095815(1).thumb.jpg.62231456cd4f3e33c5558c72baf0e3c8.jpg

Widzę Maciek, że redukowanie kolekcji idzie Ci całkiem dobrze

32 minuty temu, rafi napisał(-a):

Widzę Maciek, że redukowanie kolekcji idzie Ci całkiem dobrze emoji23.png

A weź przestań 🙈

48 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

A weź przestań 🙈

:D 

Gratuluję nabytku, całkiem całkiem.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Pojawiły się nowe kwarcowe diverki. Najbardziej mi wpadły w oko dwie poniższe wersje (piersza jest damska). Z minusów, które od razu się rzucają w oczy, to zapięcie bransolety z puszki po sardynkach.

Screenshot_20250208_153356.thumb.jpg.1bb17af024a19e2e4d715da67b95aa47.jpg

Screenshot_20250208_153400.thumb.jpg.9b9e47806df2955f8d85435a0c6e9038.jpg

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

20 godzin temu, Jogi napisał(-a):

Pojawiły się nowe kwarcowe diverki. Najbardziej mi wpadły w oko dwie poniższe wersje (piersza jest damska). Z minusów, które od razu się rzucają w oczy, to zapięcie bransolety z puszki po sardynkach.

Screenshot_20250208_153400.thumb.jpg.9b9e47806df2955f8d85435a0c6e9038.jpg

Jakaś taka zniewieściała ta Certina :mellow:

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Blue is the Colour
b749954b4a782463ddf2d62e5533df22.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown