Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Trzymają fabryczną cenę. To najlepsza recenzja :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, wprowadza Was w błąd. Powłoka w VIS1935 Uprising to nie jest zwykłe piaskowanie, ale powłoka DLC o takiej samej twardości jak na poprzednim Vis-ie. Koperty są piaskowane i na to dajemy warstwę utwardzalną. Bardzo ciężko zarysować te koperty. Tym się wyróżnia ten zegarek od innych tylko na pierwszy rzut oka podobnych.

VIS-y Uprising nie są numerowane.

A to przepraszam - nie doczytałem o powłoce...  moja wina... (posypywanie głowy popiołem) :)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gdyby któryś z Kolegów był zainteresowany, mam do sprzedania Vratislavia Conceptum FORMMEISTER, w wersji z szarą tarczą /dodatkowo nowy szary pasek perlon/, w stanie niemal idealnym. Na dniach będzie na bazarku, ale gdyby ktoś był zainteresowany, już teraz zapraszam na PW  ;)

post-34987-0-30244700-1510245149_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą dotarł. Kosa niemożliwa. Tarcza robi na mnie nieludzkie wrażenie. Ta chropowata faktura i grube, wyraźne cyfry oraz podziałka. Po prostu miód. Do innego VIS-a niestety nie porównam, bo widziałem je tylko na zdjęciach innych użytkowników :P
A tak ogólnie to jestem ciekaw czy to normalne, że zegarek dokręca się w czasie zakręcania koronki? Bo słyszę cykanie gdy zakręcam koronkę.

IMG_20171115_120533.jpg

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/155141-vratislavia-conceptum-vis1935-uprising/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam co tam siedzi za werk, ale w każdym zegarku który ma dokręcanie i 200m wodoszczelności i co za tym idzie zakręcaną koronkę to zanim złapie gwint przez moment mechanizm się dokręca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam co tam siedzi za werk, ale w każdym zegarku który ma dokręcanie i 200m wodoszczelności i co za tym idzie zakręcaną koronkę to zanim złapie gwint przez moment mechanizm się dokręca.

NH35A, dzięki za rozwianie wątpliwości :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak jak pisze Krygo. Cieszę się, że się podoba. W ogóle VIS1935 Uprising chyba pozbawiony jest chorób wieku dziecięcego które trapiły kilkanaście sztuk VIS-ów pierwszej serii. Tj luźne tarcze itd. Tym razem wszystko trzyma się jak monolit, dostawca dopracował klemy trzymające pierścień centrujący. Samo szkło także jest lepszej jakości.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,
Czy ktoś może zakładał Formmeistra na jubilee, mesh, lub jakąkolwiek bransoletę? Ma ktoś może jakieś zdjęcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą dotarł. Kosa niemożliwa. Tarcza robi na mnie nieludzkie wrażenie. 

Cały zegarek robi na mnie nieludzkie wrażenie !!!

Edytowane przez leskias

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem tylko jeden niewielki pewnie zgrzyt w moim VIS-ie. Kiedy sekundnik jest na dwunastej wskazówka minutowa jest na środku, pomiędzy indeksami. Heh :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nie da się jej ustawić?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam osoby które zwracają na takie rzeczy uwagę. Ja jak użytkuję zegarki od 15 lat to nigdy na takie rzeczy nie zwracałem uwagi bo pewnie by się okazało że w co drugim zegarku tak jest i jak bym z tym żył  ? :D Wystarczy przecież odkręcić koronkę ustawić wskazówki minutową i godzinową równo na indeksie i wstrzymać sekundnik do momentu aż będzie przechodził w pożądanym miejscu. Zegarek ma stop sekundę więc to żaden problem.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jakiś czas temu zachorowałem na tą wersję kolorystyczną i ...oto jest :-) Pasek już zmieniony ;-)

post-34987-0-73469800-1511206687_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, dziś dotarł srebrny vis i czuję się od dwóch godzin jak ruski soldat. Oba Vis są fajne, w nowym luma jest super ale ten mój brązowy ma taki smaczek...podoba mi się złota koronka, wskazówki i te zagłębione indeksy, jest taki rustykalny. Dodatkowo sprawdzałem czy są takie same wielkosciowo- bo srebrny wydawał mi się wyższy i szerszy...

Oba zegarki są fajne ale stary Vis skradł mi serce i będzie ze mną na stałe. Uprising będzie do roboty,toolwatch.

post-97291-0-17052900-1511373415_thumb.jpg

Edytowane przez Jardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo który ładniejszy = musisz nosić oba :-)  gratuluję kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie pierwsza seria jest bardziej charakterna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PatrykH

Co do Visa, chyba pierwsza rodzima marka która napisała na deklu "zaprojektowano", a nie "wyprodukowano" w Polsce i za to plus :P

Edytowane przez PatrykH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po jednym dniu mam jeszcze takie spostrzeżenia że nowy Vis jest "ostry", chodzi mi o wewnętrzne krawędzie bezela i uszy. Stary był ładnie wyoblony a Uprising jest taki bardziej"kanciasty"szlify są bardzo wyczuwalne.W użytkowaniu to nie przeszkadza nosi się go wygodnie a dzięki temu niby kontynuacja a nie można ich pomylić.Ciekawi mnie czy to zamierzony efekt??

Edytowane przez Jardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krawędzie w pierwszej serii były obtłukiwane aby uzyskać efekt pościerania oksydy, dlatego są mniej ostre. Ale spokojnie, żadnym sobie żył nikt nie podetnie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam temat Formmeister'a, czy ktoś zakładał go na jakiś mesh, bądź bransoletę? Macie jakieś fotki takiej konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi